Kesäyön uni - laventelinen mustikkajäätelö

Jos kesäyö maistuisi joltakin, niin taatusti tältä mustikka-laventelijäätelöltä, jota väsäsin juhannusviikon kunniaksi. Mustikka on yksi mun lempparimarjoista, ja laventeli mätsää tosi hyvin yhteen sen kanssa - etenkin jäätelössä. Mustikka-laventelijäde kannattaakin ottaa kokeilulistalle myös siellä ruudun toisella puolen, nimittäin tän herkun valmistaminen on ihanan iisiä, eikä mitään jäätelökonetta tai muitakaan erikoisuuksia tarvita.

Mä en ollut edes ajatellut, että kondensoidusta maidosta voisi syntyä hyvää jäätelöä, mutta Viimeistä murua myöten -blogissa (mun lempppari ruokablogi btw) oli ihana mansikka-raparperijäätelön ohje, ja sieltä poiminkin "perustukset" tälle mustikka-laventelijäätellön reseptille. Ja tohon samaan pohjaanhan voisi kehittää vaikka mitä kivoja makuvaihtoehtoja!



LAVENTELI-MUSTIKKAJÄÄTELÖ easy as it is


Tarvitset: 2dl kuohukermaa, n. 400g kondensoitua maitoa, n. 800g pakastemustikoita, tilkan sitruunamehua ja 6 tl kuivattua laventelia.

Tee näin: Lämmitä mustikoita kattilassa, ja voit halutessasi heittää mukaan tilkan sitruunamehua. Jos haluat ihan tasaista jäätelöä, kannattaa mustikat soseuttaa vielä sauvasekoittimella, mutta mun mielestä ne hajosivat tarpeeksi ilman erillistä soseutustakin. Siirrä mustikkamassa jääkaappiin jäähtymään. 

Vaahdota kuohukerma, ja sekoita joukkoon kondensoitu maito. Jauha noin 3tl kuivattua laventelia ja lisää kermamaitoseokseen. Lisää viimeiseksi vielä mustikat ja sekoita tasaiseksi. Siirrä pakastimeen ja anna olla siellä vähintään 12 tuntia. 

Tästä jäätelöstä tulee aika kovaa, joten kannattaa ottaa se huoneenlämpöön pehmenemään jo hieman ennen tarjoilua.

Ja sitten vain nauttimaan vaikka juhannussaunan jälkeen! Tai oikeastaan milloin vain.

psst. Tsekkaa myös Revontulipalon jäätelökesän aiemmat osat: 4 x nice cream, Froyo bites ja Chocolate covered frozen bananas

8 comments:

  1. Aivan ihana resepti! Hyvää juhannusta.

    ReplyDelete
  2. Nam, näyttää hyvältä ja niin helpon kuuloinen ohje vieläpä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, jäätelön teko on yllättävän helppoa :D Ja kiitos!

      Delete
  3. Itse tehdyt jädet on parhaita! Haluaisin ehdottomasti kokeilla tuota mustikkaa ja myös kirsikkaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uu kirsikka kuulostaa hauskalta myös! Toivottavasti kokeilu(t) onnistuu ^_^

      Delete
  4. Nam taas aivan ihanalta kuulostava resepti😍 Mistä sä keksit nää kaikki ideat? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ^_^ ja haha tykkään kokkailla ja syödä ni ehkä sen takia niihin liittyviä ideoitaki tulee ain :D

      Delete