Seitsemän kuukautta EnglannissaAika oikeesti lentää. Kotiinlähtö tuntuu kiitävän kohti pikajunan vauhdilla, ja kenties juuri se kiireen tuntu on syynä mun vielä entisestäänkin nousseeseen matkustusintoon. Kuluneen kuukauden aikana oon kuluttanut kenkiäni vähän kaikkialla: Lake Districtillä, Windsorissa, Brightonissa, St. Albansissa ja ties missä. Blogiin asti olen saanut kirjattua ehkä puolet, kun päiviä ei ole tarpeeksi joka matkan muisteluun. Mutta ehkä parempi näin, voi sitten muistella menneitä reissuja Suomesta käsin, eikä kesken reissailun. Tulevana viikonloppuna ajattelin rentoutua Lontoon vilinässä, mutta sitten taas suuntaan nenäni kohti uusia seikkailuja.

Lähes kaikki muistot kuluneen kuukauden ajalta liittyvät matkusteluun, mutta olen mä sentään jotain muutakin ehtinyt tekemään. Kielikurssilla olen saanut loistaa suomalaisena lukion käyneenä ihmisenä, kun "uudet" kielioppiasiat sujuvat kuin vettä vain. Ei haittaa yhtään olla vaihteeksi se tyyppi jolta muut kysyvät apua, kun on kaikki kouluvuodet ollut ihan pihalla kaikesta. Selittäiskö muuten joku, miksi kolmas konditionaali sujuu nyt niin helposti, vaikka lukiossa olin ihan hukassa sen kanssa? Ehkä mun aivot on puurtaneet sen parissa viimeisen vuoden ja nyt vihdoin päässeet urakan loppuun.Jokin muukin on alkanut hieman sujumaan, nimittäin itämaiset mausteet. Siinä missä vanhassa kämpässä oli jonkin verran myös suomalaisia mausteita, on täällä pelkästään outoja ja vieraita. Siis jos suolaa ja pippuria ei lasketa. Niillä maustaminen käy äkkiä tylsäksi, joten oli pakko tarttua härkää sarvista ja tarttua vieraisiin purkkeihin. Maustoin kanakastikkeen niinkin asiantuntevasti, kuin arabikirjaimin merkattuja purnukoita haistelemalla, ja ilmeisesti mun nenä toimi ihan hyvin: kehuja tuli hostäidin lisäksi myös hostisältä, joka harvoin sanoo mitään ruoasta. Tästä nää mun kokkaustaidot lähtee ihan uuteen nousuun! Päätin jo, että omaan kämppään on pakko hankkia ainakin Kuminaa, joka tuoksuu ihan superhyvältä. Sitä ennen voisi opetella käyttämään sitä muussakin kuin kanakastikkeessa.

Tulevina viikkoina aion lukea paljon niin englanninkielistä kirjallisuutta, kuin pääsykoemateriaalejakin. Aion matkustaa loppuihinkin bucket listillä oleviin paikkoihin ja katsella lentoja Suomeen. Aion tehdä suunnitelmia vikan lontookuukauden varalle ja pohtia tulevaa suomikesää - Suomi tuntuu tällä hetkellä hauskan eksoottiselta, joten luvassa on varmasti enemmän reissuja ja muuta menoa kuin aiempina kesinä. 


4 comments:

 1. Mielenkiintoinen postaus!


  ♥ Vilhelmiina Lyydia

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla ihan arjen kuulumisiakin! :) Itämaiset mausteet ovat mullekin ihan täysi mysteeri, ja oon ihan hirveen arka niiden kanssa - pitäisi ehkä uskaltautua perehtymään tai kokeilemaan joskus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa kokeilla, voi löytää uusia lempparimakuja ;) Vaikka vaikeeta se kyllä on ku kotona on aina syöty suomalaisittain maustettuja ruokia

   Delete