Fall tagMistä huomaa, että on syksy?
Ihan ekana sen huomaa tuoksusta. Aamulla kouluun lähtiessä ulkona tuoksuu multa ja maa, ei enää kesän kukkaset. Sen jälkeen alkaa tulla vähän ilmeisempiä merkkejä; kellastuvia lehtiä, pimeämpiä iltoja...

Paras tuoksu?
Ehdottomasti syyssade! Etenkin sateisina iltoina, kun kävelen bussipysäkiltä kotiin, on ilmassa aivan ihana pisaroiden ja tippuneiden lehtien tuoksu.

Lempiruoat syksyllä?
Sosekeitot. Ja pitkään haudutettavat pataruoat. Ja kaikki mihin tulee kurpitsaa. Syksyllä ja talvella muhun uppoaa kaikki mausteinen ja pitkään haudutettu sapuska.

Miten vietät sateista syysiltaa?
Vilttiin kääriytyneenä ja hyvää kirjaa lukien. Saatan myös katsoa mun lempitubettajien uusimpia videoita tai koristella mun bujoa. Joka tapauksessa perusasetelma on se, että sade ropisee ikkunaan ja mä istun mun sängyllä viltin ja kivan pienen tekemisen kanssa.

Tän vuodenajan ihanin väri?
Sellainen kaunis, vähän poltettu oranssi. Ihan parasta kun mun ikkunasta näkyvät puutkin on just tätä lempisävyä. Eikä tää väri-innostus rajoitu vain syksyyn, vaan oranssi on yleisestikin yksi mun lempiväreistä.Mitä kappaletta fiilistelet pimenevinä iltoina?
Tähän mulla ei ole mitään tiettyä, mutta musta on ihana kuunnella syksyisin kaikkea "taustamusaa". Harvoin kuuntelen mitään vaikkapa kesällä, mutta syksyllä etsin sellaisia kivoja, rauhallisia kappaleita, joita kuunnella kaiken muun tekemisen lomassa. 

Lemppari syysjuoma?
Pumpkin spice latte tai chai latte. Omista teevalikoimista suurkulutan kaikkia jouluisia makuja ja appelsiini-chilirooibosta.

Mitkä kirjat kuuluvat syksyyn?
Muumilaakson marraskuu on ihana, ja sen voisi lukea vaikka joka syksy. Samoin luen usein Pottereita uusiksi syksyllä, koska ne sopii tunnelmaltaan täydellisesti sateisiin ja pimeisiin iltoihin. Tällä hetkellä mulla on menossa Prisoner of Azkaban.

Kivoimmat tubettajat?
Musta on ihana seurata etenkin Zoellaa ja Emmaa, koska molemmilta tulee kivan syksyisiä videoita. Kalyn Nicholsonin videot on kans aika huippuja.

Tunnelmallisinta syksyssä?
Ehkä just ne sateiset syysillat, kun on sisällä lämpimässä kirjan ja viltin kanssa. Tai sitten kävelylenkki kirpeässä aamuilmassa, kun joka paikka hehkuu oranssin ja kullan sävyissä.


8 comments:

 1. Syksy on kyllä niin ihanaa aikaa monin tavoin. Rakastan sitä syksyn raikasta ja maanläheistä tuoksua.

  ReplyDelete
 2. Syksy on niin mahtavaa aikaa! Kaikki ne värit mitä luonnossa on <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on! Ja jep, mulla viel lempivärit sattuu just olee nää samat punaisen ja kullan sävyt mihin luontokin syksyisin pukeutuu :)

   Delete
 3. Tosi kiva postaus ja ihanat noi kuvat - vaikken itse mikään suurin syksyn fani olekaan (: Syksysin odotan vaan, että talvi jo alkais ja satais lunta :D En tykkää yhtään sateesta, mutta ihanaa että löytyy niitäkin, jotka nauttii siitä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Milla ♥ Mulle taas talvi oli pitkään ehdoton inhokkivuodenaika, mutta nykyään oon oppinut tykkäämään siitäkin :D Etenkin lumiset talvet on ihania, ja älyttömän kauniitakin.

   Delete
 4. Mulla on ihan sama, että syksyisin tekee mieli lukea Pottereita! Se on se Tylypahkan lämmin, kotoisa tunnelma <3 oonkin tässä miettinyt, että pitäiskö nyt taas alottaa, sitten ei vaan taas meinaisi malttaa tehdä kouluhommia lainkaan!:D

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se tunnelma on ihana <33 Haha vähän sama! Mut kato päättää et vähintään joka kirjan välissä pitää tehdä myös koulujuttui :D

   Delete