Kurpitsarisotto


Talvi alkaa tehdä tuloaan, mutta vielä on aikaa nauttia syksyisistä herkuista. Jokin aika sitten testailin kurpitsarisottoa, ja pakko sanoa että tykkäsin paljon! Makeaan piirakkaan kurpitsa sopii kenties paremmin, mutta kyllä se risotossakin on kokeilemisen arvoista.

Kuten kurpitsapiirakkaa tehdessä, myös risoton kanssa kokeilin valmista ohjetta. Sellaisen avulla kun on vaikea mennä kovin pahasti pieleen. Kurpitsan maku ei ole vielä niin tuttu, että uskaltaisin itse lähteä kokeilemaan. Sen vuoro olkoon sitten ensi vuonna (tai sitä seuraavana). Jos mun käyttämä ohje kiinnostaa, pääsette tsekkaamaan sen klikkaamalla tätä. Mä korvasin valkoviinin sitruunamehulla ja vedellä, ja pelottavan kuuloinen kasvisfondikin oli ihan normaalia kasvisliemikuutiosta keitettyä kasvislientä. Säveltäminen on kuitenkin ruoanlaitossa jopa suotavaa, joten hyvää risotosta tuli pienillä muutoksillakin.

Mulle tulee aina mielettömän syksyinen fiilis, kun syön kurpitsaruokaa, omenapiirakkaa tai muita syksyn herkkuja. Eikä haittaa yhtään, sillä syksyssä vaan on sitä jotain! Vaikka nyt on jo miltei joulukuu, on Englannin sää edelleen mukavan syksyinen. Mulla on siis erittäin hyvä tekosyy popsia vielä muutama kurpitsaruoka ennen talviruokiin siirtymistä. Ja eikös chilimaustettu kurpitsakeitto ole hyvää talvellakin? Sitä meinasin nimittäin kokeilla seuraavaksi - heti sitten kun olen unohtanut kaikki kurpitsan leikkaamiseen liittyvät hankaluudet. Ei kellään sattuisi olemaan vinkkejä siihen, miten paloitella myskikurpitsa ilman hermojen menetystä?

2 comments:

  1. Vinkkejä myskikurpitsan paloittelemiseen menettämättä hermoja: ole samurai! Se on kyllä sanonko mistä :D Itse tykkään myös ihan mielettömästi kurpitsarisotosta, mutta me teemme risoton ihan perinteisesti ja laitamme vaan hunajassa paistettuja kurpitsanpaloja päälle :) Täydellinen yhdistelmä makeaa ja suolaista, mutta molemmat reseptit ovat varmasti herkkua, nam! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa kiitos, pitääkin ilmoittautua heti seuraavalle samuraikurssille - siis jos eka löydän sellasen jostain :D Tota teidän kurpitsarisottoa pitää kyl kokeilla ihan tosissaan, kuulostaa hirmu hyvältä!

      Delete