#fläsäri

”Valokuvanäyttely #fläsäri on sekoitus vaivaannuttavia muistoja, nostalgisia tunteita ja inspiroivaa yhteistyötä. Sofiankatu 4:n Lyhtysalissa esillä olevan näyttelyn on suunnitellut alusta loppuun asti kaksitoista kaupunkilaista.”Helsingin kaupunginmuseo

Kävelin eteenpäin ihmetellen. Äkkiä oli pakko pysähtyä, sillä aivan jalkojeni juuresta nousi seepra
takajaloilleen. Luit oikein, seepra. Olin viime viikon torstaina #fläsärin avajaisissa ja oli ehkä hämmentävin kokemus hetkeen. Hauskaa mulla oli, mutta harvemmin Helsingin kaupunginmuseon tiloissa seeproihin törmää. Tai edes seepra-asuiseen ihmiseen.

Avajaisissa on selvästi aivan omanlaisensa tunnelma. Ihmisiä hienoissa vaatteissa, kaunista laulua ja toki niitä valokuvia, joiden ympärille koko näyttely on pystytetty. Kaiken keskellä kierteli hämmästyttävän notkea seepra kavereidensa kanssa. Juoppo tirehtööri oli huvittava näky törmäillessään ympäriinsä. Valokuvanäyttelyissä olen käynyt usein ennenkin, mutta näyttelyn ovat ilmeisesti aivan omaa luokkaansa. Suosittelen kurkkaamaan itse näyttelynkin, jos Helsingin suunnalla liikutte. Vaikka seepra tuskin saapuu teitä viihdyttämään, on valokuvissakin monta hienoa otosta. Mun täytynee käydä tsekkaamassa kuvat pian uudelleen, avajaisten vilinässä niihin ei ehtinyt perehtyä kunnolla.

#fläsärin teemaan sopii hyvin, että julkaisen siihen liittyvän postauksen vähän myöhässä. Tällä hetkellä koeviikko kiitää eteenpäin täyttä höyryä, ja sen jälkeen lähestyvät YO-kokeet, hui. Mun piti päästä hetkeksi pakoon stressiä, ja mukavasta muistosta postaaminen toimii hyvin stressinlievittäjänä. Jos vielä joisi kupin kuumaa teetä ja perehtyisi sitten englannin kielioppiin... Hyvää alkanutta viikkoa teille kaikille!2 comments:

  1. Vitsi vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta! Kauan toi on auki jne? Vois viedä ton hullummanpuoliskon katsomaan jotain sekoa. Eiku hetkinen mähän oon se hullumpi XD

    ReplyDelete
  2. Toi on auki huhtikuun loppuun asti, ja ilmeisesti vapaa pääsy, mitä noita museon sivuja katsoin :D En lupaa että itse näyttely on yhtä täynnä menoa ja meininkiä kuin avajaiset, mut valokuvista jos tykkää ni kannattaa mennä!

    ReplyDelete