Sushia ja aurinkoisia pakkaspäiviä

Viime viikko oli monessakin suhteessa aika jännittävä. Puuhasin uuteen kämppään muuttoa lähes koko viikon - ensin pakkailtiin ja sitten kuskattiin tavaroita. Purkaminen on vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän nuo lattialla lojuvat tavarat löydä kaappeihin vielä tän päivän aikana. Nyt on ihanan rentoutunut olokin, sillä viime viikonloppu oltiin varattu poikaystävän kanssa kokonaan rentoiluun. Muuttojutuista tai kouluhommista stressaamisen sijaan keskityttiin syömään hyvin ja nauttimaan aurinkoisista pakkaspäivistä.

Kokkaaminen on meidän molempien rakas harrastus, joten ulkona syömisen sijaan tehtiin herkkuja ihan itse. Lauantaiksi valmistettiin iso kasa mun lempiruokaa; sushia. Mä oon tehnyt näitä makirullia monta kertaa ennenkin (täällä ohje jota käytän), mutta J pääsi kokeilemaan sushikokkailuja ensimmäistä kertaa. Susheja luullaan yleisesti jotenkin vaikeiksi valmistaa, mutta todellisuudessa etenkin nämä rullat on tosi iisejä. Jotain varmaan kertoo se, että J ensikertalaisena onnistui tekemään ihan yhtä nättejä rullia kuin missä tahansa ravintolassa?

Sunnuntaina oli mielettömän ihana sää, ja käytiinkin nauttimassa valokylvystä aamukävelyn muodossa. Pakkanen nipisteli poskia, ja aurinko sai olon ihan superiloiseksi. Voi kun tällaisia päiviä tulisi vielä monen monta lisää! Mun täytyy viedä luistimet pikimmiten teroitettavaksi, niin pääsen luistelemaan helmikuiseen säähän.

Eilen illalla jatkettiin muuttohommia vielä sen verran, että tyhjennettiin kaikki pahvilaatikot ja vietiin ne pahvinkeräykseen. Nyt oon saanut suurimman osan huonekaluista paikalleen, ja lattiakin näyttää koko ajan siistimmältä. Tästä huoneesta tulee tosi kiva, kunhan saan kaiken järjestykseen! Ihanaa maanantaita teille, tehdään tästä viikosta kiva.


6 comments:

 1. Oon varmaan sanonut tän jo aiemmin, mutta voi kun sun blogi saa aina hyvälle mielelle! Tää on jotenkin niin ihanan aito ja inspiroiva. :)

  ReplyDelete
 2. Nam, noi sushit näyttää niin hyviltä! En oo ikinä tehny ite sushia, mutta se houkuttelis kyllä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne on! Ja itse tehdessä pääsee kivasti päättämään, mitä täytteitä noihin makirulliin tulee. Mun lempparikombo on graavilohi, avokado, paprika ja kurkku :)

   Delete
 3. Sushit on kyl aivan ihanaa herkkua, mut itelle tulee huono olo jos liikaa niitä mussuttaa :p Ikinä ite ei oo niitä tullu tehtyä, mut kerran maistoin luokkalaisen tekemiä. Ei oikein ollut omaan makuun sopivia. Maistuivat hyvin oudolta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo muiden tekemissä susheissa on aina se vaara, että täytteenä on juttuja jotka ei niin omia makunystyröitä miellytä :D

   Delete