Kakkua ja skonsseja


Tekisi mieli sanoa, että pöytä notkuu ruokien painosta, mutta jos totta puhutaan, se taisi notkua jo valmiiksi. Ruokaa kuitenkin on vähän joka sorttia. Uunituoreiden skonssien tuoksu leijailee nenään, ja ympärillä pörräävä hyönteinen kiinnostuu iloisen vihreästä kakusta. Auringon paisteessa on ihana nauttia teestä ja hyvästä seurasta, ja palauttaa mieleen miksi elämä on hyvä tässä ja nyt.

Joskus on kiva panostaa välipalaan vähän astetta enemmän, ja niin me pistimme taikinat uuniin ja katoimme pöydän koreaksi. Oikea iltapäivätee pitkän kaavan mukaan, skonsseineen kaikkineen. Englantimuistojen kunniaksi joimme jopa mustaa teetä maidolla ja sokerilla, vaikka normaalisti vihreää teetä tai rooibosta kuluu paljon enemmän. Perinteisesti iltapäivätee aloitetaan kolmioleivillä, jatketaan skonsseilla ja usein vielä lopetetaan kakkuun tai muuhun makeaan herkkuun. Niin mekin teimme. Yleensä iltapäiväteen skonssit ovat makeita ja ne nautitaan clotted creamin ja hillon kanssa, mutta suolaisten skonssien fanina tein meille kasan juustoskonsseja voin kanssa syötäväksi. Ja hyvä päätös olikin, sillä red velvet cakea mukaileva vihreä kakku oli tarpeeksi makea skonssienkin puolesta. 

Teitä saattaa kiinnosaa, että millä ohjeella mikäkin herkku valmistui, joten täältä pesee. Skonssit olivat suunnilleen samat kuin Yhteishyvän sivuilla (click), ja kolmioleivät sävellettiin ihan oman maun mukaan paahtoleivästä ja kaapista löytyneistä aineksista. Kakkupohja oli perus täytekakkupohja vihreällä elintarvikevärillä ja täyte suunnilleen sama kuin red velvetissä yleensä. Koristeeksi kakkumuruja.Mä innostuin skonssien leipomisesta niinkin paljon, että pyöräytin uuden satsin heti seuraavana päivänä. Pää on täynnä kivoja makuvaihtoehtoja, joten voi olla että ennen syksyä saatte tekin vielä nähdä jonkin uuden kivan skonssireseptin. Ne ovat niin helppoja ja nopeita tehdä, ettei edes epäonnistuminen pelota. Jos valmista tulee alle puolessa tunnissa, niin pieleen menneitä kokeiluja ehtii parannella ainakin kymmenen kertaa päivässä. 

Onko joku teistä yhtä kova skonssifani kun mä, vai kuulitteko ehkä koko sanan ensimmäistä kertaa?


10 comments:

 1. Voi apua, miten hyvälle näyttää! Heti tuli hirveä himo skonsseihin, pitäisköhän leipoa..hmm.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä kannattaa! ♥ Ihan superhyviä.

   Delete
 2. Skonssit on kyllä herkkua! Itse tykkään syödä ne makeana jälkkärinä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha no mä oon muutenkin persompi suolaisille jutuille, joten ihmekös jos skonssitkin maistuu mulle juustoisina ;)

   Delete
 3. Innostuin kans tekeen skonsseja, ei tullu kauheen edustavan näkösiä mutta hyviä kuitenki xd

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nääh, maku se tärkein juttu kuitenki on :D

   Delete
 4. Oih ihanan näköinen toi vihree kakku!! Olen lähdössä aupairiksi nyt ensi kuussa, mutta mietin mikä on ok viikkoraha jos haluaa päästä reissaamaan viikonloppuisin? Perhe maksaisi 80£ viikossa ja mietin onkohan se tarpeeksi?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Ton rahan riittäminen riippuu monesta jutusta, kuten asuinpaikasta ja siitä saatko mitään muita etuja (mä esim sain oysterin eli lontoolaisen matkakortin + asuin Lontoossa eli matkustaminen ympäri Englantia oli halvempaa ku pääs ns heti lähtee eikä tarvinnu eka matkustaa Lontooseen/muuhun isoon kaupunkiin). Ite sain taskurahaa kympin enemmän ku sä, ja tuntui että rahaa oli turhankin paljon tehtyyn työmäärään nähden, kun pakollisia menoja ei ollut lainkaan. Mut sit jos se oysteri olisi pitänyt maksaa ite, olis rahankin kanssa joutunu olee tarkempi.

   Jos rahaa ei käytä hulluna kaikkeen muuhun, niin 80 puntaakin kyllä riittää matkusteluun, mut tokihan voit yrittää neuvotella summaa vähän isommaks joko nyt tai esim puolivälissä au pair-aikaa (jälkimmäinen siis jos aiot olla pitkään). :) Ihanaa au pair aikaa sulle! ♥

   Delete
 5. Oih mikä kattaus! <3 Mä halusin alunperin kokea kunnon iltapäiväteen tulevalla Lontoon reissulla, mutta en löytänyt yhtäkään vegaanista vaihtoehtoa googlettamalla :( Pitää kuikuilla paikan päällä... Aivan ihana idea järjestää kuitenkin omanlaisensa, siinä voisi olla meikälläkin mahis päästä muutamasta teelajikkeesta eroon :D Postauksen kuvat ovat suloisia, meinaa tässä aamukahvin ääressä tulla nälkäkin noita herkkuja katellessa :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo vegaaniset iltapäiväteet taitaa olla vähän kiven alla... :d Mut itse tehty on vähintään yhtä hyvä, joten väsää ihmeessä oma iltapäivätee jos kiinnostaa :D

   Delete