Onni on asenne


Pienempänä multa kyseltiin usein mottoa. En kai mä sellasta osannut silloin määritellä. Nyt niitä kuitenkin on jo useampi, joista otsikossa näkyy yksi. Onni on asenne kuvaa mun suhtautumista elämään.

Aina ei mee hyvin, eikä tarvitsekaan mennä. Välillä kaikki kaatuu yhtä aikaa niskaan ja vetää fiiliksen alas. Positiivisella elämänasenteella huolista ja murheista kuitenkin selviää. Itse suhtaudun elämään niin vahvasti mottoni mukaan, että mun fiilistä on nykyisin vaikea edes saada kovin alas. Huonon koenumeron tullessa olen tottakai pettynyt, mutta elämä jatkuu ja seuraavaan kokeeseen pitää sitten vain panostaa enemmän. Mielestäni onnellisuus on asennekysymys. Kun suhtaudut elämään positiivisesti, maailma alkaa pian tuntua valoisammalta paikalta.

Välillä kuulen kommenttia siitä, että olen väärässä mottoni kanssa. Enhän voi mennä täräyttämään esimerkiksi vaikeasti sairaalle ja köyhyysrajan alapuolella olevalle ihmiselle, että "Oles siinä onnellinen, se on vain asenteesta kiinni". Ei, tuollainen on turhaa saivartelua. Tällaisten saivartelijoiden varalle mottooni kuuluu myös pieni lisä, vaikka sanonkin sen harvoin ääneen. Onnellisuus on pelkästä asenteesta kiinni vasta sitten, kun ihmisen perustarpeet - kuten riittävä toimeentulo ja terveys - on tyydytetty.

Välillä on parempia päiviä, välillä huonompia. On kuitenkin kiinni vain ja ainoastaan omasta asenteesta, voiko ihminen sanoa elämäänsä onnelliseksi. Keskittymällä elämän hyviin puoliin ja huomaamalla arjen pienet ilot, tuntuu kaikki hauskemmalta. Tylsyyden voi karkoittaa, ja oman itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on, auttaa myös paljon.

Mä oon ottanut tavakseni listata illalla - joko mielessäni tai ihan paperille - päivän parhaiten menneet asiat. Tylsinä harmaina päivinä tämä tuottaa välillä hankaluuksia, mutta auttaa lopulta tajuamaan, että pienistäkin asioista voi ja saa iloita.

Mikä teillä lukijoilla on tänään mennyt hyvin?

23 comments:

 1. Wow, olet sairaan kaunis. Voin sanoa, ettätekstiä on sopivasti luettavaksi.
  Asia ei edes nukuttanut!
  Ja tänään on tän blogin alku menny mainiosti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos! ♥ Tää taitaa olla tekstimäärältään tähän mennessä pisin postaus, hyvä että silti jaksoit lukea :D

   Delete
 2. Tosi hyvää tekstiä! En nyt tiedä mitä muuta sanoisin :D olet aivan oikeassa tuossa asiassa. Pisti taas päässä raksuttamaan ja tuli mietittyä että ehkä se elämä ei oo niin kauhea kuin miltä se tuntuu.
  Oot kaunis!:) tykkään myös tästä ulkoasusta, hyvät värit :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Iso kiitos! ♥ Ja mahtavaa että teksti sai ajatuksia liikkeelle (:

   Delete
 3. Oot ihan oikeessa ja sulla on hyvä motto :) Mullaki on oma motto, mut sen merkitystä silleen harva tajuaa, tai mitä se mulle merkitsee "i believe i can fly".. ja siitä oon saanu selän takana kuulla vaikka mitä, mut se liittyy mun unelmaan ja tosta mu motosta saan kans voimaa ja en oo välittäny mitä mieltä muut siitä on :)

  Sun blogilla on myös ihana ulkoasu ja aivan omanlainen tunnelma, tykkään niin, että liityn!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :D Sun motto kuulostaa kans hyvältä. En tiedä, mitä se merkitsee sulle, mutta itselle ainakin saan tosta omaan elämänasenteeseeni sopivan moton väännettyä! Harmi et kuulet siitä inhottavuuksia. Mut mottojen tarkoitus on antaa voimaa niiden kantajille, ei muilla pitäis olla siihen mitään sanomista! Olis kiva kuulla tosta sun unelmasta lisääkin (:

   Oi kiitos! ♥

   Delete
 4. Tää blogi on liian kiva. Ulkoasu on kivan erilainen ja kirjotat mielenkiintosesti! Ja sun asenne on aivan mahtava, välillä itse unohtaa sen oikeanlaisen positiivisen ajattelutavan. Kaikkien pitäis ottaa mallia susta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos mahtavasta kommentista! ♥ (: Positiivista ajattelua voi onneks oppia, itsekin oon vasta lukiossa saanut muutettua ajattelutapaani positiivisemmaksi :D

   Delete
 5. voi ompa kiva postaus! :) kiva ulkoasu ja kiva toi kuva, mutta vois olla enemmänki kuvia!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! (: Mul on osassa postauksia enemmän kuvia, osassa vähemmän. Tää nyt on tällanen yhden kuvan postaus :D Pääasiassa kuvia kuitenkin on enemmänkin.

   Delete
 6. Ihana blogi, ja toosi hieno ulkoasu! :) Btw täs mun blogiin linkki jos kiinnostaa kurkata: http://shinebrightt.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. Puhut ihan totta!
  Nykyaikana kaikilla on niin kova kiire vain paahtaa eteenpäin, että ne arjen pienet ilot unohtuvat.
  Toi päivän hyvien asioiden listaaminen on todella hienoa, ja helpottaisi monien oloa. Kiitollisena on mukavampi elää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on niin totta! Oikeasti isoja tapahtumia tapahtuu harvoin, mut pieniä kivoja juttuja useita päivässä. Siks niihin olis niin tärkeetä osata kiinnittää huomiota (:

   Delete
 8. täysin totta, en käsitä miten ihmiset yrittää tahallaan etsiä negatiivisia asioita joka asiasta, typerää. tuo sun motto onni on asenne, on ihan älyttömän totta, ja oon niin samaa mieltä. ihanasti kerroit asian ja osaat kirjottaa ihan älyttömän hyvin! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa että tykkäsit postauksesta ♥ Toivottavasti ihmiset kiinnittäis negatiivisiin asioihin edes vähän vähemmän huomiota luottuaan ton tekstin. (:

   Delete
 9. Tosi kiva tausta tällä sun blogilla :) Kirjotat tosi hyvin ja paljon.. Ei siis liian paljon vaan sopivasti! Liityin lukijaks :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! ♥ Ja kiitos taustan kehumisesta kans, oon sen suhteen kauheen epävarma mut oon silti antanu olla :D

   Delete
 10. Aivan ihana teksti kulta<3 Ite en oo koskaa miettiny mottoani mut ton voisin ottaa yheks ku itelle ainaki ois hyvä muistaa toi ü

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥♥ Ota ihmeessä, mottojahan voi olla useampikin ^_^

   Delete
 11. oot tosi nätti! kirjotat hyvän verran :-)

  ReplyDelete
 12. Omg Liide! Toi kuva on ihana :3

  ReplyDelete