Korttipaskartelua

 Jee, ensimmäinen kalenteripostaus, johon sain laittaa tagin #diy! Ajattelin tänä vuonna olla kerrankin ajoissa korttien sun muiden kanssa, joten väkersin joulun ensimmäiset kortit jo eilen. Viimeinen postituspäivä on 12. joulukuuta. Siihen mennessä pitäisi askarrella vielä monen monta korttia lisää, sillä nämä tämänkertaiset ovat menossa ystäville pakettikorteiksi. Toivottavasti kovin moni teistä ei lue tätä postausta! Kortit ovat suht simppeleitä, joten ajattelin antaa ne ihmisille, joita lahjon muutenkin - yksinään nämä ovat ehkä turhan pieniä ja yksinkertaisia.

Tarvikelista on melko yksinkertainen: yksiväristä kartonkia, värikkäitä kuviopapereita, hopeisia tarroja, sakset ja liima.

1. Leikkaa kartonki haluamasi kokoisiksi korttipohjiksi. Mulla ei ollut mitään mittoja, mutta suurin piirtein niiden pienten joulukorttien (mitä ala-asteella sai luokkakavereilta) kokoisia näistä tuli.
2. Piirrä yksi, hieman korttipohjaa pienempi mallikuusi. Piirrä ja leikkaa sen avulla saman verran kuusia kuin on korttipohjiakin.
3. Kiinnitä hopeiset tarrat korttipohjiin. Mulla ei ollut enää kovin montaa tarraa jäljellä, joten jaoin ne ronskisti pohjien kesken, kuten ylempää löytyvästä kuvasta näkyy.
4. Liimaa sen jälkeen kuusi paikoilleen, ja koristele halutessasi pienemmillä hopeatarroilla. Kuusia leikatessa syntyneet pikkuroskat voi hyötykäyttää kuusien koristeina.
5. Kirjoita toiselle puolelle haluamasi teksi, ja valmista on!

Nää on ihanan helppoja kortteja. Ajattelin kirjoittaa toiselle puolelle jotain piristävää ja hauskaa elävöittämään korttia. Jos hopeatarroja olisi jäänyt yhtään yli, ne olisivat näyttäneet mahtavilta kortin tekstipuolella. Mutta rajalliselle tarramäärälle ei voi mitään, kivoja näistä tuli ilmankin.

4 comments:

 1. Onpas suloisia joulukuusia. :)

  ReplyDelete
 2. Kivoja kortteja olet askarrellut!
  Itse en edes osannut leikata kuusta, haha. Kaikista seitsemästä kortista mitä tein, vain se kuusikortti feilasi koska en osannut leikata kunnollista kuusta xD Johtuneen ehkä siitä että tein siitä liian monisakaraisen ja epäsymmetrisen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Ja haha kuuset on vaikeita. Mä tein noista just sen takia tos selkeitä ja yksinkertaisia, pienempi mahdollisuus pilata ne puut.

   Delete