Aamukävelyllä SøndermarkenissaMe ei oltu erityisesti perehdytty Kööpenhaminan eri alueisiin ennen reissua. Majapaikkaa valitessa ainoa alueellinen kriteeri taisi olla, että sieltä pääsee jotenkin keskustaan. Meillä kävi älyttömän hyvä tuuri, ja päädyttiin todella kivaan kämppään lähelle Søndermarken -puistoa. Kierreltiin siellä vähän jo ekana reissupäivänä, mutta paremmin päästiin tutustumaan tuohon kivaan puistoon yhtenä aamuna, kun oltiin muutenkin suuntaamassa sitä kautta yhteen ruokapaikkaan.

Mulla on muutamia tiettyjä paikkoja, joissa haluan aina käydä vieraassa kaupungissa. Puisto on niistä yksi. Venetsia taitaa olla ainoa kaupunki. jossa en vaivautunut etsimään viheralueita. Muutoin ne ovat yleensä mun listan kärjessä. Niin tällä Kööpenhaminan reissullakin.Søndermarkenin lähellä olisi ihana asua vaikka vakituisesti. Ei tosin pelkän puiston takia, vaan alue oli muutenkin tosi kivaa. Supernättejä taloja ja söpöjä kahviloita. Yksi nice cream -paikka vei meidän sydämet niin, että uhmattiin harmaata tihkusadetta ja nautittiin herkuista säästä huolimatta. Ihastuttiin me kyllä itse puistoonkin, olisi ihana jos voisi asua siinä lähellä ja tulla puistoon juoksemaan tai ihan vain istumaan ja lukemaan kirjaa. Puut olivat juuri alkaneet saada kunnolla väriä, ja ihanan syksyiset maisemat jatkuivat joka suuntaan.

Puiston vieressä kulkee iso tie, ja heti tien toisella puolen jatkuu seuraava puisto; Frederiksberg Have. Me vietettiin paljon enemmän aikaa Søndermarkenissa, joka jollain tapaa vaikutti sympaattisemmalta. Olisi tien toisellakin puolella ollut vaikka mitä, muun muassa eläintarha ja labyrintti. Mä rakastan labyrinttejä, ja käytiinkin selvittämässä tiemme sen läpi, vaikka muutoin viihdyttiinkin Søndermarkenin puolella.

Jos tykkäätte puistoista yhtä paljon kuin mä, niin ilmiantakaa omat lempparinne! Søndermarken on mun suosikki Kööpenhaminassa, Lontoossa puolestaan Regents Park ja kaikki ne pienet, vähän piilossa olevat puistot. Helsingissä en osaa valita lempparia, kun niissä kaikissa on omat kivat puolensa...


12 comments:

 1. Puistot on kyllä aivan ihania! Nätit kuvat♡

  ReplyDelete
 2. Oi miten kertakaikkisen upeita kuvia <3

  ReplyDelete
 3. Mulla on kyllä niin paljon suosikkipuistoja! :D Mäkin oon käynyt lähes tulkoon jokaisella reissulla jossakin puistossa ja aina katson etukäteen hiukan vaihtoehtoja mihin menisi :) Köpiksessä tykkäsin Botanisk Have puistosta jossa oli myös kasvitieteellinen puutarha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo sama!! :D Me ei ehditty tonne Botanisk Haveen ollenkaan, vaikka mentiin siitä kyllä ohi muutamaan kertaan. Pitää ottaa tähtäimeen seuraavalla Köpiksen reissulla.

   Delete
 4. Kööpenhamina on paikka jonne oon aina halunnu, mutta en oo vielä sinne asti päässy. Monessa monessa muussa paikassa on kyllä tullu käytyä, mutta ehkä jonain päivänä, hahah. Näyttää aivan tosi kauniille kaupungille! Jospa vaikka täällä Sveitsissä ollessa kävis siellä, saa nähdä. :)
  Jos ihmettelet kuka täällä kirjottelee, niin mut löytää elamanteilla.blogspot.fi, kirjottelen lifestyle blogia tällä hetkellä Sveitsistä, kun oon aupairina ollut nyt parisen viikkoa täällä.
  Jään kyllä seurailemaan sun blogia, vaikutat tosi sydämelliseltä ihmiseltä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hitsit, ehkä säkin pääset vielä Köpikseen! Se on kyllä tosi kiva kaupunki, ja ite tykästyin siihen niin että voisin vaikka muuttaa sinne, jos työt niin vaatis :D Kiitos muutenkin ihanasta kommentista, sait mut hymyilemään ♥

   Delete
 5. Moikka! Mun piti tulla tänne myös tutustumaan :) Ihania kuvia! Ja hyvä reissujen vakiokohde - puistot :)

  <3 Malinn / fitnesta.blogspot.fi

  ReplyDelete
 6. Puistot ovat niin ihania! <3 Kauniita kuvia :)

  ReplyDelete