Perjantaibrunssi

Suklaakahvin suloinen tuoksu leijailee nenään. Suljen silmät ja hengitän syvään. Pursotan päälle vielä hieman kermaa ja siirrän kahvin syrjempään. Se on vielä aivan liian kuumaa juotavaksi. Juomisen sijaan katselen ympärilleni. Edessä on toinen toistaan ihanampia herkkuja, ja tuottaa vaikeuksia valita mitä söisi ensin. Omenaista raakapuuroa vai kenties lohileipää? Omenainen raakapuuro on muuten mun oma, onnistunut kokeilu! Pysykäähän kuulolla, sillä reseptiä on tulossa lähiaikoina. Siitä mä myös päätin aloittaa mun brunssin. Puuro on hyvä alku päivälle, kuului se brunssiin tahi ei. Törkeän hyvää! 

Puuron jälkeen on aika siirtyä muihin herkkuihin. Kun mä syön, haluan tehdä sen kunnolla. Niinpä pöydässä on nytkin tuoreita marjoja, kasviksia hummusdipillä, keitettyjä kananmunia ja paljon muuta. Pekaanipähkinäpiiras ja suklaiset kanelikeksit tuovat makeutta pöytään. Perjantaibrunssilla on lupa syödä juuri niin paljon kuin haluaa. Uskokaa mua, kun sanon että runsas brunssi (tai muu herkullinen ateria) kerran viikossa pitää muumit laaksossa ja valot ullakolla.

Tällainen suihkun jälkeinen brunssi kiireettömänä aamuna taitaa olla mun uusi lempparijuttu. Olo on täydellisen rento. Pöydän täydeltä syötävää, ei kiirettä mihinkään ja olokin on suihkun jäljiltä mukavan raikas. Brunssi on myös hyvä hetki kokeilla uusia juttuja: mun brunssipöydästä löytyi raakapuuron lisäksi myös suklaakahvi, jonka kehittelin itse tänä aamuna. Pelkkä kahvi tuntui liian tylyltä, sillä kylminä aamuina ihminen tarvitsee suklaata. Tai niin mä ainakin itselleni uskottelen, koska hyviä syitä syödä suklaata ei koskaan ole liikaa.  

Rentoa fiilistä kannattaa pitää yllä iltaan asti, joten tänään mä en aio tehdä mitään kovin suurta tai jännitävää. Puhun ystävien kanssa skypessä ja polttelen illalla ehkä muutamia kynttilöitä. Voisin myös lukea kirjaa ja mennä ajoissa nukkumaan. Välillä on hyvä pitää rento kotoilupäivä. Oon viime aikoina ollut koko ajan menossa, joten herkullisen brunssin jälkeen on hyvä nostaa jalat tuolille ja vain olla. 


4 comments:

 1. Kuulostaapa ihanalta <3 Itse ajattelin pyhittää tämän illan suklaalle ja rentoutumiselle, mikäs sen parempaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! ♥ Mun fazersuklaa alkaa valitettavasti loppua. En erityisemmin tykkää täkäläisestä suklaasta, mutta ehkä pitää sit vaan leipoa jotain kun haluaa herkutella :D

   Delete
 2. Näyttääpä hyvältä! Ja suklaa piristää aina. :)

  ReplyDelete