Kurkista mun bujoon: maaliskuuMä aloitin bullet journalin vähän vahingossa. Olin varma, ettei mulla olisi aikaa sen ylläpitoon, mutta tykkäsin kuitenkin katsella Youtubesta ihmisten "Plan with me" -bujoiluvideoita. Yhtenä tylsänä iltana päätin kokeilla, miltä mun piirtämä kalenteriaukeama näyttäisi. Siis ihan vain kokeilla, ei mulla silti aikaa bujoilulle ole. Vaan kokeilu siirtyikin saman tien käyttöön, kun vahingossa piirtelin kokonaisen kuukauden valmiiksi.

Nyt mulla on ollut bujo käytössä jo puoli vuotta, ja yllättävän hyvin siihen on löytynyt aikaa. Ainoastaan joulukuun osuus jäi vähän laihaksi, muuten olen kirjoitellut joka kuukaudelle paljonkin. Oma tyyli on myös alkanut löytymään esimerkiksi viikkosivujen asettelussa. Paljon simppelimpi ja mulle toimivampi kuin ensimmäiset versiot. Ainoa, mikä mua hieman häiritsee, on se että aloitin kokeiluni aikoinaan todella ohutlehtiseen vihkoon. Näistä kuvistakin varmaan näkee, että värit näkyvät jonkin verran läpi noista sivuista. Mutta ei se mitään, ensi kerralla käyttöön hieman paksummasta paperista tehty kaveri!Ensimmäinen varsinainen kuukausiaukeama alkaa aina kuukausinäkymällä. Siihen on helppo merkata tulevat menot niin, että näen kaiken kerralla. Värikoodaan kouluun, työhön ja vapaa-aikaan liittyvät menot eri värein, niin näen helposti jo kalenteria vilkaistessani, miten esimerkiksi mun työvuorot sijoittuvat. 

Kuukausinäkymän alapuolelle kirjoitan yleensä jonkinlaisen tavoitteen tulevalle kuukaudelle. Yleensä tavoite koostuu kahdesta osasta; yhdestä isommasta ja yhdestä pienemmästä palasesta. Maaliskuun kevyempi tavoite on nauttia keväästä ja ulkoilla mahdollisimman paljon.

Alimpana tällä sivulla on habit tracker. Symbolit merkitsevät ylhäältä alas seuraavaa: riittävät yöunet, kunnollinen aamupala, liikunta, siivous ja opiskelu. Saatan lisätä tai poistaa listalta asioita sen mukaan, kuinka hyvin ne toteutuvat mun arjessa. Tavoite on, että erityisesti aamupala muistuisi joka aamu muutenkin, jolloin voisin jättää sen pois listauksesta. Tässä kuussa määrittelin itselleni myös palkinnon, mitä saan jos trackeri on kuukauden lopussa tarpeeksi täynnä. Oon nimittäin jo useamman vuoden haaveillut kunnon liikuntavaatteista, mutta sit toisaalta oon tosi huono ostamaan vaatteita, joten ne jäävät aina kauppaan. Ehkä tällaisen kalenteriin merkityn "luvan" kanssa vihdoin saisi pari urheiluvaatetta kaappiin asti.

Kuukausinäkymän viereisellä sivulla (ei näy kuvissa) on yksinkertaisesti lista, johon päiväkohtaisesti merkkaan mun rahankäytön. Aiempina kuukausina oon väsännyt sitä varten hienon taulukon, mutta tällä kertaa tyydyin laittamaan pelkän otsikon. Täytän listaa sitten sitä mukaa kun käytän rahaa. 
Kuten sanoin, mun viikkonäkymä on todella simppeli. Listaan viikon tavoitteet ja ateriasuunnitelman aukeaman vasempaan ylälaitaan, ja päiväkohtaiset menot kunkin päivän kohdalle. Iltaisin pyrin kirjoittamaan ainakin pari sanaa kuluneesta päivästä, sillä niitä on ihana lukea jälkeenpäin. Etenkin mulle tärkeät hetket löytävät varmasti tiensä bujon sivuille. 

