Tunnelmia kirjamessuiltaMun kirjamessut alkoivat hyvin. Seisoin ylipitkässä lippujonossa, kun joku random nainen tuli tarjoamaan mulle ilmaislippua tapahtumaan. Ei kuulemma tuntenut ketään, jolle sen olisi voinut antaa. No, mun onni ettei tuntenut. Suuntasin siis messualueelle hyvissä fiiliksissä.

Jos multa kysytään, niin kirjamessuilla ehdottomasti parasta on tunnelma. Lukutoukan paratiisi, kun kirjoja on ihan joka puolella, samoin kirjoista kiinnostuneita ihmisiä ja tietysti myös itse kirjailijoita. Eikä sekään haittaa, että lempparikirjat on mahdollista bongata hyvillä alennuksilla varustettuna. Toinen aika paras juttu on se, että ruokamessut on samaan aikaan samassa rakennuksessa. Mekin tehtiin niin, että ensin vähän kierreltiin kirjojen lomassa ja haisteltiin tunnelmaa. Sitten ruokamessujen puolelle lounastamaan, ja takaisin kirjojen pariin. Maistoin ekaa kertaa Naughty Brgrin hampparia (se on ollut mun ruokalistalla jo piiitkään), ja vitsit miten hyvää se oli! Vähän ehkä ylihintainen ainakin messualueella syötäväksi; ravintolassa kun hintaan kuulu myös se ravintolakokemus. Mutta hyvää oli joka tapauksessa. 

Meillä kävi poikaystävän kanssa aika hauskasti. Hän oli päättänyt ostaa yhden kirjan, mutta tulikin messuilta ulos kahden kirjan kanssa. Mä puolestani suunnittelin käyttäväni rahaa kahteen kirjaan, mutta lopulta ostinkin vain yhden. Se ainokainen ostos onkin sitten erityisen hyvä, sillä mä löysin mun syksyn lempparikirjan puolta halvemmalla kuin mitä se maksaa kaupoissa. Hygge koristaa nyt mun kirjahyllyä ihan vakituisesti. 

Oliko joku teistä kirjamessuilla?


18 comments:

 1. Enpä oo koskaan ollut kirjamessuilla, mut kuulostaa kyllä ihan sellaiselta tapahtumalta, missä viihtyisin! Ei oo mitään parempaa, kun päästä hipelöimään kirjoja johonkin ihanaan kirjakauppaan, joten varmasti toikin ois ihana kokemus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. XD Täsmälleen! Sun täytyy käydä joskus Suomessa just kirjamessujen aikaan, tai bongata Skotlannista joku hieno kirjatapahtuma.

   Delete
 2. Ihanaa jos saa tolleen ilmaisen lipun messuille! Varmasti hyvä fiilis, vaikka jos se olisi tullut myymään vaikka vitosella sitä sulle niin olisi varmasti ollut normaalia edullisempi :) Jotenkin kirjoja tulee luettua tosi vähän, niin ei olisi mun messut! Mutta kaikissa messuissa on varmasti omat hyvät puolensa :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo siis opiskelijahintainen lippuhan on 10€ ja normihintainen 16€ :D Oli kyllä ihan huippu aloitus messuille. Ja onneks erilaisia messuja järkätään Suomessa suht paljon, ni varmasti löytyy omanlaiset sieltä joukosta, vaikka just kirjamessut ei nappaiskaan :)

   Delete
 3. Kirjamessuilla ei ole koskaan (!) tullut käytyä, mutta ne vaikuttavat niin kivoilta tapahtumilta, että joskus olisi kyllä käytävä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen käymään! Jos yhtään tykkää kirjoista ja lukemisesta ni noi on kyllä ihan huipputapahtuma :)

   Delete
 4. Ei ole tullut kirjamessuilla käytyä, mutta kuulostaa ihan kivalta tapahtumalta! Kirjastosta lainattu Hygge on täälläkin nyt melkein luettu loppuun ja kyllä olen tykännyt :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hygge on kyllä ihana <3 Itelle ainakin tulee tosi inspiroitunut fiilis sen lukemisesta, ja sillä mä sen omaksi ostinkin :D

   Delete
 5. Kirjamessut ois kyllä kiva kokea joskus *.*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen! Hyvä syy käydä muutenkin pyörimässä Helsingissä :)

   Delete
 6. Hei vaan! Kiitos kun vierailit blogissani, tulin vuorostani visiitille. :)
  Olipa sulla hyvä tuuri lipun kanssa!
  Itse en ole koskaan käynyt kirjamessuilla, ehkäpä joskus..
  Muutenkin ostan todella harvoin nykyään kirjoja, loppuu tila. Mutta kirjaston suurkuluttajia kyllä ollaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tulit ♥ No äläpä! Ei mulla normaalisti tällainen tuuri oo :D Täällä toinen kirjaston suurkuluttaja. Vaan kivoimmat ostan omaksi.

   Delete
 7. En ole ikinä ollut kirjamessuilla! Toivottavasti pääsen ens vuonna :) Sulle kävi hyvä tuuri jonottaessa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivotaan! Ne on kyl ihana tapahtuma, jos tykkää lukemisesta :)

   Delete
 8. Siis herranjestas miten hyvä tuuri sulla kävi, haha! Nyt niin moni tuttu kävi kirjamessuilla, että alkaa vähän harmittaa ettei ite (tälläkään kertaa) sinne suunnannut. Ehkä ensi vuonna sitten? :D Mä kyllä voin kuvitella ton fiiliksen, kirjoja joka puolella ja hirveä hinku lukea kaikki läpi!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. No äläpä! Tuu ihmeessä ens vuonna :D Ei oo opiskelijalta ees paha hinta (10€).

   Delete
 9. Voi vitsit olisipa täälläkin tuollaisia kirjamessuja 😍 Tunnelma kuvissa näyttää todella kivalta, hyviä kuvia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne oli tosi kivat! Ja näähän on hyvä syy tulla turisteilemaan Helsinkiin, jos asuu vähän kauempana ;)

   Delete