Taivaalla tähtivyö...

LUUKKU 13
Musta tuntuu että tää kone tekee kuolemaa, mikään ei nimittäin toimi. Siksi saatte vanhoja kuvia vanhoilla muokkauksilla, mitään uutta tää kone ei halua pyörittää. Tai sitten tää on vain jotain koneflunssaa ja huomenna kaikki toimii taas moitteetta. Toivottavasti.

Sitten itse asiaan, Lucian päivään. Kuinka moni edes muisti että tänään on Lucian päivä? Mulla ei ole mitään henkilökohtaisia perinteitä Lucian päivään, mutta rakastan luciakulkuetta! Siinä vain on jotain niin hienoa, kun nuori vaaleatukkainen tyttö kävelee kynttiläkruunu päässään ja kuoro laulaa kauniisti taustalla. "Taivaalla tähtivyö, kirkkaana loistaa…" lähtee pyörimään päässä saman tien, kun ajattelen luciakulkuetta.

Kulkue on tehnyt muhun pienenä niin suuren vaikutuksen, että olen ottanut selvää sen taustoista. Tai oikeammin Pyhän Lucian taustoista. Pyhimyksestä ei varmuudella tiedetä mitään muuta kuin se, että hän koki marttyyrikuoleman noin vuonna 304. Eräs legenda kertoo Lucian antaneen silmänsä häneen rakastuneelle nuorukaiselle. Nuorukainen oli rakastunut Luciaan juuri kauniiden silmien vuoksi, mutta Lucia ei halunnut tämän kanssa naimisiin, eihän nuorukainen ollut edes kristitty. Siksi hän legendan mukaan repi silmänsä ja antoi ne kosijalleen. Tämä legenda lienee syynä sille, että Lucia tunnetaan nykyään sokeiden ja näkövammaisten pyhimyksenä.

Nykyihmisellekin Lucian päivä on hieno tapahtuma. Lucian nimi tarkoittaa valoa, ja sitähän luciakulkue meille tuo kaikkine kynttilöineen. Talvipäivänseisaus, vuoden pimein päivä on jo aivan lähellä, joten nyt jos koskaan on syytä sytyttää pari kynttilää ja nauttia niiden tuomasta valosta. Lucian päivä tarjoaa oivan tekosyyn parin extrakynttilän polttamiselle.

9 comments:

 1. ihana toi kuva ! ja hyvää luciaa sulle :-) ja itekki rakastan luciakulkuetta, mut en sit muuten oikee ajattele tästä päiväst mitää ihmeellist tai tee mitään niinkää ihmeellist ! kynttilöit vaa poltan vielä entistäki enemmä ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samoin :D Joo mäkään en ajattele tästä päivästä mitään erityistä, mut piti tehdä postaus koska luciakulkue!

   Delete
 2. kirjotat hirmu kivasti! toi kuva on ihana ♥

  ReplyDelete
 3. en tiennyt mitään siitä päivästä.. vaikka koulussa olikin luciakulkue :D

  ReplyDelete
 4. oot oikeessa, ite en ainakaan muistanu että tnä on luciapäivä:D aloin tässä just ihmettelemään, että miksköhän meidän koulussa tänä vuonna ei kulkuetta ollut, kun viime vuonna olin itsekkin mukana o.o mut tosi kivan olonen blogi!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha :D Mä ihmettelen samaa; meilläkin on yleensä ollut kulkue, vaan ei tänä vuonna.

   Delete