Be yourself, but be your best self

Tällä hetkellä jokaista käsketään olemaan oma itsensä. Osataan arvostaa sitä, että maailma on täynnä erilaisia ihmisiä. Yksi on sosiaalinen, toinen taas viihtyy yksin. Yksi on todella lahjakas laulamaan ja toinen on hyvä vähän kaikessa. Jokainen on aivan omanlaisensa yksilö niin sisältä kuin ulkokuoreltaankin, ja sitä pitää vaalia. Niin nuortenlehdet, kuin psykologitkin sanovat, että muiden odotuksiin ei ole terveellistä mukautua liiaksi. Pitäisi vain olla oma itsensä, juuri sellainen kuin on.

Olen tavallaan samaa mieltä. Maailma olisi tappavan tylsä paikka, mikäli kaikki olisivat toistensa klooneja. Kun uskaltaa olla oma itsensä, saa ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä, ei tarvitse esittää mitään ja elämänlaatu ainakin omien kokemusteni perusteella paranee. Fiilis on parempi, kun saa olla oma itsensä. Tästä ei kuitenkaan saa tulla tekosyytä huonolle käytökselle ja itsensä kehittämättömyydelle. Jokaisessa on niin hyvät kuin huonotkin puolensa. Kuten otsikkokin sanoo; ole oma itsesi, mutta ole paras itsesi. Tai paremmalla suomella ehkä "Ole paras versio itsestäsi". Oma itsensä siis saa ja pitää olla, mutta samalla tuoda esiin ne parhaat puolet. Huono käytös on huonoa käytöstä, vaikka sen perustelisikin sillä, että "olin vain oma itseni".

Ollaan kaikki parhaita versioita itsestämme, jooko. Mitään ei tarvitse esittää, saa suhtautua asioihin omana itsenään ja näyttää juuri siltä kuin näyttää. Tuoden kuitenkin samalla esiin ne hyvät puolet ja olemalla ystävällinen muille. Aina voi parantaa, vaikka oma itsensä olisikin.

6 comments:

 1. Tosi hyvä postaus ja oot tosi taitava kirjottamaan!

  ReplyDelete
 2. Toi on kyllä aivan totta! On harmi, että joka puolella kuitenkin korostetaan, että pitäisi olla itsevarma ja sosiaalinen ihminen, mutta eihän kaikki sellaisia ole. Jotkut viihtyy enemmän yksin ja jotkut ovat ujoja. Eikä ujoudesta pitäis päästä eroonkaan, sehän on yksi luonteenpiirteistä. Mutta tosi hyvä teksti! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oon samaa mieltä, harmi kun sosiaalisuutta ylikorostetaan! Se on tällä hetkellä pinnalla, mut samalla unohdetaan, että osa ihmisistä on hiljaisempia tai ujompia. Ujous on haitta vasta sitten, kun se estää normaalin sosiaalisen elämän, mut toisaalta liika sosiaalisuuskin on haitaksi, jos ei osaa antaa muille suunvuoroa. Kumpikin ominaisuus on kuitenkin arvokas, jos se pysyy fiksuissa rajoissa (:

   Delete
 3. En voisi olla enempää samaa mieltä sun kanssa! Tään on totta ja lisäks viel erittäin hyvin kirjoitettu. Vaikutat tosi coolilta ihmiseltä ja mitä nyt blogiasi ehdin selailla, niin tykkäsin tosi paljon. Liityn todellakin lukemaan, kirjotat niin vaikuttavasti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos! Sun kommentti todellakin piristi päivää <3

   Delete