Missä reissasin au pair -aikana | BP


Mä  en tiennyt Englannista juuri mitään, kun viime syksynä sinne lähdin, mutta lukuisat reissut ovat osoittaneet, että maalla on tarjottavaa vaikka millä mitalla. Eikä pelkästään Englannilla, vaan myös Skotlannilla ja Walesilla. Ei Iso-Britannia turhaan ole yksi suosituimmista matkakohteista Euroopassa. Ja sieltä pääsee niiin kätevästi kaikkialle muuallekin, kuten vaikkapa Ranskaan tai Belgiaan... Mä oon postaillut vuoden aikana monen monta reissupostausta, ja ajattelinkin nyt kasata samaan postaukseen kaikki kylät ja kaupungit, joissa au pair -vuoteni aikana kävin. Jos joku teistä on innostunut brittimatkailusta, niin nyt löytyy kaikki mun vierailemat paikat kätevästi samasta paketista. Nimien perässä on pieni teksti kuhunkin paikkaan liittyen, ja nimeä klikkaamalla pääset kustakin kohteesta kertovaan postaukseen. Ja nyt matkakuumetta nostattamaan!ENGLANTI
» Bath Yksi kauneimmista kaupungeista Englannissa, ja täältä löytyy myös yksi mun suosikkikahviloista (Sally Lunn's)
» Brighton Tämä merenrantakaupunki on parhaimmilmaan turistiryntäysten ulkopuolella, kun ihanan huolettomasta fiiliksestä ja kivoista putiikeista mahtuu kunnolla nauttimaan.
» Chelmsford En viipynyt varsinaisesti itse kaupungissa, vaan sen liepeillä olevassa minikylässä. Sieltä löytyy sitä aitoa Englantilaista maaseutua.
» Cambridge Vaikka Oxfordia hehkutetaan paljon, tämä yliopistokaupunki viehätti mua jopa sitäkin enemmän.
» Lake District National Park Siis jos Englannissa on paratiisi, se paratiisi on tämä.
» Land's End Karua kauneutta, kun aallot lyövät pystysuoriin kallioihin. Yksi mun lempparipaikoista Englannissa!
» Liskeard Random pikkukylä, jossa piipahdin ohikulkumatkalla. En menisi toiste.
» Lontoo Täällä tosiaan asuin koko au pair -vuoteni. Lempikaupunki nyt ja ehkä aina.» Medway (Chatham ja Rochester) Rochester on juuri sellainen, millaiseksi Englantilaiset pikkukaupungit on aina kuvitellut. Chatham on sen modernimpi pikkusisko. 
» Oxford Ihania vanhoja rakennuksia ja pitkä historia.
» Penzance Land's Endiä lähinnä oleva kaupunki, mutta olisi viihtyisä vierailukohde ilman sitäkin.
» Plymouth Cornwallin rajalla oleva kaupunki. Oikeasti aika ihana, mutta kaiken Cornwallin kauneudessa vietetyn ajan jälkeen tuntui vähän tylsältä.
» Portsmouth Suht moderni merenrantakaupunki, täältä pääsee superkätevästi Isle of Wightille.
» Ryde Suloinen pikkukaupunki Isle of Wightillä. Voisin kuvitella asuvani täällä, jos se ei sijaitsisi saaressa.
» Sandown Täällä kuuluisi viettää kesälomaa.
» St. Albans Bathin ohella yksi Englannin kauneimmista kaupungeista! 
» St. Austell Yövy täällä, jos haluat käydä Eden Projectia katsomassa, mutta muutoin kierrä kaukaa (en tykännyt ollenkaan).
» Stonehenge Hah, täältä löytyy lähinnä kivikasa. Mutta aika vaikuttava sellainen! Parasta ehkä piipahtaa jonkin muun reissun yhteydessä, en pelkästään tätä lähtisi katsomaan.
» Windermere Niin suloinen kylä aivan Lake District National Parkin kupeessa. 
» Windsor Mä vietin suurimman osan ajastani linnaa ihmettelemässä, mutta myös Windsor itse on ihan näkemisen arvoinen.SKOTLANTI - kaikkiin Skotlantijuttuihin liittyvä postaus tässä.
» Edinburgh Skotlannin pääkaupungissa sadut ja tarinat heräävät henkiin. Vanhat ja vähän synkät rakennukset ovat kuin suoraan Harry Pottereista tai muista fantasiakirjoista. Ihana kaupunki, jonka koluamiseen ei riitä mikään päivä tai pari.
» Scottish Highlands Yksi mun lempipaikoista maailmassa. Opastettu bussikierros, oma auto, mikä vain - kunhan pääset näkemään ja kokemaan Skotlannin upeuden itse.
» Loch Ness Monsteria ei tällä kertaa näkynyt, mutta ehkä seuraavalla... Ihanaa luontoa myös täällä, kuten muuallakin Skotlannissa.

WALES
» Hay-On-Wye Kirjojen kaupunki ei voi olla muuta kuin ihana - ainakin jos tykkää lukemisesta. Kirjakauppoja bongasin enemmän kuin ruokakauppoja.
» Brecon Beacons National Park Mä kävin täällä hevosvaelluksella, mutta patikkaretki saattaisi päästää paikan kauneuden paremmin arvoonsa - itsepäinen hevonen ei anna kovin paljoa aikaa maisemien katselulle.

RANSKA
» Pariisi Heh, kaikkien hehkuttama Pariisi ei todellakaan vienyt mun sydäntä. Sen sijaan käynnistä jäi hyvin ristiriitaiset fiilikset.

BELGIA
» Bryssel Miksi Brysselistä ei puhuta tämän enempää? Vietin siellä ihanat pari viikkoa, ja voisin palata takaisin milloin vain. 


4 comments:

 1. noita postauksia on niin kiva lukea, kirjoitat hyvin ja kuvat on niin ihania ;_; oli kans aika jees et oot käyny pariisissa ja tehny siitä postauksen, ite oon menossa sinne keväällä nii sain vähä lisää tietoa siitä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! <3 Ja hyvää tulevaa Pariisin reissua sulle :)

   Delete
 2. Aika monessa näistä on jo tullut käytyäkin, mut pitänee pistää tää postaus jonnekin talteen niin voin sit ens vuonna alkaa vierailemaan loppuja paikkoja! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laita ihmeessä, suurin osa tän listan paikoista on aivan ihania <3

   Delete