Bath

Tiedättekö, mistä saa valtavimmat pullat ja herkullisimmat porkkanakakut? Missä syksy näyttää kaikkein kauneimman puolensa ja aurinko paistaa marraskuun kynnykselläkin yhtä lämpimästi kuin elokuussa? Kyse on Bathista, ehkä suloisimmasta kaupungissa jossa olen ikinä vieraillut. Bath on ikivanha kylpyläkaupunki, joka on saanut alkunsa jo ennen roomalaisten aikaa - eli ikuisuus sitten. Moni rakennuskin on seissut paikallaan vuosisatoja: esimerkiksi kaupungin keskustassa olevaa roomalaista kylpylää on alettu rakentamaan mahdollisesti jo ennen roomalaisia. Ei ihme, että Bath kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Vanhoilla kujilla kävellessä pystyi aistimaan entisaikojen tunnelman. Suloisia kahviloita oli siellä täällä, ja törmäsimmepä myös lankakauppaan ja vanhoille herrasmiehille suunnattuun hattuliikkeeseen. Heti kulman takana pyöri jälleen nykyaika täydessä vauhdissa vaatekauppoineen ja katusoittajineen. 

Milla on ihan huikeaa matkaseuraa, koska meillä on lähes täysin samanlaiset ajatukset siitä, missä pitäisi käydä ja mitä olisi hauska kokea. Bathissa meidän molempien käyntitoiveisiin kuului muun muassa Prior Park, josta avautuu upea näkymä kaupungin ylle. Kilometrin mittainen ylämäki ei ollut mitään herkkua, mutta perillä odottavat maisemat olivat ehdottomasti vaivannäön arvoiset. Voiko syksy näyttää näin ihanalta? Upeutta oli myös näköala alas kaupunkiin. Monet paikan nähtävyyksistä saattoi bongata myös ylhäältä käsin. Puistoon upposi tovi jos toinenkin, sillä etekin Lontoomaisemien jälkeen oikeasti kaipaa luontoa. Entä ne valtavat pullat? Puiston jälkeen suuntasimme Sally Lunn's teahouseen, joka myy miltei naaman kokoisia pullia. Tai pullanpuolikkaita, jos ihan tarkkoja ollaan. Täytyisi olla aika kova nälkä, jos haluaisi edes yrittää kokonaisen pullan syömistä. Suomalaisiin korvapuusteihin tottuneelle oli aika outoa, että pulliin saattoi erilaisten makeiden täytteiden lisäksi valita myös esimerkiksi graavilohta tai muita suolaisia täytteitä. Sellaista voisi kokeilla ensi kerralla, mutta nyt mieleni teki kanelivoita; ehkä jopa parempaa kuin suomalaiset kanelipulla. Jos ikinä käytte Bathissa, niin ottakaa tämä paikka ykköskohteeksenne.Roomalaisen kylpylän sisäpuoli jäi tällä reissulla näkemättä, joten voi olla että jossain vaiheessa pitää pakata reppu ja lähteä uudestaan Bathiin. Ihan jo niiden pullienkin takia. Mutta ennen ensi visiittiä olen ajatellut nähdä vähän muutakin maailmaa. Britteinsaarilla on monta upeaa paikkaa joissa vierailla, nyt vain pitäisi päättää mikä niistä on mun seuraava kohde.

10 comments:

 1. Oi kun on ihanan näköinen paikka! Oon kuullut Bathista hyvää muualtakin, ehkäpä pitää ottaa se vierailtavien brittikohteiden listalle mukaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihana! Ja kuuluu Englannin suosituimpiin matkakohteisiin, joten kaipa siitä joku muukin tykkää ku mä :D

   Delete
 2. huippu ku pystyt reissaamaa nii paljon siel! ja sikahyviä kuvia susta :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitus ♥ Ja jep! Mun ehkä isoin tavoite tän vuoden ajalle on matkustella paljon, koska täältä on aika halpa lähteä joka paikkaan, ja esim Brysseliin pääsee junalla parissa tunnissa. Vähän eri ku Suomesta käsin :D

   Delete
 3. Oih, ihanan näköinen puisto ja näytät kauniilta kasvokuvassa :) Tällaista pullahiirtä toi pulla houkuttaa jo kovasti...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puisto oli ihana, samoin pulla! Ja kiitos ♥

   Delete
 4. Okei - omg. Tuonne on päästävä. Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa käydä! Lontoo on upea paikka, mutta aitoa Englantia pääsee näkemään just tollasissa pienemmissä paikoissa :)

   Delete
 5. Ihana Bath ja ihanan paras matkaseura ♥

  ReplyDelete