KaunissaaressaKaunissaari on totisesti nimensä veroinen. Kaunis. Upean merinäköalan lisäksi saaressa on monimuotoinen luonto, joka vaihtelee suuresti sen mukaan, missä osassa saarta sattuu liikkumaan. On pehmeää hiekkaa jossa kävellä vaikka paljain jaloin. On kalliota jolla nauttia ilta-auringosta ja on jylhää metsää jonne voisi jäädä ikuisuudeksi vain ajattelemaan syntyjä syviä.Ennen syntyjen syvien ajattelua mä kuitenkin pääsin opiskelemaan merenkulun aakkosia, kun matkasimme kohti Kaunissaarta. Tähystin merimerkkejä kiikareilla ja koitin tutustua vähän myös alueen karttaan. Ei mun taidoilla vielä perille oltais päästy, ja onneksi ruorissa olikin vähän kokeneempia tyyppejä. Mutta nyt tiedän mäkin jotain etelämerkeistä sun muista. 

Meidän onneksi juuri reissupäivänä sattui olemaan aurinkoista, vaikka muuten ollaankin saatu sadetta jo aika monen kesän edestä. Niinpä meidän päivä sujui hyvinkin vaativissa oloissa, kun lekottelun lomassa piti vaivautua uimaan ja kaikkea. En oo varmaan ikinä heittänyt talviturkkia näin myöhään, mutta onpahan ainakin heitetty se kauniissa maisemissa!Aurinkoa ja lämpöä piisasi aina saarikierroksen loppupuolelle saakka. Pelasimme jättishakkia, tutustuimme pieneen valokuvanäyttelyyn ja ihailimme maisemia. Sitten puhelimeen pärähti tieto: saderintama tulossa kovaa vauhtia kohti. Ei auttanut kuin kiiruhtaa paatille ja yrittää päästä lähtemään niin pian kuin suinkin. Kotimatka sujui ukkospilvien kanssa kisaten (ei säätiedotus salamoista ollut maininnut!?), ja vene keinui välillä aika hurjastikin aalloilla. Päästiin kuitenkin perille ehjinä, joten loppu hyvin kaikki hyvin. 

Ja hei, suosittelen Kaunissaarta koko sydämestäni päiväretken kohteeksi! Me mentiin sinne "omalla" paatilla, mutta käsittääkseni sinne kulkee myös lautta. Jos Seurasaaret ja Suomenlinnat on jo niin nähty, niin suunnatkaa seuraavaksi Kaunissaareen.


12 comments:

 1. Vau mitkä kuvat!♥ Näyttää upealta :)

  ♥ http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Näyttää ihan uskomattoman ihanalta! Onneks sattu se aurinkoinen päivä, nyt on ollut vähän tylsää ja harmaata :/

  ♥: Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin'

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! ^_^ Ja jep nii on, toivottavasti se aurinko pian taas tulis esiin..

   Delete
 3. Kaunissaareen tosiaan lähtee Kotkasta tuureja, mutta en nyt ihan vanno, että mistä. Aiemmin lähtivät Sapokasta, nyt taitavat mennä Kantasataman puolelta Tornatorintien kupeesta... Jos en ihan pahasti ole väärässä. :-D Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä käymään - me käydään joka tapauksessa molemmat miehen kanssa Kotkassa töissä, vois joskus ottaa edes puolikkaan päivän vapaata ja käväistä noissa maisemissa jälleen! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mitään hajua, toivottavasti löydät paikan :D Helsingin Vuosaaresta kulkee ilmeisesti kans joku laivan tapainen sinne. Mut suosittelen kyllä käymään, ei noihin maisemiin kyllästy varmaan ikinä ♥

   Delete
 4. Kiva postaus! Voisi miettiä tuolla päiväkäyntiä koska tosiaan Suomenlinna on aika nähty! :D

  explorar-el-mundo.blogspot.fi

  ReplyDelete
 5. Näyttää tosi kauniilta paikalta, ihania kuvia! :)

  ReplyDelete
 6. Tosi kauniita kuvia! :) Mä en ole koskaan käynyt Suomenlinnassa, Seurasaaressa tai Kaunissaaressa. Voisi joskus tehdä reissun ainakin johonkin niistä. :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Ja kannattaa käydä, saaret on ihania!

   Delete