Maalaismarkkinat


Mistä saa mehukkaimmat tomaatit, rapeimmat leivät ja herkullisimmat mehut? Maalaismarkkinoilta tietenkin. Käytiin muutama päivä sitten markkinoilla, ainoana päämääränämme leipävaraston täydentäminen. Ihana maalaistunnelma ja maukkaat tuotteet saivat kuitenkin kahden turistin päät pyörälle, ja lähdimme pois reppu paljon täydempänä kuin oli tarkoitus. Eikä edes kaduttanut, sillä parempaa focacciaa en ole syönyt ikinä!

Brittiläiseen tapaan kaikki myyjät olivat ihanan ystävällisiä ja kohteliaita. En ole vieläkään ehtinyt tottua tähän asiakaspalvelun tasoon, mikä Englannissa vallitsee. Eräästä sympaattisesta kojusta ostimme aamupalaksi kotitekoisen burgerin, jonka valmistusta saimme seurata aivan vierestä. Melkein sama kuin kotona, mutta itse ei tarvitse laittaa tikkua ristiin ruoan valmistumiseksi. Tulisiko joku kokkaamaan mulle aina aamupalan? Rakastan ruoanlaittoa, mutta aamupalan eteen jaksan harvoin nähdä vaivaa. 

On sääli, etten ehtinyt napsia enempää kuvia maalasmarkkinoilta, sillä tunnelma siellä oli aivan ihana. Uskokaa kuitenkin mua kun sanon, että tuolta ostettu leipä on mielettömän hyvää. Suomessa markkinatunnelmaan pääsee ainakin Kauppatorin kojujen keskellä, mutta monella paikkakunnalla järjestetään omia maalaismarkkinoita ja vastaavia aina silloin tällöin. Kannattaa hankkia joskus ruokansa markkinoilta, sillä tuoreet, käsin tehdyt leivonnaiset hakkaavat tehdasvalmisteet usein 100-0.

6 comments:

 1. Oi vitsi näyttipä kivoilta nuo markkinat :)! Noissa tommosissa myydään aina kaikkea kivaa mitä ei välttämättä mistään muualta löytäisi :>

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep niin myydään! Ja leivonnaiset on yleensä itse tehtyjä, mikä on ihan valtavan suuri plussa ♥

   Delete
 2. Nice blog keep it up

  http://no1worldlifestyle.blogspot.com/

  ReplyDelete
 3. Kiva postaus ja ihana blogi! Tässä linkkiä pieneen koosteeseen näin aluksi Armenian reissusta kuten pyysit linkkaamaan, jatkan vielä nähtävyyksistä postaamista erikseen.

  http://janinaseikkailee.blogspot.fi/2015/08/matkakuumetta.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos pajon! Ja ihana ku jaksoit linkata ton postauksen, meenkin heti lukemaan (:

   Delete