Chocolate Factory



Vähän viileä (lue: jäätävän kylmä) alkukesän päivä voi kääntyä aivan huippuhauskaksi, jos valitsee ohjelman huolella. Etenkin pääkaupunkiseudulla (mutta myös muualla!) on hurja määrä erilaisia sisäaktiviteetteja, jos ulkona vallitseva sää ei oikein nappaa. Me käytiin poikakaverin kanssa Fazerilan opastetulla kierroksella just yks tollainen kylmä kesäpäivä, ja oli kyllä vielä kivempi kokemus kuin olin etukäteen ajatellut.

En viitsi spoilata itse kierroksen kulkua teille liikaa, jos joku teistäkin päätyy sinne lähiaikoina, mutta paria juttua on ihan pakko hehkuttaa. Ensinnäkin Fazerilan kasvihuone on superihana, vaikkakin tosi pieni. Monesti ulkomaillakin etsin käsiini paikalliset kasvitieteelliset puutarhat sun muut, joten oli tosi kiva päästä kuulemaan suklaan valmistukseen läheisesti liittyvistä kasveista myös tuolla kierroksella. Toinen erityisesti just mua kiinnostanut juttu oli virtuaalilasit, joiden avulla pystyi "kiertelemään" itse tehdasaluetta. Eikä pidä unohtaa sitä vapaan maistelun osuutta, joka on varmaan kaikkien lasten (ja aikuistenkin) suosikkikohta.



Olisi muuten kiinnostava tietää, miten suomen- ja englanninkieliset opastukset eroavat toisistaan. Me otettiin nimittäin poikaystävän kanssa jälkimmäinen, koska kumpikin tykätään käyttää englantia välillä jopa keskenämme (äidinkieli molemmilla on siis suomi). Kaikki muut kierroksella olleet olivat ylläriylläri ulkomaalaisia, ja opastuksesta huomasi aika selkeästi, että se on osoitettu turisteille. 

Noita tehtaitahan (tai niiden vierailukeskuksia) on aika monia muitakin, ite oon käynyt aiemmin mm. Cola Colan vierailukeskuksella. Ihan huippupaikkoja viettää vaikkapa ekoja lomapäiviä tai vapaaviikonloppua nyt, kun noi "kesäsäät" muistuttaa enemmänkin loppusyksyä. Ja hei vinkatkaa kommentteihin jos tiedätte Fazerilan tai Coca Colan lisäksi muita paikkoja, joissa kannattaisi vierailla!


6 comments:

 1. Kuulostaapa kivalta! Fazerilla tuli kyllä käytyä joskus peruskoulussa, mutta voisi olla hauskaa kokea se nyt näin aikuisenakin. Saisi kierroksesta varmaan vähän enemmän irtikin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No varmasti sais :D Peruskoulun retkillä ite ainakin keskitty enemmän kavereiden kanssa olemiseen ku johonki opastuksiin (vaikka toki niitäkin puolella korvalla seuras).

   Delete
 2. Herrkullisen näköistä! Oon käynyt sillon perus ylä-asteella joskus Fazerilla, opastetun kierroksen tekisin itsekin ennemmin englanniksi jotta voisin ehkä saada uusia tietoja tästä suomalaisesta huippubrändistä! Joka kesä ollaan kyllä käyty Porvoossa Brunbergin tehtaalla ostoksilla ja siinäkin voi vähän kurkkia ikkunasta linjastoille :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brunbergin tehdas kuulostaa kyllä kivalta! En oo vielä ehtinyt päättää, mihin päin Suomea suuntaan tänä kesänä, mutta jos päädyn Porvooseen niin tuo täytyy kyllä ottaa mukaan vierailulistalle :)

   Delete
 3. Voi että tuo olisi niin ihana paikka käydä! Tulisi varmasti karkkiähky :D
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha no se oli kieltämättä lähellä mullakin :D Yritin kyllä syödä maltillisesti, mutta kun oli niiiin monia eri makuja tarjolla.

   Delete