Lunta tulvillaan


Lunta! Mä en tiedä millainen sää etelässä on, mutta pohjoisemmassa Suomessa saa nauttia mahtavista hangista. Tykkään todellakin! Jos jotain jotain hyvää on joulussa keskellä korpea, niin ainakin lumi. Täällä sitä riitti viime vuonnakin, vaikka moni kaveri joutui juhlimaan mustaa joulua. 

Mä oon istunut koko päivän erilaisissa kulkuvälineissä. Vanhempien luokse voisi olla vähän vähemmänkin matkaa, mutta ainakin on hienoa päästä lopulta perille. Täällä mä aion hengailla loman ja oon jo valmistautunut riehumaan sisarusten kanssa lumessa. Valmistauduin niinkin hyvin, että jätin ulkohousut vahingossa kuormasta. Mutta saman kokoiselta siskolta varmaan voi lainata vaatteita (tää taitaa olla se piirre, mitä puolet tytöistä vihaa siskoissaan, eh).

Lainavaatteissa pysyy lämpimänä lumileikkien keskelläkin. Joka talvi sitä vain nuortuu pulkkamäkeen, eikä lumisodaltakaan voi välttyä. Kokosin pienen listan mun suosikkipuuhista ulkona silloin, kun on lunta.
Lumiukko on pakollinen joka talvelle. Se voi olla pieni tai iso, mutta joka vuosi olen tainnut sellaisen rakentaa. Jos lunta on enemmän, lumilinnan tekoon saa käytettyä monta tuntia. Mitä enemmän, sen hienompi on lopputulos. 
→ Jos lumilinnoja on kaksi, niiden välille voi kehittää lipunryöstön tyylisen lumisodan. Kuka saa valloitettua ja kenen linnan? Lumipallosta osuman saatuaan täytyy palata omaan linnaan, ennen kuin voi yrittää uudelleen. Viime talvena en ehtinyt sotimaan kertaakaan, mutta ehkä tänä talvena taas.
→ Jotta tasapaino olisi kunnossa, listassa seuraavana on rauhallinen kävelylenkki. Rakastan kaunista talvista maisemaa, etenkin aamut ovat uskomattoman kauniita. Mulla on tapana käydä jouluaattoaamuna yksin kävelyllä. Luonto on silloin kuin suoraan satukirjasta.
Pulkkamäkeen en ole ikinä liian vanha. Jotain vetoa siinä vain on, kun pääsee viilettämään mäkeä alas ja parhaassa tapauksessa pää edellä lumikinokseen. Ainakin muilla on hauskaa, kun yksi kömpii kinoksesta esiin yltä päältä lumessa.

14 comments:

 1. apua ihana blogi ja tykkään sun kirjotustavasta! :-) sait uuden lukijan & osaat kuvata superhyvin!

  http://ilonasusanna.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww ihan mielettömän iso kiitos päivän piristyksestä! ♥

   Delete
 2. Kirjoitat sujuvasti ja kuvat ovat upeita! :)

  ReplyDelete
 3. joo täälläkin on lunta! jee, tosi kiva postaus, hih!

  ReplyDelete
 4. tää oli jotenki sellane ihanan piristävä postaus! tosi nättejä noi kuvat c:

  ReplyDelete
 5. MÄKI HALUUN LUNTA !! oikeesti miks belgiian ei sada lunta..
  ihanii kuvii :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyyh, ilman lunta joulu ei tunnu yhtään niin joululta D: Mä tein joku vähäluminen vuos niin, et tein söpön lumimaiseman ikkunalaudalle pumpulista, kannattaa kokeilla!

   Delete
 6. Kuvat on ihan mahtavia ja kirjoitat sujuvasti:)

  ReplyDelete
 7. Kivoja kuvia! En osaa kuvitellakkaan joulua ilman lunta.:o Pohjosessa asumisen hyvät puolet korostuu just näihin aikoihin, ja saan taas hyvän muistutuksen siitä, miks täällä on niin ihana asua. :)


  http://allbeautifullost.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä oon kai kerran elämässäni joutunu viettämään mustan joulun, ei todellakaan ollut kivaa. Jep, lumi on yks isoista hyvistä puolista pohjoisessa asumisessa :D

   Delete