Näitä kohti mä kuljenEi, mä en ole myöhässä tämän postauksen kanssa. Uuden vuoden tavoitteet vain pitää miettiä tarkkaan. Mä en halua luvata asioita, joita en kuitenkaan pysty toteuttamaan. Siksi en esimerkiksi lupaa herätä ajoissa kouluaamuina. Oon luvannut saman itselleni jo yli kymmenen vuoden ajan ja vieläkään en herää herätyskelloon, tai jos heräänkin niin leikin zombia aamutoimien ajan ja myöhästyn bussista jälleen. Olen ottanut virheistäni opiksi. Edelleenkin pyrin nousemaan ajoissa, mutta se ei kuulu uudenvuoden lupauksiini. Sen sijaan mulla on kasa muita lupauksia tai tavoitteita, jotka aion toteuttaa vuonna 2015.

Mun tavoite numero yksi on liikunta. Lisään (huomatkaa "lisään", ei "aion lisätä") liikuntaa mun elämään pikkuhiljaa tämän vuoden aikana. Salikorttia en hanki, mutta aion lenkkeillä enemmän ja treenata lihaskuntoa kotona. Välineitä löytyy aina punteista ja nyrkkeilyhanskoista kahvakuulaan asti, joten enköhän niillä jotain saa aikaiseksi. Istun ihan liikaa, joten mitä enemmän liikuntaa, sen parempi.

Tavoite numero kaksi on hiukset. Mulla on pitkät, paksut hiukset, ja pidän niitä lähes aina auki. Välillä sidon ne nopealle ponnarille tai pyöräytän pikanutturan. Mun hiuksista saisi kuitenkin irti niin paljon enemmän. Erilaisia kampausvaihtoehtoja on vaikka millä mitalla. Ihan hävettää myöntää, että mun kampauskokeilut voi laskea yhden käden sormilla. Kyllä, luit oikein. Tänä vuonna panostan aiempaa enemmän mun hiuksiin, ja lupaan laittaa kouluun vähintään viisi  erilasta kampausta tänä keväänä. Joitakin lukumääriä pitää olla, että oikeasti pysyn tässä tavoitteessa.

Tavoite numero kolme on turhan herkuttelun ja roskaruoan vähentäminen. Viime vuonna mä söin ihan liian monta kertaa mäkkärissä tai pizzerioissa. Ostin ihan liian monta suklaapatukkaa ja karkkipussia. Huomatkaa sana "turha" tuossa lupauksessa, mä nimittäin aion edelleen herkutella illanvietoissa sun muissa kaveriläjäytymisissä. Sen sijaan vähennän koulun jälkeen välipalaksi ostettuja herkkuja. Korvaan ne hedelmillä tai jätän kokonaan välistä. Terveellistä ja halvempaakin, koska meidän koululla hedelmän saa lähes puolet halvemmalla kuin suklaapatukan. Roskaruoasta mun ei varmaankaan tarvitse edes sanoa mitään. Tulee olemaan helppoa, sillä hampurilaiset tunkevat tällä hetkellä korvista ulos. Varmaan joitakin kertoja tulen löytämään itseni Mäkkäristä, mutta mahdollisimman vähällä yritän päästä.

Kuten huomaatte, tästä on tulossa terveellinen vuosi - jos oikeasti pysyn tavoitteissani. Mun on pitänyt jo pitkään tehdä jotain mun liian vähäiselle liikkumiselle ja liialliselle roskaruoankulutukselle. Aloittelin jo viime vuoden puolella, joten nyt pystyn tsemppaamaan ihan tosissani. Parempaa (ja terveellisempää) uuttavuotta sulle ja mulle!

//edit: Näemmä kannatti olla lupaamatta ajoissa heräämistä, oon nimittäin onnistunut siinä joka ikinen aamu tänä vuonna! Heittäkäämme siis turhat lupaukset menemään, asioille voi tehdä jotain pelkän lupailun sijaan.

14 comments:

 1. Kiva tällänen postaus ja hienoja kuvia! Mikä kamera sulla muuten on? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Kaverin Canon PowerShot SX200 IS on lainassa mulla nyt varmaan koko kevään, eli sillä kuvailen.

   Delete
 2. Toi eka kappale oli niiin hyvin sanottu! Itsekin ajattelen vähän samalla kaavalla, mitä sitä turhaa lupaamaan jos ei kuitenkaan saa toteutetuksi :-D Mäkin myöhästelen ihan joka paikasta, mutta se on vaan tapa jota pitää yrittää parantaa, en mä saa sitä hetkessä muutettua ainoastaan lupauksella, sille pitää tehdä jotain :D

  Munkin yhtenä tän vuoden tavoitteena on terveellisten elämäntapojen lisääminen, on se nyt totta että terveellisesti syöminen ja liikkuminen antaa enemmän energiaa kuin kokoaikainen roskaruoan mässäily, enkä edes halua muuttaa tapoja laihtumisen takia, kuten joku saattaisi luulla, vaan tietysti terveyteni ja oman itseni :) Ja ei aina oikeasti tarvitse mitään salia todistaakseen, että ''joo, mä oon nyt urheilullinen, kun käyn salilla'', kyllä sitä pystyy liikkumaan yhtä hyvin myös kotonakin, mun mielestä! :-)

  Tosi kiva postaus, oli jotenkin erityisen mukava lukea tällasta taas vaihteeksi niiden vuosikatsauksien ja muiden perään. Kirjotat tosi selkeästi ja tekstiä on niin kiva lukea! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihan mahtavan pitkästä kommentista! <3 Samaistun koko kommenttiin ihan täysin. Mä pysyn hoikkana tekemättä mitään, koska mun aineenvaihdunta on niin nopeeta. Siks mäkään en lisää terveellisyyttä mun elämään laihtuakseni, vaan pysyäkseni terveenä. Haluun voida hyvin! Toivottavasti me molemmat onnistutaan tässä terveellisyyden lisäämisessä ^_^

   Delete
 3. Hei tosi kivoja nuo kuvat c: Ja tosi hyviä tavoitteita vuodelle 2015, ittelläni on vähän samallaisia. Sitten vielä pakko kehua upeesta ulkoasusta :3

  ReplyDelete
 4. Kivoja kuvia!
  Iloista vuotta 2015 ja tsemppiä tavoitteisiisi! :)

  ReplyDelete
 5. Hieman erilainen tapa 'luvata'-asioita :) Itsekkään en luvannut mitään, koska tuntuu että jossain vaiheessa iskee morkkis jos niitä rikkoo. Puolestaan jätin edelliseen vuoteen asiat joita en halua ottaa mukaani vuoteen 2015 ;) (http://www.lily.fi/blogit/timanttikenkatytto/vuosi-2014-taakse-jaa)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei vähän kiva idea, käyn heti kurkkaamassa ton postauksen ^_^

   Delete
 6. ihana postaus ja tosi kiva tää ulkoasu!

  viittisikkö käydä kurkkaamassa?:)
  http://yestoelisabeth.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. Hieno tuo toinen kuva! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset (: Talvinen luonto on nätti.

   Delete