21 | Kauneimmat joulumuistot

Tänään on vuoden lyhyin päivä, pimeys väistyy vain pieneksi hetkeksi ennen kuin taas palaa. Taidetaan kaikki kaivata elämäämme tällä hetkellä vähän pirteyttä ja valoa, kun sitä on ulkona niin kovin vähän. Mä kaivoin muistojeni kätköistä kourallisen ihania joulumuistoja, joiden ajattelu tuo väistämättä hymyn huulille. Toivottavasti näistä on iloa myös teille. Ja hei, tästä se valoisa aika alkaa taas pitenemään!♦ Taaperominä oli joskus vuosia sitten leikkimässä naapurin pojan kanssa, kun hänen isänsä ryntäsi luoksemme innoissaan. Joulupukki oli kuulemma suistunut viereissä kulkevalta tieltä rekensä kanssa ja törmännyt puuhun (vaikkei ollut edes aatto!?), ja jäljet olivat edelleen näkyvissä. Mä ja naapurin poika juostiin kiireen vilkkaa katsomaan, ja toden totta; lumessa oli selkeästi tieltäsuistumisjäljet, puunkappaleita ja lahjapaperin riekaleita. Oli siinä kuulkaa jännittämistä aattoon asti, että selviääkö pukki ollenkaan perille törmäyksen jälkeen. Mutta selvisihän se.

Pikkuisena mun hartain toive oli saada joululahjaksi nukketalo. En mä sitä tosissaan uskonut saavani, joten yllätys oli melkoinen kun aattona yhdestä lahjasäkistä paljastui mun kokoinen talo. Kannoin sitä puoli iltaa sylissäni, enkä meinannut malttaa edes leikkiä sillä, kun piti vain kulkea ympäri taloa nukkekodin kanssa.Voin vieläkin nähdä sieluni silmin ne maisemat muutama vuosi sitten, kun aattona oli reilusti pakkasasteita ja lähdin mun tavalliselle aattoaamun kävelylle. Aurinkoinen pakkassää sai koko tienoon hohtamaan lumoavan kauniina, eikä missään näkynyt ainoatakaan ihmistä. Edes autoja ei kulkenut ohitse kertaakaan. Oli vain niin kaunista.

Vietetään aatot yleensä ihan omassa kodissa, mutta muutaman kerran ollaan oltu mummolassakin. Ja se onkin hauskaa, sillä siellä on jo valmiiksi niin ihanan jouluinen tunnelma, ja sen lisäksi saa olla paitsi oman perheen, myös isovanhempien ja ehkä myös serkkujen kanssa. Pienenä oli ihan parasta, kun kaikki täditkin yhtyivät piirileikkeihin ja pelasivat uusia lautapelejä iltamyöhään mun ja muiden "pikkuisten" kanssa. 

Jakakaa tekin kommentteihin teidän joulumuistoja, musta olisi kiva lukea niitä! 


6 comments:

 1. Aivan ihania muistoja sulla! <3 Joulu on kyllä sellaista aikaa, että siitä jää niin paljon lämpöisiä juttuja mieleen - eikä tarvitse olla mikään iso juttu. :-)

  http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on <3 Mullakin monet muistot joita en tuohon listannut, on sellaisia pieniä tunnelmahippusia, kuten joulusaunassa rentoutumista tai sitä kun koko perheellä koristellaan joulukuusta.

   Delete
 2. Aivan ihana postaus ♥ Mulla tuli näistä todella ihana mieli ja joulufiilis nousi kertaheitolla :) Mä voin vaan kuvitella sen jännityksen pukin saapumisesta 'onnettomuuden' jälkeen ja kuinka oot kanniskellut itsesi kokoista taloa :D

  ♥: Ane

  ReplyDelete