Salmiakki-valkosuklaakakku on ehdottomasti yksi parhaista täytekakuista, joita oon leiponut. Vaikka normaalisti raikkaat kesäiset maut on eniten mun mieleen, niin tammikuun kylmyyteen sopii paremmin salmiakin ja valkosuklaan täyteläisyys. Oonkin leiponut tätä herkkua jo kolme kappaletta, kun ensin juhlittiin mun ja poikaystävän kihlausta kotikotona ja sitten vielä poikaystävän perheen ja ystävien kesken. Napatkaa tekin tästä ohje talteen ja leipokaa vaikka heti seuraaviin juhliin!
Alunperin oli tarkoitus laittaa kakkuun ihan "oikeaa" salmiakkia Haganolin salmiakkimixerin muodossa. Sitä ei kuitenkaan löytynyt mistään, joten päädyin hankkimaan sen sijaan hopeatoffeeta. Aika hyvää näinkin! Ja maistui myös ihmisille, jotka eivät tavallisesti niin kauheasti salmiakista välitä.
Salmiakki-valkosuklaakakku
Tarvitset:
neljän munan kakkupohja (se ihan perus sokerilla kananmunilla ja jauhoilla).
appelsiinimehua
4-5 dl kuohukermaa
1 pss hopeatoffeeta
200-300 g valkosuklaata
koristeeksi salmiakkeja ja muita mustia karkkeja
Tee näin:
1. Mittaa kattilaan 2 dl kermaa ja pussillinen hopeatoffeeta. Sulata toffeet miedolla lämmöllä, ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä yön yli jääkaappiin. Huolellinen jäähdyttäminen on tärkeää, sillä hopeatoffeekerma ei vatkaudu ellei se ole täysin kylmää.
2. Seuraavana aamuna sulata valkosuklaa vesihauteessa. Jos haluat reilusti kuorrutetta, kannattaa sulattaa 300 grammaa, mutta jos vähempi kuorrute riittää, niin 200 grammaa voi olla ihan sopivasti.
3. Vaahdota käyttämäsi suklaan määrästä riippuen 2-3 dl kermaa (1 dl / 100 g suklaata). Kääntele joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa.
4. Vahdota erillisessä astiassa hopeatoffeekerma.
5. Leikkaa kakku kolmeksi yhtä paksuksi kiekoksi. Laita ensimmäinen osa kakkulautaselle, ja kostuta huolellisesti appelsiinimehulla. Levitä päälle reilusti hopeatoffeekermaa, ja jonkin verran myös valkosuklaavaahtoa. Aseta seuraava levy, ja kostuta ja täytä sekin.
6. Kannen kostuttamisessa kannattaa olla erityisen huolellinen, sillä mulla ainakin se jää helposti liian kuivaksi.
7. Kuorruta kakku valkosuklaavaahdolla, ja koristele salmiakeilla. Nauti.
Vinkki: Saat kakusta helposti gluteenittoman, kun teet kakkupohjan gluteenittomiin jauhoihin ja vaihdat koristekarkit niin ikään gluteenittomiin.
Voi vitsi miten nätti kakku! Just syksyllä tein hopeatoffeekuorrutteella muffinsseja, mutta varmasti se toimisi tosi hyvin kakussakin! Oon joskus tehnyt Haganolistakin joihinkin suklaaruutuihin kuorrutetta, mutta siitä tuli mun makuun jotenkin jo liian tuju salmiakin maku vaikka salmiakkia rakastankin. Ehkä siis onni, ettet sitä onnistunut löytämään ;D
ReplyDeleteKiitos! Uu muffinssit kuulostaa tosi hyviltä myös :) Mä luulen kans, että taisi olla vain hyvä ettei Haganolia löytynyt! Hopeatoffeesta tulee just sopivan salmiakkinen, mutta ei liian tuju täyte.
DeleteNammm, tää kuulosta niin herkulliselta♥♥ Valkosuklaa ja salmiakki sopii yleensäkin tosi hyvin yheetn!
ReplyDeleteJep niin sopii! Ite ainakin tykkään tästä kakusta ihan superpaljon ^_^
DeleteKaunis kakku! <3 Haluun testata tätä omilla synttäreillä! :)
ReplyDeleteKiitos <3 Uu testaa ihmeessä!
DeleteOi miten herkullisen näköinen, ja tyylikkäät koristelut :)
ReplyDeleteKiva kuulla ^_^
DeleteWau, tuohan on hieno! Olen testannut tuota haganolin salmiakkia juustokakussa ja itse tehdyssä jäätelössä, mutta testitulos ei ollut kummassakaan kovin hyvä... mutta tätä pitää silti kokeilla!
ReplyDeleteKiitos! Noniin kuulostaa entistä enemmän siltä, että oli vaan hyvä etten löytänyt Haganolia mistään :D Hopeatoffeekerma maistu ainakin mun suuhun tosi hyvältä, joten suosittelen kokeilemaan tätä :)
DeleteVaikuttaa herkulliselta! Maistuis varmasti tällaiselle salmiakin ystävälle. :D Pitää ehkä leipoa joku kerta. :)
ReplyDeleteSe on! Leivo ihmeessä ^_^
DeleteOi kuulostaa niin hyvältä! Salmiakki ja valkosuklaa sopivat niin hyvin yhteen :)
ReplyDeleteNiin sopii ♥ Salmiakki-valkosuklaa on yksi mun lempparisuklaita, ja siitä tää kakkuidea vähän lähtikin.
DeleteVoi apua, tää piti merkitä kirjanmerkkeihin! Näyttää ja vaikuttaa aivan älyttömän hyvältä <3
ReplyDeletehttp://erelkee.blogspot.fi/
Uu onpa kiva kuulla! Toivottavasti tykkäät tästä yhtä paljon ku mä :)
Delete