Autumn is here


Kylmä puskee takin läpi, vaikka päivä näyttää ihanan aurinkoiselta. Kellastuneet lehdet leijuvat asfaltille ja päärynäpuu notkuu kypsien hedelmien painosta. On syksy! Rakastan tätä vuodenaikaa, kun illat alkavat pimetä ja luonto valmistautuu talveen. Viime vuonna listasin joukon asioita (klik), jotka tekevät syksystä niin ihanan. Oon nytkin ihan fiiliksissä siitä, että saan polttaa kynttilöitä ja pukeutua paksuun neuleeseen. Voiko kivempaa vuodenaikaa olla? 

Syksyisin mussa herää aina se ihminen, joka on kätevä käsistään ja saa paljon aikaan. Syksyisin kokeilen uusimmat reseptit, testaan kiinnostavat diy-ohjeet ja uudistan vaatekaappiani. Eilen ostin elämäni ensimmäisen arkimekon. Siis minä, jonka päällä mekkoja nähdään vain juhlissa ja silloinkin tunnen oloni hieman tukalaksi. Kyseessä taitaa olla vain tottumiskysymys, joten toivotaan että ongelma helpottuu arkimekon myötä. 

Tänä syksynä mun tavoite numero yksi on kokeilla erilaisia kurpitsareseptejä. En ole koskaan edes maistanut kurpitsaa, joten päätin että tänä syksynä on korkea aika tehdä asialle jotain. Voisin aloittaa maistelun Starbucksin kurpitsalatella ja siirtyä sitten keittiöön leipomaan jotakin omaa. Ehkä perinteinen kurpitsapiirakka voisi olla fiksu kokeilu? Tuntuu oudolta leipoa jotain, kun ei tiedä miltä raaka-aineet maistuvat. Mutta piirakkaa on varmaan hankala leipoa väärin, tai niin ainakin toivon.

Hyvää alkusyksyä teille kaikille! Toivottavasti syksy inspiroi teitä yhtä paljon kuin mua.

14 comments:

 1. Ihana postaus! Syksy tuo aina tullessaan uusia asioita, joten silloin onkin helppo tarttua uusiin tilaisuuksiin ja kokeiluihin. Kerro sitten, miltä kurpitsaleipomuksesi maistui! :)

  ReplyDelete
 2. Täällä ilmoittautuu toinen syksyfani! Ihanaa syksyä! :-) <3

  ReplyDelete
 3. Always loved this style!

  New post - http://www.fashionistachic14.blogspot.co.uk/2015/08/princess.html
  Blog - http://www.fashionistachic14.blogspot.co.uk/
  Instagram - https://instagram.com/isobelceline/
  Bloglovin' - https://www.bloglovin.com/blogs/fashionistachic14-12984939

  ReplyDelete
 4. Hello I'am Chris !
  I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
  The "directory" is 25 million visits, 194 Country in the World! and more than 19,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
  You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
  Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
  Blog Url
  Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
  On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
  Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
  http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
  Happy Blogging
  ****************
  i followed your blog, please follow back
  Best Regards
  Chris
  ++++++++++++++++++++

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks for the comment. I don't think I'm going to do that now but thanks for the information! (:

   Delete
 5. Mä samaistun niin suhun, oon syksyä rakastava ja herään syksyllä aina henkiin. Nytkin olen ostanut taas kurpitsan ja päätin kanssa alkaa kokeilee eri reseptejä. Tähän mennessä oon tehnyt ainoastaan sikahyvää kurpitsapiirakkaa, jota mun kaveri kahden vuoden jälkeenkin edelleen himoitsee (päätin, että nyt teen sitä kun kaveri saapuu torstaina tänne). Mutta päätin, että kokeilen omatekoista kurpitsarisottoa, koska söin sellaista keväällä hotelli-reissussa. http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2556635/pumpkin-risotto tää vaikutti ihan mielenkiintoiselta reseptiltä. Se mun kurpitsapiiras-resepti on http://www.arla.fi/reseptit/amerikkalainen-kurpitsapiirakka/ et kantsii kokeilla kyllä :--D hyvää esim. Aino omena-kaneli jäätelön kanssa.
  Ja sitten ajattelin kokeilla ihan kurpitsakeittoa, koska syksy ja flunssat. Kurpitsa cupcake olisi kanssa kiva, mutta en ole vielä löytänyt tarpeeksi simppeliä ja hyvää reseptiä :--D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihana kommentti, kiitos! Täytyy kokeilla tota sun vinkkaamaa kurpitsapiirakkaa, ja jos kurpitsa vie mukanaan ni varmaan keitto ja risottokin päätyy kokattavaks :D Syksyyn kyllä sopii kaikenlaiset keitot ihan täydellisesti ♥

   Delete
 6. Rakastan noita vaatteita! Noi on sen tyyppiset mistä mä tykkään myös. Mä en tosin voi vielä syksyistyä, kun täällä on ihan kesä, mut ehkä sitten parin kuukauden päästä :"D tän alueen mis oon (Mantovan) yks tyypillisistä ruoista on tortellinit, joissa on täytteenä kurpitsaa (tortelli di zucca) ja ne on hyviä! Paitsi et vähän liian makeita ruokaruuaks, eikä me kyllä syödäkään niitä kovin usein, koska tää isä ei niistä tykkää. Mut kerro sitten, jos löydät jotain kivoja kurpitsareseptejä (oon ite laiska kokeilee xd)!
  - Vertti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha kiitos :D Noissa on joo jotain verttimäistä (oon kyllä muutenkin käyttänyt täällä paljon sinämäisempiä vaatteita ku Suomessa). Oon melkeen kade noista keleistä, mutta vaan melkeen, koska syksy ♥ Tortellineista kyllä oon kateellinen, ihan törkeen hyviä! Meillä pinaatti-ricottatortellinit on yks jääkaapin vakiotuotteista.

   Ja joo pistän varmaan blogiin jos löydän tarpeeks kivoja reseptejä (:

   Delete