Ihana Cinque TerreKävelen alas viinitarhojen reunustamaa tietä. Paikallinen vanhus huikkaa buongiornot ja vastaan hänelle hymyssä suin. Tuuli tuo alhaalla siintävän meren tuoksun mukanaan, ja kävelen vähän reippaammin. Joku parkkeeraa skootterinsa karhunvatukkapensaan varjoihin, ja nappaa muutaman marjan suuhunsa.Cinque Terressä on sitä jotain. Mä en vaan pysty riittävästi kuvailemaan, kuinka paljon tykkään tuosta paikasta, en vaikka mulla on kuvat ja kaikki apuna. Cinque Terre, eli suomeksi Viisi Maata, on äärettömän suloinen viiden kalastajakylän joukko Pohjois-Italiassa, meren äärellä. Oon ihaillut sieltä otettuja kuvia jo ennen kuin edes tiesin, missä maassa ne värikkäät talot ja ihanat maisemat sijaitsevat. Ei siis tarvinnut ihan hirveän kauaa miettiä minne suunnata, kun lähdimme Italiaan.Meidän yöpaikaksi valikoitui Corniglia. Oltiin nimittäin varausten kanssa aika myöhään liikkeellä, ja muut kylät olivat siinä vaiheessa jo lähes täyteen buukattuja. Meillä kävi kuitenkin aika älyttömän hyvä tuuri, koska juuri Cornigliasta tykkäsin lopulta kaikkein eniten. Neljässä muussa kylässä on kaikissa ranta, mutta meidän "kotikylä" sijaitsee paljon niitä ylempänä. Voitte varmaan kuvitella, että niissä vajaan 40 asteen helteissä joka ikinen turisti suuntasi rannalle. Tai ainakin suurin osa. Saatiin siis olla Cornigliassa todella rauhassa, mikä sopi kauniin kalastajakylän tunnelmaan paljon paremmin kuin hullut turistimassat joita esimerkiksi Manarolassa kohtasimme. Oli sekin aivan ihana, kuten kaikki Cinque Terren kylät, mutta mun sydän jäi erityisesti meidän kotikylään.Mä en edes tiedä, mistä kertoisin teille. Niistä ihanan ystävällisistä ihmisistä, joita kohtasimme? Monikaan ei edes puhunut englantia, eikä me puolestamme italiaa, mutta niin vain saatiin juttua aikaan muun muassa ihanan vanhan papan kanssa, joka opasti meidän turistipisteelle. Joka muuten oli vain syvennys yhen rakennuksen seinässä. Tai sitten voisin kertoa teille älyttömän hyvistä ruoista, joita syötiin Cinque Terrellä. Paikalliset hedelmät ja tomaatit olivat mielettömän hyviä, ja voisin mennä sinne takaisin ihan vain pestotäytteisen focaccian ja herkullisten kalaruokien takia. Tai sitten voisin kertoa ihanista auringonlaskuista ja siitä yltiöpäisestä kauneudesta, joka meitä ympäröi kaikkialla Cornigliassa ja koko alueella.Vaikka meidän muukin reissu oli aika onnistunut, niin Cinque Terrellä vietetty aika on koko matkan ehdottomia kohokohtia. Oon niin onnellinen, että päätettiin lähteä sinne, ja toivon tosissani että just sä pääset joskus näkemään paikan myös, jos yhtään matkailusta tykkäät. Ja hei, ootteko tekin käyneet jossain ihan mielettömän ihanassa paikassa? Mua kiinnostais kuulla teidänkin reissujuttuja!

14 comments:

 1. En kestä kuinka kaunis paikka! ♡

  ReplyDelete
 2. Oi miten kaunista! Alkaa tuo Italia kummasti houkutella näiden Italia-postausten jälkeen... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Et taatusti tuu pettymään, jos sinne vielä jossain vaiheessa suuntaat :D Ihan mielettömän kaunista etenki just maaseudulla ♥

   Delete
 3. Ihania kuvia, varmasti huippu reissu! Pitäisi itsekin joskus päästä käymään jossain uudessa ihanassa, muttei missään turistirysässä..

  Finnlandsnorsk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä! Ja kiitokset ♥ Turisteja tuolla ei tosin heinä-elokuun vaihteessa voinut välttää, ei edes Cornigliassa, mutta veikkaaan että yleisten loma-aikojen ulkopuolella voisi olla paljonkin rauhallisempaa :)

   Delete
 4. Oi vitsi, näyttääpä ihanalta! Ehdottomasti tahdon kyllä vielä joskus kunnon reissulle Italiaan, kun oon saanut inspiraatiota näistä sun postauksista :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen! Italia on ihan mielettömän kiva maa, ainakin Pohjois-Italiasta tykkäsin paljon :) Toki sen on löytäneet muutkin, eli ainakaan tunnetummilla paikoilla ei turisteilta voi välttyä, mutta sanoisin että matkustamisen arvoinen paikka siltikin.

   Delete
 5. Näyttää kyllä mielettömän upealta paikalta!

  ReplyDelete
 6. Vautsi mikä ihana paikka! Ja upeita kuvia ❤

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on ihan mieletön! En usko että sieltä edes saa huonoja kuvia :D

   Delete
 7. Ihanalta näyttää ja mielettömän upeita kuvia olet ottanut. Tänne olisi tarkoitus koukata seuraavalla Italian matkalla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista ♥ Oi mahtavaa! Italia on muutenkin tosi kaunis maa, ja tää on ehdottomasti yks sen helmistä :)

   Delete