Viime talven tähtihetket

Jonkinasteista lunta on havaittavissa jopa täällä etelässä. Toivottavasti hanget jäävät (ja kasvavat) ainakin jouluun asti. Lunta kaipaillessani päädyin selailemaan viime talvena otettuja kuvia, joiden parhaimmistoon tän postauksen kuvat kuuluvat. Parasta lääkettä lumimasennukseen on ehdottomasti vanhojen hauskojen muistojen muistelu!

Viime talvena koin monta ekaa kertaa. Pääsin mönkkäriajelulle tuon samaisen kuvissa näkyvän järven jäälle ja uskalsin ajaa jopa itse. En tiedä mitä mun tulevaisuudessa häämöttävästä autokoulusta tulee, mönkkäriajo ainakin oli yhtä tunarointia – tosin hauskaa sellaista. Samana viikonloppuna tein myös jotain, mitä en ikinä olisi kuvitellut tekeväni: kävin avantouinnilla! Vielä viikkoa aiemmin olin vakuuttanut koulun ruokalassa, että avantoon mua ei saa kirveelläkään. Toisin kävi, ja voisin ottaa jopa uusiksi. Kyllä mustakin vielä kunnon suomalainen tulee.

Paljon muutakin hauskaa ekan mönkkäriajelun ja avantoreissun lisäksi ehti tapahtua. Jos pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, viime talven sana olisi varmaankin ystävät. Vuoden vaihtumista juhlin suurella kaveriporukalla. Ammuttiin raketteja jäätymiseen asti ulkona, ja sitten sisälle juomaan teetä ja syömään täytettyjä lihapullia. Mökille lähdettiin niin ikään kaveriporukalla. Taas yksi eka kerta lisää, aiemmin mukana on aina ollut joku vanha ja viisas aikuinen valvomassa. Mökkireissulla mä sinne avantoonkin päädyin. Mutta syytän kaikesta Ottoa, joka esiintyy tän postauksen kuvissa (niin kuin laiskan lapsen eli mun liikkeelle saaminen olisi jotenkin huono juttu). Edes hiihtoloma ei ollut samanlaista hiljentymistä kuin yleensä, sillä pyysin muutamaa kaveria vanhempieni luokse käymään. Potkukelkkailtiin ja innostuttiin jopa pulkkamäkeen. Siellä olisi viihtynyt pidempäänkin, etenkin kun eväänä oli kuumaa kaakaota!

Toivottavasti tästä talvesta tulee yhtä mahtava kuin viime talvesta! Mun tavoitteena on oppia pelaamaan jääkiekkoa kunnolla. Ehdin aloittaa harjoittelun jo vuosi sitten, mutta vielä on paljon opittavaa. Onko muilla jotain tavoitteita tälle talvelle?

8 comments:

 1. Tosi kiva tää postaus ja mitäköhän tavoitteita ois tälle talvelle, vois kyllä jotakin keksiä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha suosittelen :D Tavoitteet piristää elämää, jos niitä ei ota liian vakavasti.

   Delete
 2. Kiva postaus, kuvii oisin kyl kaivannu enemmän (:
  kannattaa laittaa otsikkoo vähän isommaks !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nah mä tykkään tästä fonttikoosta, mut pistän harkintaan (:
   Mul ei oo ollu nyt kuukauteen kameraa ni siks kuvien määrä on aika radikaalisti vähentyny :D Mut nyt pääsen taas kuvailemaan ni eiköhän kuviakin tuu jatkossa enempi.

   Delete
 3. Hienoja kuvia, niitä olis vaan saanut olla enemmän! Viimeinen kuva on mun lemppari :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvaa kuin hieno toi aurinko oli livenä! :D

   Delete
 4. Kivoja kuvia, varsinki tuo viiminen on ihan sairaan hieno ! Itekki toivon, että lumi ei ehdi sulaa ennen joulua, nimittäin tänne sato vasta tänään hieman lunta ja heti joulusempi fiilis, kun kaikkialla lunta !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se aurinko oli ihan tajuttoman hieno! Ja jep lumi oikeesti vaikuttaa joulufiilikseen :D

   Delete