Tuo syksy kotiin: DIY kuparikävytOnko täällä muitakin syksyfaneja kuin mä? Pimenevät illat kynttilöiden loisteessa ovat niin ihania, samoin aamukävelyt kirpeässä ilmassa värikkäiden lehtien keskellä. Pala syksyä olisi kiva tuoda sisällekin, ja mietin pitkään, mikä tämä pala voisi olla. Jotain, mikä sopisi sisustukseen ja muistuttaisi samalla meneillään olevasta vuodenajasta. Sitten eräänä iltana lipastoa hioessani sain idean (lipastoprojektista on muuten tulossa juttua jossain vaiheessa, stay tuned).

Kävyt ovat ihan supernättejä, ja helposti muokattavissa oman sisustuksen mukaan. Meidän lipastoon - siihen jota olin hiomassa - oli tulossa kuparimaalilla maalatut nupit, ja kelailin että kuparimaalilla maalatut kävyt voisivat olla aika täydellinen koriste siihen päälle. Ja aika kivalta ne näyttävätkin, vai mitä te sanotte? Alla ohje kuparikäpyihin, joiden avulla tekin voitte tuoda ripauksen syksyä kotiinne.DIY kuparikävyt

Tarvitset: käpyjä, kuparin (tai muun) väristä spraymaalia
Tee näin: Putsaa kävyistä enimmät roskat ja levitä ne pellin päälle. Puhdista niitä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ole oikeesti tosi tarkkana etteivät kävyt pala. Mulla toi paistoaika vähän venähti (siis ehkä muutamalla minuutilla), ja kun avasin uunin luukun niin sieltähän tuprahti paksu savupilvi - hups. Kävyt kiireesti ulos ja liesituuletin päälle, niin edes palohälytin ei alkanut soimaan. Mut jättäkää te tää savukohta välistä jos pystytte. 

Kun kävyt ovat jäähtyneet, levitä ne ulkona sanomalehden päälle. Tsekkaa vielä spraypullon kyljestä tarkemmat ohjeet, ja suihkuttele sitten maalia käpyjen päälle. Mä halusin, että kävyn omaakin väriä jäisi näkyviin, mutta tokihan ne voi maalata ihan kokonaankin, jos niin tahtoo. Maalin kuivumisaika riippuu varmaan vähän käyttämästänne maalista, ja siitä kuinka paljon maalia suihkitte, mutta kävyt ovat käyttövalmiita heti maalin kuivuttua. Meillä kuparikävyt löysivät tiensä paitsi lipaston päälle, myös ikkunalaudalle ja keittiön pöydälle.


3 comments:

  1. Nää on kyllä kieltämättä ihan mielettömän ihania ja kauniita, voisikin ottaa kokeiluun! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä! Näitä on maalin viel värin ansiosta ihan superhelppo muutella omaan sisustukseen sopiviks :)

      Delete