Paluu keskiajalleHämeessä järjestettiin taas keskiaikamarkkinat. Ja jep, mä kävin siellä tänäkin vuonna. Jotain aika sairaan siistiä siinä on, että kymmenet (sadat?) ihmiset pukeutuvat keskiaikaisiin vaatteisiin ja lähtevät päiväksi tai viikonlopuksi leikkimään vuosisatojen takaista elämää. On upeita, vanhanaikaisia vaatteita ja herkullista ruokaa. On ihania käsityökojuja, hurjia taisteluja ja linnan kylmiä kivikäytäviä. Ja on ystäväporukka, jonka kanssa myös tämä tapahtuma saa ihan oman silauksensa.Lähdettiin markkinahumuun noin suunnilleen samalla porukalla, kuin aiempinakin vuosina. Osalla oli yllään ihanat keskiaikaan mätsäävät asut, ja joku taisi ostaa mekkonsa vasta paikan päältä. Mä kuljin ympäriinsä ihan perus farkuissa ja semmoisissa, mutta mielessä kypsyi ajatus ihan omasta keskiaika-asusta jossa haluan ensi syksynä kulkea. Nyt mun to do -listalta löytyykin muun muassa kaavojen etsimistä, kankaiden löytämistä ja ompelukoneella surruttelua. Viininpunainen ja luonnonvalkoinen voisivat olla aika hyvä yhdistelmä, vai mitä sanotte?Tän vuoden parasta antia oli jälleen kerran se yleinen tunnelma. Joka ikinen kauppias on pukeutunut keskiaikaisiin vaatteisiin, ja kojuissa myytävät tuotteetkin ovat keskiaikaisia tai ainakin sen henkisiä. Monella kävijälläkin oli teemaan sopivat vaatteet, joten keskiaikaiseen fiilikseen pääseminen oli hyvin helppoa. Vähän sääli silti oli, että tänä vuonna ohjelmassa ei ollut ollenkaan aiempien vuosien kohokohtaa, turnajaisia. Siinä jos jossain riittää vauhtia, upeita temppuja ja mahtavia pukuja. Tai siis riitti, sillä tänä vuonna turnajaiset oli korvattu viikinkien maihinnousulla. Upeaa sekin, mutta silti niin tylsää verrattuna turnajaisten melskeeseen.Semmoisia tunnelmia tällä keraa, ensi vuotta odotellessa! Josko silloin pääsisi taas turnajaisiakin katsomaan. Ja olisi mahtavaa kuulla, että onko siellä ruudun toisella puolella joku käynyt keskiaikamarkkinoilla myös, vai oonko mä ihan ainoa.


8 comments:

 1. Siis voi apua mitä herkkuja tuolla on ollut! Eikä sen puoleen, näyttää kyllä muutenkin aivan mielettömän ihanalta. Veikkaisin, että tämä olisi ehdottomasti jotain sellaista, mikä olisi Charlesin mielestä ihan älyttömän siistiä :-D Eipä sen puoleen, mä en ole itsekään koskaan kokenut mitään vastaavaa, joten olisi kyllä ehdottomasti mielenkiintoista tulla esimerkiksi ensi vuonna itsekin paikalle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä! Ruokaki tuol on tosi hyvää, vaikka siitä en saanutkaan mitään fiksua kuvaa (kannattaa siis syödä siel jos tuutte joskus paikalle) :D Ja kannattaa kyl tulla käymään tuol ens vuonna, ite ainaki tykkään tapahtumasta hirmu paljon ^_^

   Delete
 2. Näyttääpä kivalta tapahtumalta! :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On kans! :D Tuol tulee käytyä ain joka vuos uudestaan.

   Delete
 3. En oo koskaan käynyt! Kiva että tollasia järjestetään, vois olla ihan siistiä nähdä toi ite! :)

  ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa käydä vaikka ens vuonna, on meinaan kiva tunnelma siel :)

   Delete
 4. Tänä vuonna (en tiedä aiemmista vuosista) pääsi jo perjantaina kattelemaan, ja ihan ilmaiseksi! Silloinhan kojuja ja tapahtumapisteitä vasta järjesteltiin, mutta silti pääsi hyvin tunnelmaan. Ja kun saatiin mukaan vanhempien naapurintyttökin lapsirekvisiitaksi, sai markkinahumusta paljon enemmän irti!
  Keskiaikamarkkinat kuuluu kyllä joka kesään, niillä on pakko päästä aina käymään, vaikka tietääkin monen tunnin junamatkaa täältä pohjoisesta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. UU pääsi vai! Mä oon tainnut aina olla paikalla vaan lauantaisin :D Mutta toisaalta suunnitelmissa on joku tuleva vuos olla siellä ihan yötäkin... Saas nähdä. Ja joo kyllä noiden markkinoiden takia istuu junassa tai autossa ihan mielellään :)

   Delete