The Jämäsalaatti


Helppoa, halpaa ja nopeaa. The Jämäsalaatti on ovela keino hankkiutua eroon jääkaapin perälle jääneistä ruoka-aineista. Mä väsään tällaisen itselleni usein, kun pitäisi nopeasti ehtiä syömään jotain ennen bussin tuloa. Jämäsalaatin resepti on hyvin yksinkertainen. Salaattia, ja satunnaisia kaapeista löytyviä aineksia - mieluiten jämiä joita muuten ei tule käytettyä. Mun salaattiin ovat löytäneet tiensä muun muassa erilaiset juustonloput, paketin viimeiset viinirypäleet ja edelliseltä ruoalta ylijäänyt lohi. Ainesten kanssa kannattaa käyttää mielikuvitusta, sillä voit vahingossa löytää uusia makuelämyksiä. Perinteinen kurkku tai tomaatti toimii kyllä, mutta sekaan heitetty ananas tai raejuusto tuo mukaan oman säväyksensä. The Jämäsalaatti on jokaisella kerralla erilainen, mutta aina yhtä hyvää. Siitä saa myös koostettua oman makunsa mukaan juuri sellaisen kuin haluaa.

Kun mä sanon, että salaattiin voi heittää lähes mitä tahansa, mä oikeasti tarkoitan sitä. Pihvinlopun voi pilkkoa jämäsalaattiin, samoin pähkinäpussin pohjat tai aamuisen hernemaissipaprika -sekoituksen. Kuvissa näkyvä salaatti on melko yksinkertainen. Leipäjuustonloppu, viimeiset porkkanat ja vähän nahistunut kurkku on pilkottu salaatin ja tomaatin seuraksi. Lopuksi heitin sekaan vielä kourallisen pähkinöitä. Salaatin tekeminen on todella yksinkertaista, tiedän sen. Tämän postauksen tarkoitus olikin jakaa oma tähteidenkäyttövinkkini ja antaa samalla pientä inspiraatiota jämäsalaatin tekoon. Mitä te yleensä laitatte salaattiin?

7 comments:

 1. Nami nam! Näyttää herkulliselta. :P

  Ja sulla on ihana ja persoonallinen blogi, kuten olen varmaan ennenkin sanonut. :)

  ReplyDelete
 2. Maukkaan näköinen salaatti! :)

  ReplyDelete
 3. Herkulliselta näyttää. Laitan usein salaattiin broileria, avokadoa, kurkku, tomaattia, viinirypäleitä ja pähkinöitä:)
  http://viiviviljaa.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu kuulostaa superhyvältä! Mä käytän noita samoja aineksia (paitsi avokadoa), mut harvoin yhtä aikaa :D Pitäis kokeilla avokadoakin jossain vaiheessa.

   Delete
 4. Voi että kun osais itekkin käyttää yhtä fiksusti jämäruokia! Hävettää myöntää kuinka itsellä menee helposti jämät roskiin, kun silläkin säästäis kun käyttää vaan mielikuvitusta! Muutenkin aina kun heittää ruokaa turhaan menemään, tuntee oikeen sydämessä piston miten sitä on suomessa tottunut liian hyvälle. On varaa heittää täysin käyttökelposta safkaa menemään :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eihän vielä oo myöhäistä oppia (; Yrittää vaan seuraavalla kerralla muistaa että ainiin, näistä ruoanjämistähän vois vaikka tehdä jotain!

   Delete