Winter WonderlandEn varmaan ole ainoa, jonka teki mieli hihkua riemusta, kun avasi verhot eilen aamulla. Lunta sataa! Ja sataa muuten vieläkin. Ihan viime päiviin asti ollaan jouduttu kärsimään mustan maan kanssa, mutta nyt koko Helsinki on muuttunut talven ihmemaaksi. Ihan superkaunista joka paikassa. Eilen olo oli aika huono, joten tyydyin ihailemaan lumisadetta sisältä käsin, mutta tänään oli pakko lähteä koulun jälkeen kävelylle. 

On ihan uskomatonta, miten paljon näinkin pieni asia voi vaikuttaa mielialaan. Mulle ainakin tulee hyvä fiilis jo siitä, että tiedän ulkona olevan lunta. Ja vitsit miten kivaa oli käydä yksinään kävelyllä, ottaa vähän kuvia ja nauttia maisemista. Mun on tehnyt jo pitkään mieli hiihtää, katsotaan jos tänä talvena pääsisin vihdoin (aiiiika monen vuoden tauon jälkeen) ladulle. Luistelemaankin olisi hauska ehtiä. Pitää ottaa selvää lähialueen luistelupaikoista ja suunnata jäälle.

Tänään mulla on ollut tosi energinen olo, johtuen ehkä siitä että eilen lähinnä lagasin. Onneksi koulu loppui normaalia aikaisemmin, niin mulla on nyt aikaa hoitaa joitakin rästitehtäviä alta pois. Muun muassa reseptikirjaan olisi monta uutta leikettä, jotka odottavat paikalleen liimausta. Ja siitä tulikin mieleen, että jos teillä on jotain kivoja vegaanisia ruokavinkkejä, niin heitelkää niitä kommenttiboksiin! Etenkin näin talvella tekee mieli kaikkia ihania, lämpöisiä patoja ja sen sellaisia. Lämpimät mausteet ja pitkä haudutus sopivat lumisten maisemien keskelle jotenkin ihan täydellisesti.

Illaksi meillä on suunnitelmana lähteä vielä vähän ulkoilemaan. Kun ei voi olla varma lumien kestosta, niin parasta ottaa niistä kaikki irti nyt kun voi. Nauttikaa tekin näistä ihanista talvikeleistä! Viikonloppukin on onneksi ihan pian, niin on vaikka koko päivä aikaa puuhailla kaikkea hauskaa ulkona.


12 comments:

 1. Olin ollu viikonlopun Hyvinkäällä jossa oli ollu ihanasti lunta. Kyl oli vähän mieli maassa kun tuli sitten takasin kotiin, jossa ei ollu yhtään valkoista peitettä. Piristi kyllä suuresti ku toi lumi sitte tuli. Aivan ihana lumipeite! :D Näistä lumikeleistä kannattaa kyl aina ottaa ilo irti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mulla oli ihan samat fiilikset joululomalta palatessa! Mut onneks saatiin nyt kunnolla lunta tännekin ♥

   Delete
 2. Itsellä on vähän ristiriitaiset ajatukset lumesta :D Eli toisaalta rakastan sen mukanaan tuomaa valoisuutta, mutta sitten taas inhoan sitä, kun pitää lumituiskussa tarpoa koiran kanssa samalla, kun liukastelee hangessa :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo toi jälkimmäinen ei kyllä kuulosta kauhean kivalta munkaan korvaan :D Mut toisaalta, jos kerran on oltava kylmää, niin mieluummin kaunista ja kylmää kuin rumaa ja kylmää.

   Delete
 3. Onpas nätin näköistä!♥ Tää mahtaa olla ihan perusohje, mutta itse pidän tosi paljon tofuwokista. Ostaa vaan valmiiks marinoitua tofua tai maustaa itse, pakasteesta wokkivihanneksia ja sitten paljon erilaisia mausteita. Totahan voi muunnella ihan miten haluaa ja sekaan voi lisätä esim. papuja tai ihan mitä vaan keksii.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uu mä oon tehnytkin tofu-nuudeliwokkia, mutta vois kiirepäivinä jättää siitä sen nuudeliosuuden kokonaan ja tehdä ihan vaan tofuwokkia :)

   Delete
 4. Siis pakkanen ja lumisade on niin tervetulleita just nyt, kun koko talven on vain ollu märkää ja pimeetä! Ja ihan totta, sää voi vaikuttaa tosi paljon fiilikseen. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo äläpä! Superihanaa kun ikkunasta näkee talvisen satumaan sen harmaan loskan ja veden sijaan, mitä esim joulukuussa nähtiin paljon :P

   Delete
 5. Ihanan paljon lunta! Sää kyllä vaikuttaa yllättävän paljon yleiseen olotilaan :)

  ReplyDelete
 6. Lumi on niin ihanaa ♥ Mä oon herännyt taas eloon ja jokainen ulkoilulenkki tuijottelen ympärille hymy huulilla! Koirat on ihan fiiliksissä ja tunkee vähän väliä nassut syvälle hankeen :D Tää on ihan parasta!

  http://fasciner.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo sama juttu! Lumi tekee talvesta monin verroin ihanamman :)

   Delete