Let's take a breakJoskus kaikki mitä ihminen tarvitsee, on matkustaa pois pariksi päiväksi. Unohtaa kaikki koulu- ja työkiireet ja olla vaan rennosti läheisten kanssa. Mulla on monia muitakin keinoja rentoutua, mutta pienen breikin ottaminen on kyllä niistä paras.

Mä suuntasin kotikotiin viime torstaina, ja nyt pidennetyn viikonlopun jälkeen olo on rennompi kuin aikoihin. Jotain ehkä kertoo sekin, että kamera on seissyt unohtuneena astianpesukoneen päällä lähes koko miniloman ajan. Ollaan käyty kävelyllä poikaystävän ja koiran kanssa, ja vietetty laatuaikaa perheen kanssa. Oltiinkin pitkästä aikaa koko porukalla koossa, kun kaikki muutkin kotoa muuttaneet sisarukset tulivat käymään tona samana viikonloppuna. 

Lauantaina oli joku mun oma keittiöpäivä, ja aloitin heti aamusta porkkanakakun leipomisella. Tuli ehkä parasta ja mehevintä kakkua ikinä (t. porkkanakakkufani). Kotimatkalle lähtiessä sitä oli jäljellä enää yksi vaivainen pala, joka varmaan sekin katosi pian lähdön jälkeen. Tein kakun suunnilleen tällä ohjeella, mutta vaihdoin jauhot gluteenittomiin. Kokeilkaa tekin tuota, jos etsitte mehevän porkkanakakun reseptiä! Normijauhoilla saisitte varmaan myös nätin kakun, tää gluteeniton versio vähän hajosi käsiin.Ruoaksi väsättiin ihan jäätävä satsi falafelejä, ja silti ne kaikki katosivat hetkessä parempiin suihin. Pakko ostaa sauvasekoitin tai vastaava tänne kämpällekin, koska itse tehdyt falafelit voittaa kaupan versiot 100-0.

Keittiössä hääriminen on yksi mun rakaimmista harrastuksista, ja etenkin kotikotona tekee mieli leipoa ja kokata vähän kaikkea. Siellä on niin monta syöjää, että isokin kakku tai piiras hupenee hetkessä. Jaksaa nähdä enemmän vaivaakin kokkailujen suhteen, kun syöjiä on muitakin kuin minä itse.

Kulunut viikonloppu antaa saletisti energiaa vielä pitkälle, oli meinaan sen verran rentoa oleilua. Oli perheen kanssa oleilua, kivoja kävelylenkkejä poikaystävän kanssa ja näin mun pienen kummipojankin lauantaina ensimmäistä kertaa! Niin söpö pikkuinen. 

Jos tuntuu että kouluhommat junnaa tai stressitaso nousee liikaa, niin pienen breikin ottaminen on enemmän kuin jees! Kotikotiin, kaverille, mihin vaan muualle. Pääasia, että vaihtaa hetkeksi maisemaa, koska silloin rentoutuminenkin on sata kertaa helpompaa.


6 comments:

 1. Pienetkin tauot kyllä tekevät hyvää! Ja varsinkin silloin, kun pystyy unohtamaan hetkeksi kaikki koulujutut ynnä muut niin ai että♥

  maripulliainen.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! Jaksaa niitä kouluhommiakin sit paljon paremmin, ku on saanu hetken hengähtää :)

   Delete
 2. Pieni irtiotto arjesta tekee kyllä aina hyvää! Ihanan näköistä porkkanakakkua *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep ^_^ Kuva valehtelee vähän, oli meinaan rumin kakku minkä oon ikinä tehnyt :'D Mut ihan älyttömän hyvän makuinen.

   Delete
 3. Tauot on niin tarpeellisia aina välillä. Sen huomaa että tauko oli paikalla kun tuo kamera unohtuu tosissaan jonnekkin:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo niin huomaa :D Ja tekee oikeesti hyvää olla välillä irti kamerasta, vaikka kuvaamisesta tykkäänkin.

   Delete