6 | Itsenäisyyspäivä #btIhanaa itsenäisyyspäivää kaikille! Päätettiin blogitiimin tyttöjen kanssa postailla tänään itsenäisyyspäivään liittyen, sillä mikä muu tähän päivään voisi paremmin sopia. Vielä muutama vuosi sitten jaksoin valittaa hyvin monesta asiasta meidän kotimaahan liittyen, mutta vuosi ulkomailla muokkaili mielipiteet aika lailla päälaelleen. Meillä on täällä Suomessa ihan mielettömän paljon asioita, joista voidaan olla hyvällä syyllä ylpeitä, ja ajattelikin listata muutaman niistä tähän itsenäisyyspäivän postaukseen. 

Rakastan meidän ihanaa, puhdasta luontoa. Metsää riittää vaikka millä mitalla, ja siitäkin iso osa on ihan luonnonvaraista, metsämäistä metsää (montako kertaa saat virkkeeseen mahdutettua sanan metsä?). Muualla näkee lähinnä puistomaisia, istutettuja tai ainakin hyvin hoidettuja metsiä, ja ne ovat paljon pienempiä kuin Suomessa. Ylipäätään meidän luonto on mielettömän kaunista, ja haaveilenkin road tripistä Australian ja Norjan lisäksi myös meidän omaan Lappiin. Suomessa sun syntyperä ei vielä lyö leimaa koko loppuelämälle. Vaikka toki lähtökohdat vaikuttavat jonkin verran siihen, millaiseksi tulevaisuus muodostuu, on esimerkiksi köyhän perheen lapsella silti mahdollisuus kouluttautua ja päästä hyvään ammattiin. Meidän koulutusjärjestelmä on hyvä, ja ennen kaikkea ilmainen. Kuka tahansa - jos vain aivoja ja lukuhalua riittää - voi päästä haluamaansa kouluun riippumatta siitä, millainen koulutustaso tai palkkapussi omilla vanhemmilla on. 

Vuodenajat tuovat musta ihanaa vaihtelua kuukausiin, ja tykkään hirveästi niin luistelusta, kesäilloista kuin syksyn väriloistostakin. Me saadaan nauttia kaikista neljästä vuodenajasta täysin siemauksin - muualla on usein vuodenajoista vain kaksi tai yksi. 

Ja pitäähän mun vielä mainita mun lempikarkki, salmiakki. Jos asuisin ulkomailla, joutuisin aina suomilomien jälkeen raahaamaan matkalaukullisen salmiakkia mukanani että pärjäisin taas seuraavaan lomaan. 

Mikä on sun lemppariasia Suomessa?


6 comments:

 1. Ihania asioita olet listannut Suomesta, yhdyn kyllä näihin kaikkiin! :) Ulkomailla matkailu oikeasti avartaa mieltä ja oman kotimaan näkee ihan uudessa valossa ja miten hyvä meillä täällä on oikeasti olla. Suomessa arvostan näiden sinun asioiden lisäksi mm. rauhaa ja hiljaisuutta, pääosin hyvää rakennustekniikkaa, maantieteellisesti hyvää sijaintia: ei maanjäristyksiä tai tsunameja, sitä, että virkavaltaan voi luottaa, sananvapautta sekä miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja naisten hyvää asemaa yhteiskunnassa, nämä ovat omilla matkoilla olleet asioita, joihin on etenkin havahtunut. Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle Linda! :)

  http://bottleoflove.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä puolestaab yhdyn noihin kaikkiin sun luettelemiin kohtiin! :D Meillä on asiat hirveän hyvin. Ihanaa itsenäisyyspäivää myös sulle <3

   Delete
 2. Ihanasti oot kirjoitellut, kun on pidemmän ajan ulkomailla ollut, niin sen jälkeen varmasti osaa arvostaa Suomea eritavoin. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ^_^ Hyvää itsenäisyyspäivää myös sulle ♥

   Delete
 3. Tosi ihania juttuja ootte listannut, muutenkin aivan mahtava postaus<3 Hyvää itsenäisyyspäivää <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ja hyvää itsenäisyyspäivää sullekin <3

   Delete