Vaikka listaan tavoitteita niin kuukauden kuin viikkojenkin alussa, niin ne eivät silti välttämättä ole mitään järjettömän suuria asioita. Esimerkiksi jonkin tietyn laatikon siivoaminen, oma aika tai kiinnostavassa tapahtumassa käyminen voivat olla sellaisia, jotka haluan sillä kertaa asettaa prioriteeteiksi. Esimerkiksi jos laitan tavoitteeksi oman ajan, yritän olla sillä viikolla ahtamatta jokaista iltaa täyteen. En ota paineita tavoitteiden täyttämisestä, mutta haluan merkata ne näkyviin, jotta muistan tehdä niiden eteen edes jotakin.Mun bujosta löytyy myös oma osionsa blogille. Blogipohja on yksinkertainen, kuten oikeastaan kaikki muutkin mun aukeamat. Ensimmäisellä sivulla on kuukausinäkymä, johon merkkaan tulevat postaukset samaan tapaan kuin kalenteriaukeamalle tulevat menot. Sen lisäksi on lähinnä tyhjää tilaa, johon kirjaan ylös postausideoita, linkkivinkkejä ja kaikkea mikä sillä hetkellä tuntuu tärkeältä. 

Kuukauden loppuun teen jonkinlaisen koosten menneestä kuukaudesta. Teen sen kuitenkin yleensä vasta kuukauden lopuksi, sillä silloin vasta tiedän, mitä haluan nostaa esiin. Esimerkiksi Kööpenhaminan reissun lopuksi (lokakuu) listasin Köpiksen kivoimpia paikkoja. Voisin jossakin postauksessa esitellä valmiin kuukauden, jolloin näkisitte miltä mun kuukausi näyttää täytettynä. Ja voisin esitellä myös sen "lopetusaukeaman". Lisäksi mulla on usein kuukausien välissä jonkinlaisia listoja tai muita sivuja, jotka on sillä hetkellä halunnut kirjoittaa muistiin. Tähän mennessä sieltä löytyy esimerkiksi raudansaantivinkkejä, syksyn ämpärilista ja kivoja opiskelupaikkoja (muita kuin kotisohva ja koulun penkki). 

Tältä näyttää mun bullet journal maaliskuussa. Mitä sanotte, kiinnostaisko teitä nähdä enemmänkin bujoilujuttua jatkossa?

6 comments:

 1. Täällä ainakin yksi jota kiinnostais bujojutut jatkossakin! Musta on niin kiva päästä kurkkaamaan muiden bujoihin, vaikka itsellä ei sellaista ookkaan. Monesti on kyllä houkutellut ajatus omastakin bullet journalista, mut tuntuu vaan vähän siltä et ehtisin täyttää sitä vaan lomilla :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ^_^ Mä ajattelin ennen täsmälleen noin! Mut oon huomannut bujon täyttämisen niin hyväksi keinoksi rentoutua, että sitä tulee väsäiltyä lähes joka ilta. Joskus vähemmän, joskus enemmän.

   Delete
 2. Vitsit kun kaikilla on noita bujoja, ei helpota yhtään omaa hinkua saada oma :D Ihana ja juuri sunlainen bujo sulla ainakin näiden vilauksien perusteella :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah äläpä! Ja bujoilussa parasta onkin just tää, että siitä voi muokata täysin omanlaisensa :)

   Delete
 3. Kiinnostaa jatkossakin! Nämä on todella kiinnostavia, vaikka itsekin olen sitä mieltä etten bujoiluun lähtisi siihen uppoavan ajan vuoksi :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla ^_^ Joo viehän tää aikaa enemmän kuin ns. normikalenteri. Mut ite oon niin tykästynyt bujoiluun, että käytän mielelläni siihen vähän enemmän tunteja :D

   Delete