5x ilo irti talvesta

Entisenä talvenvihaajana tiedän, miten vaikeaa tästä kylmästä ja pimeästä vuodenajasta pitäminen voi olla. Paksut talvitamineet ja ainainen hämärä eivät todellakaan houkuttele ulkoilemaan, ja haikeina vain muistellaan mennyttä kesää. Mutta entisenä talvivihaajana tiedän myös, miten tuosta inhosta pääsee yli. Nykyään oikeasti iloitsen kauniista pakkaspäivistä ja tietyllä tapaa jopa niistä pimeistä illoista. Näiden mun kokoamien vinkkien avulla myös sä voit opetella nauttimaan talvesta, vaikka se olisikin tähän asti kuulunut sun inhokkeihin.1. Lähde piknikille

Talvisessa piknikissä on ihan oma viehätyksensä. Jääteen ja varvassandaalien sijaan sinne varustaudutaan kuin eskimot ainakin, ja eväsreppuun voi laittaa esimerkiksi kuumaa kaakaota ja suolaisia muffinsseja. Extrapisteitä saat jos lähdet pikniköimään keskellä yötä, kuten me tehtiin siskon kanssa muutama vuos takaperin. Kynttilät tai nuotio valaisevat kivasti, ja jälkimmäinen myös lämmittää aika tehokkaasti.

2. Talviurheile

Usko pois, hiihtäminenkin (oma inhokkini koululiikassa) voi olla kivaa kun sen tekee oikeiden ihmisten kanssa ja ilman niskaan puuskuttavaa liikkamaikkaa. Ehkä kaikkein siisteintä olisi lähteä pienelle hiihtovaellukselle, ja pysähtyä puolimatkassa syömään eväitä ja vähän levähtämään. Jäälläkin voi puuhata kaikenlaista hauskaa. Perinteisten lätkän ja taitoluistelun lisäksi voi käydä vaikkapa matkaluistelemassa. Ainakin pääkaupunkiseudulla on tiettyjä vesialueita ihan sitä varten, ja on kuulkaa aika siistiä, kun peruslenkin pääseekin vetämään luistimilla kauniissa maisemissa.3. Kokkaa lämmittäviä talviruokia

Nyt on paras aika kokkailla niitä superherkullisia ja lämmittäviä keittoja, pataruokia ja sen sellaisia. Kesällä ei sellaisia tee edes mieli, joten kokkaamisesta tykkäävän kannattaa ottaa ilo irti kylmästä ja kokkailla vastapainoksi kaikkea mausteista ja lämmittävää. Mun kokeilulistalla ovat tällä hetkellä mm. linssichili, kikherne tikka masala ja pari keittoa, kertokaa jos teillä on  jotain muita kivoja ideoita.

4. Hyggeile ja rentoile

Pitkät pimeät illat ovat kuin tehtyjä kaikkea mukavaa ja rentouttavaa varten. Lämmitä sauna, käperry vilttiin lukemaan kirjaa tai kylve oikein pitkän kaavan mukaan. Nyt on lupa ottaa rennosti ja rauhoittua fiilistelemään hämärää vaikkapa teekupposen ja kynttilöiden kera.

5. Ota ilo irti lumesta

Perinteisten talviurheilujuttujen lisäksi on aika mielettömästi muita asioita, joita tehdä lumessa. Miltä kuulostaisi vaikka jättimäisen lumilinnan rakennustalkoot, lumisota tai pulkkamäki? Mä henkilökohtaisesti en usko, että ihminen on ikinä liian vanha kunnon lumisotaan tai edes sinne pulkkamäkeen. Kiva porukka kasaan, lämpimästi vaatetta ylle ja menoksi!

Ja hei, kevät on jo ihan nurkan takana!


7 comments:

 1. Hyviä juttuja oot kasannut tähän postaukseen! :-)

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Ihana postaus ♥ Tuo talvipiknik täytyisi ehdottomasti joskus kokea! :)

  ♥: Ane

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos <3 Suosittelen todellakin, jotenkin hirmu kiva fiilis istua keskellä lumista maisemaa ja hörppiä kuumaa kaakaota.

   Delete
 3. Ihania vinkkejä!
  http://nataliealexandras.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Nää on kyllä ihania vinkkejä! <3 Tekis mieli heti lähteä talvipiknikille! :D Mä oon innostunut tänä talvena taas lumilautailusta ja se tekee kyllä niin loistavan talvifiiliksen. Mitä toi "hyggeily" tarkoittaa? En oo ikinä kuullut tota sanaa. :D Ilmeisesti jotain rentoutumista?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hygge on tanskaa, ja meinaa kaikkee kodikkuutta, viihtyisyyttä ja sen sellaista. Enkun vastine "cosyness" saattaa olla tutumpi? Mut molemmat sanat on ollu nyt pitkään kovassa huudossa, ku ihmiset on tjunnu kotoilun arvon :) Ja hei, lähde ihmeessä sinne piknikille! Ei vaadi ees paljoa etukäteisvalmisteluja tai mitään!

   Delete