Ulkona paistava aurinko saa kaipaamaan raikkautta myös lautaselle. Keväinen sitruunarisotto on ihan mielettömän herkullista, ja sopii täydellisesti valoisista päivistä inspiroituneeseen kattaukseen. Risotto on sitäpaitsi ihanan monipuolinen ruoka. Se on tarpeeksi helppo valmistaa, jotta sellaisen viitsii väsätä kesken arkiviikon, mutta silti sen verran juhlavaa, että sopii mainiosti vaikka pääsiäispöytäänkin.
Mä kuvittelin monen vuoden ajan, että risotot on jotenkin vaikeita tai monimutkaisia valmistaa. En tiedä mistä luulo oli peräisin, mutta tänä vuonna oon saanut huomata olleeni todella väärässä. Risotto on oikeastaan yksi helpoimmista ruoista joita tiedän. Tässä sitruunarisotossakin meni aikaa ehkä riisin keittymisen verran, ei sen enempää.
KEVÄINEN SITRUUNARISOTTO
Tarvitset:
7 dl kana- tai kasvislientä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl riisiä
pari isoa lehteä lehtikaalia
1 sitruunan kuori ja mehu
½ dl pecorinojuustoa
pippuria
Tee näin:
1. Valmista kana- tai kasvisliemi (esimerkiksi liemikuutiosta saa iha tarpeeksi hyvää). Pidä liemi kuumana.
2. Pilko sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Siirrä ne kattilaan ja kuullota öljyssä.
3. Silppua lehtikaali ja lisää se sipulien joukkoon. Lisää myös riisi ja sekoita hetki.
4. Aloita liemen lisääminen kattilaan pienissä erissä. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt lähes kokonaan. Muista sekoitella välillä.
5. Raasta ja mehusta sitruuna. Lisää ne risottoon, kun kaikki liemi on imeytetty.
6. Lisää pecorinojuusto ja pippuria maun mukaan. Sekoita.
7. Tarjoa esimerkiksi rosmariinilla ja valkosipulilla maustetun kanan kanssa, kuten mä tein.
Vinkki: Lehtikaalin voi halutessaan vaihtaa parsaan tai jättää kokonaan pois.
Oi nam! Testiin :)
ReplyDeletehttp://www.lily.fi/blogit/janita-johanna
Kiva kuulla ^_^
DeleteNam, mä just mietin,että mitähän ruokaa tekis tänään.. Mies toivoi jo viime viikolla risottoa, mutta en oo koskaan kokeillut. Pitääpä kokeilla! :D
ReplyDeleteNoniin hyvään saumaan sit tuli tää resepti :D Kivoja kokkaushetkiä sinne!
Delete