maanantai 26. maaliskuuta 2018

Vähän paremmat uuniporkkanat


Porkkana on yksi niistä raaka-aineista, joita löytyy mun jääkaapista aina. Se on niin monipuolinen, ja maistuu hyvältä lähes missä vain. Ehkä lemppareinta on kuitenkin uunissa paahdettu porkkana. Törkeän hyvää jo ihan sellaisenaan, simppelisti maustettuna. Kotikotona käydessä kokkasin kuitenkin ihan next level uuniporkkanoita, nimittäin maustoin ne mun juustolempparilla vuohenjuustolla, ja lisäsin lisukesalaattiin reilusti rucolaa. Nää kolme muodostavat lyömättömän combon. 

Rucolainen salaatti sopii tosiaan loistavasti näiden porkkanoiden seuraksi, ja protskuksi paistoin mulle ja siskolle tofua. Muu perhe söi tofun sijaan jauhelihapihvejä, jotka nekin mätsäsivät hyvin uuniporkkanoiden makumaailmaan. Ja vaikka nää mun vähän paremmat uuniporkkanat onkin parhaimmillaan ruoan yhteydessä, niin pikkusisko veti näitä ihan onnessaan myös iltapalaksi. Maistuu siis todistetusti hyvältä pelkiltäänkin!



Vähän paremmat uuniporkkanat (4:lle)


Tarvitset: 
n. 1-1½ kiloa porkkanoita
3 rkl hunajaa 
loraus soijakastiketta
reilusti kuivattua rosmariinia
öljyä
50 g vuohenjuustoa
auringonkukansiemeniä

Tee näin:
1. Kuori porkkanat, ja pilko niistä noin kuuden sentin mittaisia tikkuja. Paksuuden tai pituuden kanssa ei ole niin justiin, mutta suunnilleen samankokoiset tikut paistuvat tasaisemmin.
2. Kippaa porkkanatikut kulhoon ja mausta mau mukaan hunajalla, soijakastikkeella ja rosmariinilla. Juokseva hunaja sopii tähän parhaiten, mutta jämäkämpikin hunaja käy jos pehmität sitä ensin mikrossa. Lisää sekaan vielä tilkka öljyä ja sekoita hyvin. 
3. Levitä porkkanat pellille, ja paista 220 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes porkkanat näyttävät kypsiltä. Tikkuja kannattaa sekoitella kerran tai pari paiston aikana, niin paistopinnasta tulee tasainen.
4. Porkkanoiden paistuessa paahda auringonkukansiemenet kevyesti pannulla, ja murusta vuohenjuusto valmiiksi. Laita molemmat sivuun odottamaan.
5. Kun porkkanatikut ovat kypsyneet, levitä niiden päälle paahdetut auringonkukansiemenet ja murustettu vuohenjuusto. Nauti esimerkiksi rucolasalaatin ja tofupihvien kanssa.


8 kommenttia:

  1. Porkkana on kyllä tosi monipuolinen ja kiva raaka-aine, itelläkin on niit aina jääkaapissa, kun ne on niin halpojakin! Pitää kyllä joku päivä kokeilla tätä uuniversiotakin, kun kuulostaa niin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja kokeile ihmeessä, tää on niiiin paljon parempaa ku perus uuniporkkana :D

      Poista
  2. Pitääkin kokeilla tällä reseptillä, tosi hyviltä meinaan vaikuttaa! Mulla vaan uuniporkkanat menee vetisiks, sama on käyny bataattiranskisten kanssa, en saa niistä koskaan rapeita.. hyviä ne kyllä silti on x)
    https://craftsandlemontea.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla et menee testiin ^_^ Mä ite käännän yleensä paiston loppuvaiheessa uunin ihan reippaasti isommalle, jos näyttää siltä että porkkanat (tai perunat tai bataatit tai...) ei oo tarpeeksi rapeita. Kannattaa kokeilla jos et oo vielä kokeillut :)

      Poista
  3. Oi nam miten hyvältä nää kuulostaa! *.*

    VastaaPoista