DIY maljakko kukille


Tuoko mikään keväisempää fiilistä, kuin kukkaloisto ikkunalaudalla? Auringonpaiste ehkä, mutta kukat ovat kyllä mun rakkaus numero kakkonen. Oon ostellut pitkin vuotta ihania väripilkkuja mun huonetta piristämään, ja tässä joku aika sitten päätin vihdoin väsätä ihan oikeat kukkapurkit näille. Ei tarvitse enää hostien kukkamaljakoita lainailla. Näistä tuli oikeastaan aika kivat, joten ajattelin jakaa ohjeen myös teille. 

Tarvitset: 
- tyhjiä lasipurkkeja, koko ja malli riippuvat ihan sun omista mieltymyksistä
- värillistä maalia tai kynsilakkaa (itse käytin jälkimmäistä, sillä Lontoossa saat kynsilakan huomattavasti sisustusmaaleja halvemmalla)
- kultahileistä maalia tai kynsilakkaa

Ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä: 
1. Aloita maalaaminen purkin suuaukosta, voit vedellä väriä isoin vedoin, tai töpötellä pienesti. Tärkeintä on, että teet suuaukon lähelle eniten kerroksia, ja harvennat töpöjä tai vetoja pohjaa kohden. Näin kukkien varret jäävät kivasti näkyviin lasin läpi. 
2. Kun ensimmäinen värikerros on kuivunut, on aika tarttua kimalteeseen. Itse maalasin sillä koko purkin, sillä mielestäni lopputulos on tällöin huolitellumman näköinen. 
(3. Jos haluat, voit maalata myös purkkien kannet samaan tyyliin. Näin saatkin pelkän kukkamaljakon sijaan myös säilytysastian.)
4. Kun maali on kuivunut, tarvitset enää vain kukat, jotka laittaa niihin huonetta koristamaan. 


4 comments: