Elä nyt, älä huomennaIhminen rakastaa suunnittelua ja uusia alkuja. Kuten tammikuuta, jolloin voi aloittaa liikunnan ja terveellisen ruokavalion. Tai kuten syksyä, jolloin voi aloittaa kouluun panostamisen. Ihminen rakastaa myös pidemmän aikavälin suunnitelmia ja aloittaa mielellään kaikki projektit jonakin merkittävänä hetkenä, sen sijaan että aloittaisi ne nyt. Turha panostaa kavereiden hankkimiseen nyt, kun ensi vuonna on tarkoitus aloittaa opiskelu jossakin ihan muualla. Turha tehdä mitään muutakaan nyt, kun ensi vuonna tai joskus elämässä asiat ovat kuitenkin toisin ja silloin voi sitten tehdä kaikkea hauskaa. Mutta minäpä kerron salaisuuden: elämä on tässä ja nyt. Siis juuri nyt, kun luet tätä postausta. Ei huomenna tai tammikuussa. 

On tavallaan ihan itsestäänselvyys, että elämä tapahtuu nyt. Silti niin usein uppoutuu tulevaisuudensuunnitelmiinsa unohtaen, että asioita voi tehdä nyt. Ja lähes yhtä usein käy niin, että sitä oikeaa hetkeä esimerkiksi kauan suunnitellun reissun tai upeiden juhlien järjestämiselle ei koskaan tule. Ei, jos sitä hetkeä jää odottamaan. Ja sitten se jää. Lopputuloksena on tunne, että oma elämä soljuu ohi kuin huomaamatta ilman, että saa mitään järkevää aikaan. Tämä voi synnyttää myös kateutta niitä kohtaan, jotka osaavat heittäytyä elämään. Ja sitten ärsyttää. Kateutta tulisi kuitenkin pitää enemmänkin merkkinä siitä, että omassa elämässä on jotain pielessä, ei siitä että kateuden kohde olisi jotenkin ärsyttävä. Voisin jatkaa tästä aiheesta vaikka kuinka, mutta ehkä annan teidän vain lukea tämän postauksen kateudesta, ja jatkan tässä hetkessä elämisestä.Minäkin rakastan suunnittelua. Koulujen alku, vuoden vaihde ja muut vastaavat hetket ovat täydellisiä merkkipaaluja, joiden aikaan aloittaa myös omia projekteja. Mutta on erittäin tärkeää myös elää sitä meneillään olevaa hetkeä, ja tehdä siitä kivoin mahdollinen. Lauseet "elä kuin jokainen päivä olisi viimeisesi" ja "elä kuin jokainen päivä olisi ensimmäisesi" kiteyttävät hyvin sen, mitä tässä hetkessä elämisellä tarkoitan. Avointa suhtautumista asioihin, itselle tärkeiden juttujen toteuttamista, oman onnellisuuden lisäämistä pienin keinoin, ja unelmien toteuttamista. 

Paras palvelus, jonka itsellesi voit tehdä, onkin se että suuntaat ajatuksesi tähän hetkeen. Juuri tänään on hyvä päivä toteuttaa niitä asioita, jotka olit suunnitellut hamaan tulevaisuuteen. Jos haluaisit lisätä liikuntaa elämääsi, käy vaikka pienellä, kymmenen minuutin lenkillä heti tämän postauksen luettuasi. Tai tee vaikkaa muutamia punnerruksia. Jos haluaisit enemmän omaa aikaa, varaa kalenteristasi päivä, tai vähintäänkin useamman tunnin pätkä kokonaan itsellesi. Kun asia lukee kalenterissa, se on jotenkin helpompi myös pitää. Pienikin askel on askel eteenpäin. Mieti siis, mikä tekisi juuri tästä päivästä astetta hauskemman, ja toteuta tuo jokin. 

Mä oon toteuttanut tänä syksynä isompia projekteja niin paljon, että syksystä (mun lempparivuodenajasta!!) nauttiminen on meinannut jäädä ihan unholaan. Siksi päätinkin pyhittää tämän päivän kaikelle ihanalle syyspuuhalle. Kurpitsapiirakka ja mausteinen tee ovat hyvä alku, ja illan pimetessä voisi käpertyä sohvalle lukemaan kirjaa. Kuunnelkaa tekin itseänne, ja tehkää tästä päivästä itsenne näköinen.


18 comments:

 1. Mahtava kirjoitus! :) Tästä tuli jotenkin hyvä fiilis<3 Ps. Ihanat kuvat :)

  http://jeannays.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Taisin rakastua sun blogiin. Niin aitoa, rehellistä ja kolahtavaa tekstiä, että huhhuh. Tänne tulen visiitille varmasti uudestaankin, kolahti!

  ♥:llä Kisses from Saana

  ReplyDelete
 3. Upeesti kirjoitettu, niin totta, ja väillä pitäisi noin itsekkin muistaa ajatella.. ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja jep niin pitäis, se vaan tuppaa ain unohtuu :D

   Delete
 4. Huikee teksti, hyvin kirjoitettu! :) Mä oon semmonen tyyppi, et kun saan jonkun idean, haluan toteuttaa sen heti, mutta poikaystävä taas ei osaa suunnitella tulevaisuutta 2 päivää pidemmälle.. Muutamat väännöt ollut tästä syystä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha voi ei :D Mut hienoo et osaat ite toteuttaa suunnitelmia, ehkä se poikakaverikin jossain vaiheessa oppii. Vaikka onhan sekin piristävää ettei kaikki oo ihan samanlaisia keskenään :)

   Delete
 5. mä sanon useammin kuin olis sallittua "sitten kun mä..."
  tällä hetkellä mulla toki on monta jännittävää asiaa tulossa tulevaisuudessa, mutta hetkessä elämiseen olisi hyvä myös keskittyä
  hieno postaus, kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noin käy niin helposti, etenkin jos on kivoja juttuja tulossa! Mut kiva kuulla et tykkäsit postauksesta <3

   Delete
 6. näyttääpäs herkulliselta! Hyvin kirjoitettu teksti :)

  ReplyDelete
 7. Tää teksti oli täyttä asiaa ja todella hyvin kirjoitettu!♥ :) Mulla on just toi ongelma, että en elä hetkessä vaan mietin sitä, että sitten joskus.... Tosta pitäisi opetella eroon, sillä kuten säkin sanoit: elämä on tässä ja nyt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa opetella, silleen saa elämästä paljon enemmäm irti :) Kun tulee oikeasti toteuttaneeksi asioita eikä vain haaveile. Ja kiitos paljon!

   Delete
 8. Ihanasti kirjotettu! Tuli tosi hyvä fiilis tästä postauksesta,kiitos! Jään kyllä seurailemaan sun blogia! :) Me just alkuviikosta kaverin kans päätettiin että me eletään hetkessä ja ostetaan elämyksiä ja nautitaan niistä mielummin mitä lähettäis vaikka shoppaileen. :D
  Ja täällä kans toinen joka rakastaa syksyä, ihan parasta aikaa! ♡

  T. Jenniina
  (jenniinaa.blogspot.fi)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kommentti, kiitos aamun piristyksestä <3

   Delete