2 | DIY kuivatut appelsiinit

Mä tykkään ihan mielettömästi appelsiinien tuoksusta, ja etenkin tähän joulun aikaan se sopii täydellisesti. Sitäpaitsi ne näyttävät todella kivoilta niin hedelmäkorissa kuin tuikkukippoinakin. Viime jouluna mä inspiroiduin Zoellan videosta ja päädyin kuivaamaan aika kasan appelsiineja - mikä osoittautui loistoideaksi! Kuivattuna appelsiinit ovat supermonikäyttöisiä joulukoristeita, ja siksipä aionkin kuivata uuden appelsiinisatsin tälle vuodelle. Bonuksena vielä ihanan tuoksuinen kämppä, sillä kuivausurakka saa koko talon tuoksumaan joululta.


KUIVATUT APPELSIINIT

Tarvitset: appelsiinin, talouspaperia
1. Viipaloi appelsiini ohuehkoiksi viipaleiksi. Ohuet siivut kuivuvat nopeammin, mutta appelsiinien tulisi silti pysyä hyvin kasassa.
2. Aseta leivinpaperin päälle muutama pala talouspaperia, ja levitä appelsiiniviipaleet sen päälle vieri viereen. Peitä viipaleet talouspaperilla, ja anna kuivua niin kauan että suurin osa nesteestä on haihtunut. Tähän voi mennä useampi tunti.
3. Poista talouspaperi. Asettele viipaleet leivinpaperoidun pellin päälle, ja pistä se uunin alatasolle. Laita uuni lämpenemään noin 70 asteeseen. Kuivaa appelsiineja uunissa niin kauan kuin on tarpeellista - omani olivat siellä yön yli. Valmiit kuivatut appelsiinit kestävät hyvin ainakin pari seuraavaa joulua, ja luultavasti paljon kauemminkin. Sitten tarvitsee enää päättää, mitä näillä ihanan tuoksuisilla viipaleilla tekisi. Pinterestistä löytyy älyttömästi ideoita, jos itse ei keksi, mutta ainakin suuressa lasipurkissa nämä näyttävät hauskoilta. Miten on, aiotteko kokeilla tätä?

Katso koko kalenteri: 1

4 comments:

 1. Ihania! Noi kyl näyttää niin näteiltä ja tuoksuu kans (ainakin hetken :'D)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne on nättejä! Ja tuoksukin itse asiassa kestää yllättävän pitkään, viime vuonna saatiin nauttia siitä koko joulu :) Toki kuivatut siivut tuoksuu paljon heikommin ku kuivausvaiheessa olevat.

   Delete
 2. Jooo nää menevät ehdottomasti testiin heti kun kaikki tentit ovat takana päin! :D Ihana diy- idea!<3 Voin niin kuvitella, että millainen tuoksu näistä leviääkään♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee :D Nää on ihanan iisejä tehdä, ku käytännössä pitää vaan viipaloida ja levitellä kuivumaan ^^

   Delete