Perjantaifiiliksiä


En jotenkin tiedä, mistä aloittaa. Kulunut viikko on ollut toisaalta täynnä kaikkea, mutta toisaalta myös tosi väsynyt. Eilen jäätävä päänsärky kaatoi petiin jo alkuillasta, mutta hyvin nukutun yön jälkeen olo on jo paljon parempi. Vaikka vieläkin kyllä väsyttää. Aamun kostean harmaa keli antoi hyvän tekosyyn laiskotella sisällä, mutta nyt tekisi vähän jo mieli katsomaan kevään etenemistä. Joo, luit oikein, täällä on jo kevät! Linnut aloittavat laulunsa aikaisin aamulla, vastaantulijat hymyilevät iloisesti ja puutkin kukkivat täyttä päätä. Mulle on väitetty, että tammi-helmikuun vaihde on täällä se kylmin aika vuodesta, joten saa nähdä ehtiikö sää tästä vielä viiletä, vai onko kevät ihan oikeasti alkanut.

Näin tällä viikolla vaihteeksi yhtä uutta au pairia. Erittäin jees, koska niin moni kaveri lähti jouluna takaisin Suomeen tai jatkoi seikkailujaan muualla päin maailmaa. Istuttiin monta tuntia sympaattisessa kahvilassa, joka oli sisustettu todella viihtyisästi. Juteltiin ja hörpittiin kuumaa kahvia. Pitää ottaa ensi kerralla kamera mukaan, niin voin jakaa paikan mahtavuuden teidänkin kanssa. Samalla reissulla pitänee myös testata kahvilan herkkuja, sillä tällä kertaa litkin vain capuccinoa. Eilen suuntana oli yksi Lontoon eteläisimmistä alueista, Brixton. Kuulopuheiden mukaan Etelä-Lontoo on Lontoon köyhintä aluetta, eikä tämä mielikuva päässyt rikkoutumaan tällä(kään) kertaa. Brixton oli jotenkin todella likaisen ja nuhjuisen oloinen paikka, roskia joka puolella ja talojen julkisivutkin suoraan sanottuna aika töhryiset. Pelkkää kamaluutta reissu ei silti ollut, sillä Brixtonista löytyi myös paljon suomalaisen silmään kiinnostavia ja erikoisia juttuja. Katukuvasta päätellen suuri osa Brixtonin asukkaista on kotoisin etelän mailta, mikä tarkoitti tietenkin hyvin erityylistä ruokaa ja vaatetusta, kuin mihin on Suomessa tottunut. Kiinnostavin löytö oli vihreä ruokabanaani, jota myytiin useammassa kojussa. Enkä nyt meinaa liian raakaa Chiquitaa, vaan banaania, jonka kuuluukin olla vihreä. Kiinnostaisi joskus maistaa banaanista tehtyä ruokaa - voisi olla aika erilainen kokemus makeaan keltaiseen banaaniin tottuneelle ihmiselle. 

Tänään aion levätä ja olla tekemättä mitään, sillä viikonlopulle on taas tiedossa menoa ja meininkiä... Etenkin sunnuntaita odotan ihan mielettömän paljon, sillä pääsen näkemään jotain aivan parasta ja kauan odotettua. Olen aivan täpinöissäni jo nyt. Sunnuntaista on tulossa postausta heti ensi viikolla, joten pysykäähän kuulolla!


2 comments:

  1. Täälläkin koko viikko on menty ihan väsyneenä, mistähän johtuu.. Ihanaa kumminki ku viikoloppu alko nii pääsee rentoutumaan! Ja haha, en ookkaa ikinä kuullu tollasesta vihreestä banaanista, onkohan se kauheesti erimakunen kun normi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, täällä toinen jonka viikonloppu on enemmän kuin tervetullut :D Ja luulen et sopii ainakin paremmin suolaisiin ruokiin, meinaan tuolla myytiin myös vihreästä banaanista tehtyjä, suolattuja sipsejä! Pakko varmaan ostaa joko sipsejä tai banaani ku ens kerran näkee niitä jossain.

      Delete