Hello New YearKulunut vuosi on lentänyt kuin siivillä. Olen varma, että vuoden sijaan olen elänyt vähintään vuosikymmenen - viime tammikuuhun tuntuu olevan niin tajuttoman pitkä aika. Silloin mietin tulevaisuuden suuntaa ja opiskelin ylioppilaskirjoituksia varten. Nyt kirjoitukset ovat onnellisesti ohi, mutta tulevaisuuden suunta mietityttää yhä. Lähdin au pairiksi muka miettimään tulevaa, mutta arvatkaa vain kuinka paljon olen sitä ajatellut. Okein; en yhtään. Ulkomailla kaikki opiskeluun liittyvä tuntuu olevan niin kovin kaukana. Onneksi joululoma on palautellut vähän arkeen, ja luulen että Lontooseen palatessa on mietintämyssykin täydessä vauhdissa. Kiinnostavia aloja on niin hirveän monta, ja niistä pitäisi osata valita se oikea. Kertokaa kommentteihin mitä opiskelette tai mistä ammateista haaveilette, jos saisin niistä jotain inspiraatiota!

Ajattelin koostaa uuden tavoitelistan tälle vuodelle, vaikka viime vuoden listalle kävikin vähän nolosti. Tavoitteet jäivät puolitiehen, edes liikuntaa en onnistunut merkittävästi lisäämään. Sen sijaan se ainoa asia, jota en edes listannut tavoitteisiin koska arvelin toteutumisen olevan niin epätodennäiköistä, onnistuikin yllättäen: ajoissa herääminen luonnistuu nykyään multa kuin vettä vain, oli kyseessä kuinka aikainen aamu tahansa! Jos tästä jotain opimme, niin ainakin sen ettei koskaan saa pitää mitään liian mahdottomana. 

Vuoden 2016 tavoitteita olen miettinyt oikeastaan koko joulukuun, ja olen osin alkanut jo toteuttamaankin niitä. Tavoitteet ovat siis nämä:
 • Taiteile enemmän. Rakastan maalaamista, piirtelyä ja kaikenlaista käsillä näpertämistä. Viimeisen parin vuoden aikana nämä rakkaat harrastukset ovat kuitenkin jääneet pahasti sivuun. On aika korjata tilanne ja ostaa pari maalituubia myös Lontooseen - tavoitteena tietenkin niiden kuluttaminen loppuun ennen Suomeen palaamista.
 • Opi puhumaan englantia. Puhun jo nyt, ja suuren voiton sain, kun eräs vanhus tajusi vasta keskustelun puolivälissä, etten ole britti. Paljon on silti myös parannettavaa, ja näihin epäkohtiin aion puuttua tulevaisuudessa.
 • Liiku enemmän. Miljoonakaupungin saastemeressä lenkkeily ei metsäpolkuihin tottunutta hirveästi innosta, mutta en voi käyttää sitä tekosyynä joka kerta. Lontookodin lähellä on kiva puisto, ja sinne aion suunnata lenkkareiden kanssa paljon nykyistä useammin.
 • Nauti nykyhetkestä. Vaikka tämä tavoite toteutuu elämässäni jo nyt, on pieni muistutus silti paikallaan. Tulevaisuudessa odottaa monta mahtavaa asiaa, mutta se oikea elämä on sitä mitä elän joka päivä. Niistä arjen pienistä hetkistä voisi nauttia vieläkin enemmän. 

Vuoden päästä nähdään, kuinka hyvin tavoitteet ovat toteutuneet. Toivottavasti ainakin paremmin kuin edelliset. Olen miettinyt näitä kauemmin, ja luulen että nämä ovat ne tavoitteet, joihin oikeasti jaksan panostaa koko vuoden. Hyvää uuttavuotta 2016 teille kaikille! 


6 comments:

 1. Oikein hyviä tavoitteita ja toivottavasti suoriudut niissä hyvin! :) Tuon taiteilun lisäämisen voisin itsekin ottaa tavoitteeksi, koska sisäinen artistini on ollut aivan liian kauan pimennossa! Ja älä stressaa vielä uravalintoja sen suuremmin, joskus sen oman juttunsa etsimisessä ja oivaltamisessa kestää hieman pidempään :) Hyvää uutta vuotta ja rutkasti onnea tuleville seikkailuille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa! Ite ainakin huomaan rentoutuvani maalien ja paperien ääressä todella nopeasti, ja onnistunut lopputulos saa mielen vieläkin paremmaks :) Kiitos tsempeistä ♥

   Delete
 2. Ihanaa uutta vuotta sullekin! <3 Noi on tosi hyviä tavoitteita, joista kannattaa pitää kiinni. :)

  Mun omana haaveena on ollut tosi pitkään eläinlääkäriksi kouluttautuminen ja siihen tällä hetkellä tähtään. Mulla suurempi ongelma on ne ns. varavaihtoehdot - entä jos eläinlääkis ei nappaakaan? Ainoa mieleen tuleva ajatus olisi jotain äidinkieleen/kirjallisuuteen liittyvää, kenties äidinkielen lehtori. Harmi sinänsä, etteivät nämä kaksi ammattia tue millään tavalla toisiaan, joten jos en ekalla pääse eläinlääkikseen, ei mun olisi tavallaan mitään järkeä ottaa (mahdollista) paikkaa tuolle toiselle alalle, jos aion vielä yrittää uudestaan eläinlääkikseen. Näitä miettiessä... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uravalinta osaa olla aika hankala homma :D Mut kyllä säkin vielä johonkin kivaan ratkaisuun päädyt, usko pois!

   Delete
 3. Hyvää uuttavuotta!!! ♥ Ihania tavoitteita!

  ReplyDelete