Croatia Bucket List

Mitä olisi matka ilman ämpärilistaa? Okei matka silti ja varmaan hyväkin sellainen, mutta väitän että ämpärilistan teko on ainakin puolet etukäteishauskuudesta. Rakastan suunnittelua, ja esimerkiksi reissua odotellessa fiilis vain nousee, kun pääsee suunnittelemaan mitä kaikkea hauskaa sitä paikan päällä tekisi. Tässä siis mun Kroatian ämpärilista! Ja jos oot käynyt Kroatiassa itse, niin saa vinkata jos mun listalta puuttuu jotain ehdottoman tärkeetä. ♦ Pidä älyttömän hauskaa. Ei toivottavasti ole vaikea homma toteuttaa, kun reissukavereina on kolme ihan huipputyyppiä.

♦ Käy Krka National Parkissa. Ne vesiputoukset näyttää ainakin kuvien perusteella niiin ihanilta!

♦ Maista soparnik -nimistä leipää. Vai piirasko se on? Ylipäätään haluan maistella rohkeasti uusia makuja ja tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Nimittäin seuran lisäksi parasta matkustelussa on ruoka ja maisemat. 

♦ Unohda iloisesti kaikki kouluhommat ja muut stressinaiheet. Nyt ollaan lomalla!

♦ Käy jollakin saarella. Suunnilleen kaikki, joilta pyytää vinkkejä Kroatiaan, sanovat heti ensimmäiseksi saaret.

♦ Kiipeä johonkin korkealle, mistä on hyvät näköalat.♦ Vaeltele päämäärättömästi. Silloin eteen tulevat usein kaikkein kauneimmat ja kiinnostavimmat paikat. 

♦ Heitä talviturkki. Jotkut sanovat, että talviturkki pitäisi heittää Suomessa (tai että ulkomailla uinti ei ole talviturkin heittämistä). Mutta Kroatiassa on meidän matkan aikaan vielä sen verran viileää, että ihan taatusti lasken talviturkin heitoksi sen jos uskallan pulahtaa siellä mihinkään vesiin.

♦ Ihaile auringonlaskua. Parasta, aina.

♦ Syö ainakin kerran jotain överihyvää jälkiruokaa. Suolainen sapuska tulee aina olemaan mun lemppari numero yksi, mutta kyllä herkkujakin pitää välillä maistella.

♦ Nauti.Meidän reissu tosiaan jatkuu vielä muutaman päivän, joten nyt viimeistään kannattaa ottaa haltuun mun insta ( @liidelz ) niin pääset seuraamaan meidän kroatiajuttuja. Ja  just in case jotakuta kiinnostaa, niin nämä tän postauksen kuvat on otettu Kroatian naapurista Italiasta, kun käytiin siellä viime kesänä. Oli ehkä reissun parasta pastaa toi mitä syön kuvissa. 

14 comments:

 1. Voi että, jospa saisit toteutettua ison osan näistä <3 Vesiputouksia ois kyllä ihana nähä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah aika hyvin onnistuin! Muutama kohta jäi uupumaan. Ja vesiputoukset oli upeat ♥ Seuraava tavoite oliskin sitten nähdä jotain isoja putouksia ;)

   Delete
 2. Ihania kohtia, toivon todella että saat toteutettua näistä ainakin suurimman osan ;) Odotan innolla kuvia nuista vesiputouksista jos sinne pääsette 8)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eiköhän niitä putouskuvia ilmesty tänne blogiin lähiviikkoina ;) Instagramissa pari kuvaa jo jaoinkin.

   Delete
 3. Oi, ihanaa reissua! <3 Mua kiinnostaisi kans matkata Kroatiaan Dubrovnikiin, joten oottelen innolla matkapostauksia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥ Joo Dubrovnikiin suuntaan varmaan itsekin seuraavan kerran jos ja kun Kroatiaan matkustan. Tähän vuodenaikaan oli niin surkeet lentovalikoimat, että päädyttiin vähän helpompaan kohteeseen :D

   Delete
 4. Kiva postaus <3 Mä kanssa niin haluaisin mennä Kroatiaan. On ihan kärjessä seuraavaksi matkakohteeksi!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ♥ En ihmettele yhtään, ihan superihana paikka!

   Delete
 5. Hauska postaus, mä kyllä tein oman buketlistin itselleni miehen kanssa ennen meidän Prahan reissua, mutta en sitten kuitenkaan ajatellut sitä enempää avata blogissa. Tämä pitääkin ottaa huomioon jos tulee joskus reissattua, olisi hauska ja saisi varmasti muilta täytettä tähän listaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo toi on niin totta, että usein saa lukijoiltakin täytettä listalle jos jakaa ämpärilistan blogiin :) Ja musta ainakin on superkiva lukea niitä. Jos on ite esim menossa samaan paikkaan lomalle, niin muiden bucket listeistä saa hyvää inspistä omiin tekemisiin.

   Delete
 6. Ihana postaus, nostattaa vaan meikäläisenkin matkakuumetta. Allekirjoitan täysin tuon että puolet reissun hauskuudesta on juurikin se etukäteishypetys. Eihän sitä saa reissufiilistäkään ilman vanhaa kunnon ämpärilistaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah niinpä!! Matkapostausten lukeminen silloin kun itsellä ei ole reissua tiedossa on jotain kamalaa :D Ja silti kutkuttavaa kun voi miettiä että mihin haluaisi itse matkustaa.

   Delete
 7. oi kroatia on mun yks lemppari matkakohde oon käyny splitissä ja dubrovinikissa, samoja juttuja oli mullaki silloin bucketlistalla! ihana kuvia oonkin sun igsta kattonu!!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Split vei kyllä munkin sydämen ♥ Ensi kerralla ehkä sit Dunrovnikiin! Ja kiva kuulla että oot tykännyt instakuvista ^_^

   Delete