A day with an au pair

Millaista au pairin elämä oikein on? Se varmasti kiinnostaa monia - ainakin niitä jotka haaveilevat olevansa joskus au paireja. Toteutin a day with me -postauksen au pairin kannalta. Oli hauska seurata itsekin tarkemmin, että mitä sitä päivän aikana tuleekaan tehtyä. Älkää pelästykö hommien paljoutta, koska hillitön tiskivuori kasvatti aika suuresti kotitöihin kulunutta aikaa. Ei siihen normaalisti noin montaa tuntia mene. Ja lasten kanssa vietän enemmän aikaa niinä päivinä, kun en ole kielikurssilla. Huomatkaa muuten ensimmäisen ja kolmannen kuvan ero. Täällä Englannissa sää saattaa muuttua noin miljoona kertaa päivässä, eikä ulos lähtiessä tiedä pitäisikö olla villapaita, sateenvarjo vai shortsit. 7.00 Herätyskello soi. Normaalisti hostäiti herättää mut jossain vaiheessa aamua. Tänään kuitenkin täytyy nousta kokkaamaan eväät tarhaan, sillä jääkaapissa ei ole yhtään edellisten päivien ruokia.

7.20 Sain vihdoin vaatteet päälle ja hampaat harjattua. Nyt pikavauhdilla kokkaamaan sitä ruokaa, ja laittamaan lapsille aamupalaa.

8.20 Toinen lapsista tulee syömään. Toinen nukkuu vielä, koska edellisenä iltana meni jopa aikuisen kantilta myöhään (terveisin oon edelleen puoliunessa).

8.46 Molemmat lapset istuvat nyt aamupalalla. Olisin ehkä selvinnyt myöhemmälläkin herätyksellä, mutta kivempi toisaalta näin; ilman kiirettä.

9.10 Vaatteet päälle ja tarhaan.9.55 Kotona taas. Tiskipöydällä odottaa mieletön vuori pesemättömiä astioita. En ymmärrä miten, koska niitä tiskattiin iso kasa eilen. Mutta ei auta kuin ruveta hommiin.

11.16 Laitan tässä välissä pyykit kuivumaan, ja juoruan hetken äidin kanssa puhelimessa. Sitten käyntiin pikainen imurointioperaatio.

12.00 Maha murisee siihen malliin, että voisi syödä jotain. Pistelen poskeeni aamulla kokatun ruoan loput.

13.52 Tiskejä olisi ollut vielä, mutta pääsen vapaalle. Skypepuhelu Suomeen ei suostu toimimaan, joten yritämme facebookin kautta. Se toimiikin hetken, mutta sitten äänet lakkaavat kuulumasta. Kiiiiva.

16.00 Käyn suihkussa ja alan kirjoitella postausta bloggeriin. Koitan uskotella itselleni, etten jännitä tänään alkavaa kielikurssia.

16.47 Alan pakkailla kamoja. Mitä kielikurssilla normaalisti kuuluu olla mukana? Pelaan varman päälle ja varustaudun kuin ensimmäisenä koulupäivänä ainakin.17.20 Vihdoin bussissa. Nyt kun vielä osaisi pysäkiltä perille.

17.55 No en osannut. Ystävällisen espanjalaisen opastamana tajuan olevani kokonaan väärässä suunnassa. Mutta ei se mitään, hyvinhän tässä on aikaa. Sadekin loppuu juuri sopivaan aikaan.

19.30 Tauko opiskelussa. Ensivaikutelma kielikurssista ja opettajasta on hyvä. Tulen varmasti kehittymään hurjasti näiden tuntien myötä!

22.00 Ulkona on jo aivan pimeää, kun pääsen kotiin. Syön tajuttoman hyvää kanapastaa ja kipitän huoneeseeni.

22.07 Skype ei vieläkään toimi koneella, mutta kännykällä onneksi joo. Toivon hartaasti, että omistaisin selfietikun. Sitten löydän puhelimelle hyvän paikan patterin päältä ja unohdan moiset haaveet.

23.36 Meinaan nukahtaa pystyyn, joten pikainen hammaspesu ja tutimaan. 


8 comments:

 1. Kuulostaa jotenkin mukavan kotoisalta, en tiedä mistä johtuu :D Toivottavasti kertoilet lisää kielikurssista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavan kotoisaa mun elämä täällä onkin! Hostperheen elämäntapa on aika lähellä mun omaa, ni fiilis on ollut rento alusta asti (: Ja joo voin kattoa josko siitä riittäis juttua vähän myöhemmin, ekan tunnin perusteella on vielä paha sanoa mitään :D

   Delete
 2. Mielenkiintoista oli lukea päivästäsi:)

  ReplyDelete
 3. Kiva postaus! :-)
  Kielen puhumiseen liittyen, mua itseäni aina jännittää enkun puhuminen, joka rajoittaa mun tulevaisuuden suunnitelmiani kamalasti. Ois kiva kuulla, miten hyvä sä oot englannissa ja miltä vieraan kielen puhuminen on susta tuntunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että tykkäsit! (: Mä puhuin tänne tullessani englantia aika olemattomasti, mutta näiden melkeen kahden kuukauden aikana taidot on kuitenkin parantuneet huimasti! Edelleen tulee tilanteita jolloin en kerta kaikkiaan tajua, mitä vastapuoli yrittää sanoa, mutta suurin osa arkipäivän tilanteista sujuu jo ihan hyvin. Ymmärrän myös asiat nykyään suoraan, eikä tarvitse pyöritellä niitä enkusta suomeen ja takaisin (helpottaa huomattavasti puhumista). Suosittelen sulle et lähdet vaikka kesäloman mittaiselle kielikurssille tai jotain, koska siinä ajassa kynnys puhua ehtii kadota! Se on ainakin itsellä suurin ongelma edelleen. Osaan kyllä kirjoittaa, mutta puhetilanteessa en ehdi ajatella niin paljoa ja kaikki sanat katoavat mielestä :D Onneks suuhun jää koko ajan enemmän käyttökelpoisia sanoja sitä mukaa kun puhekynnys laskee. Eikä oo enää niin raskasta puhua, kun alussa piti miettiä koko ajan joka sanaa tosi tarkasti

   Delete
  2. Anteeksi kun änkeen sun blogiin vastaamaan, mutta aihe oli itsellenikin ajankohtainen vielä hetki sitten joten haluan myös tsempata muita jännittäjiä!

   Muutin itse Ahvenanmaalle noin 1.5 vuotta sitten ja jouduin lähes kylmiltään selviytymään töissä ja hieman myöhemmin amkissa ruotsiksi. Alkuun kun pääsee niin alkaa sujumaan! Kaikki tuntuvat antavan anteeksi pienet ja isotkin mokat, kun ymmärtävät että et puhu äidinkieltäsi! :)

   Ps. Kiva blogi, sait täältä seuraajan! :)

   Delete
  3. Kiva vaan, että kysyjä saa mahdollisimman kattavan vastauksen ^_^ Kiitos siis sulle vastauksesta! Oon kans huomannut saman, että mokat saa anteeks ku vastapuoli vaan tajuaa ettet puhu äidinkieltä (:

   Delete