Parhaat asiat elämässä on ilmaisiaMitä raha merkitsee sulle?

Mä tiedostan, että tietty määrä rahaa mahdollistaa monia elämän peruspilareista; ruoan, katon pään päälle... Sopivasti rahaa on silloin, kun ei tarvitse huolehtia tulevista laskuista ja on varaa tehdä silloin tällöin jotakin spesiaalia. Kuten vaikka lähteä tyttöporukalla reissuun tai ostaa uusi, ihana matto kämpän lattialle. Raha luo tietynlaisen pohjan onnelliselle elämälle, mutta parhaat asiat elämässä on siltikin ilmaisia. Halusin omistaa näille elämän ihanille asioille ihan oman postauksensa, sillä sen ne totisesti ansaitsee.Ystävyys on yksi kauneimmista asioista joita tiedän. Kun jonkun kanssa vain klikkaa törkeän hyvin. Voitte jakaa toistenne kanssa niin ilot kuin surut, ja saatte olla tykättyjä just sellaisina kuin olette. Ajan myötä opitte tuntemaan toisenne läpikotaisin, ja luotte yhdessä mitä upeimpia muistoja. Niitä, joita muistelette lämmöllä vielä vuosienkin päästä. Tähän samaan lasken myös parisuhteen, sillä ainakin omasta mielestäni hyvässä parisuhteessa kumppanisi on samalla myös paras ystäväsi. 

Yksi sellainen asia, jota usein osaa arvostaa vasta sitten kun sen menettää, on terveys. Monesti sitä omaa toimivaa kroppaa pitää itsestäänselvyytenä, koska sellainen se on aina ollut. Mutta mikään itsestäänselvyys se ei oikeasti ole. Oon aika törkeän onnekas, kun oon saanut elää tähän asti ilman sen kummempia terveysongelmia. Ja toivottavasti saan jatkaa näin tulevaisuudessakin.Ystävyys ja terveys on suuria upeita asioita, mutta elämässä on monia pieniäkin ihanuuksia. Kuten vaikka auringon nousu ja lasku. Laiska kesälomapäivä. Itse poimittu kukkakimppu ja uintilenkin jälkeinen onnellinen väsymys. Joka ikinen päivä pitää sisällään ihania hetkiä. Esimerkiksi tänä aamuna kuulin linnun laulavan ehkä ekaa kertaa vuonna 2018, ja oon piakkoin lähdössä moikkaamaan paria kaveria. Mikä pienisuuri asia sut tekee tänään onnelliseksi?

Mitään näistä ylhäällä luetelluista et rahalla voi ostaa. Aito ystävyys kasvaa ajan kanssa, ja auringonlaskusta voi iloita vaikka pankkitilin saldo näyttäisi nollaa. Ja ehkä juuri siksi nämä asiat ovat niin arvokkaita. Ne annetaan sulle lahjana, eikä siinä paljon muuta voi tehdä kuin ottaa ne vastaan ja koittaa arvostaa niitä parhaansa mukaan. Ihanaa alkanutta viikkoa just sulle!

Postauksen kuvat: Sonja ja Veera

12 comments:

 1. Ihana postaus! Olen niin samaa mieltä siitä, että toki rahaa on hyvä olla ja välillä uusi mekkokin tekee tosi iloiseksi, mutta kyllä ne muut asiat kuitenkin on pidemmän päälle paljon tärkeämpiä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥♥ Niinpä! Kyllä muakin ilahduttaa esimerkiksi uusi kirja, tai kahvilatreffit ystävän kanssa. Mutta varsinaisia onnellisuuden peruspilareita on kyll ystävyys, terveys ja sen sellainen.

   Delete
 2. Aivan ihana postaus ja olen kanssasi niin samaa mieltä! Kyllä materia tekee myös osittain onnelliseksi, mutta ei se ikinä voi korvata esimerkiksi ihmissuhdetta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Siiri ♥ Jep! Mut väitän että materia lisää onnellisuutta vain tiettyyn pisteeseen (=ei tarvii huolehtia rahasta ja voi joskus käydä just matkoilla tai ravintolassa ilman että tarvii laskeskella hiluja turhan tarkkaan), tai näin ainakin itse koen. Toki senkin jälkeen uusi mekko tms ilahduttaa, mutta pysyvää onnellisuutta sillä ei rakenneta :D

   Delete
 3. Tää oli niin hyvä ja oivaltava postaus!♥

  ReplyDelete
 4. En vois olla enempi samaa mieltä! Luin viimesimmät postaukset äsken ja mä vaan niin tykkään sun kirjotustyylistä ja kuvista eli koko blogista. Jatka samaan malliin, vaikutat ihanalta ihmiseltä! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Apua miten ihana kommentti ♥♥ Kiitos!

   Delete
 5. Ihana ja oivaltava postaus <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit ^_^

   Delete
 6. Samaa mieltä <3 Mä olen pohtinut rahaa hyvin plajon viimeisen parin vuoden aikana ja on todettava osin sama, että raha luo tiettyä turvaa ja pohjan onnellisuudelle, mutta ei vaikuta suoranaisesti onnellisuuden määrään. Mulle rahan tuoma onni on hyvä ja ravitseva ruoka ilman kitsastelua, palkattomat vapaat töistä, elämää ja harrastuksia helpottavat ostokset, mutten osaa kyllä nimetä yhtäkään yksittäistä ostosta, joka toisi vallattomasti onnea itsessään... Kamera, ehkä? :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan. Raha kyllä helpottaa elämää, ja tuo mahdollisuuden tehdä itseä kiinnostavia asioita (esim blogin pitäminen olisi hankalampaa, jos ei olisi omaa konetta tai mitään millä ottaa kuvia), mutta rahapussin koko ei oo kuitenkaan verrannnollinen onnellisuuden määrään. Ja ne kaikkein parhaat asiat elämässä on niitä, joita ei rahalla edes voi ostaa.

   Delete