Mä oon ihan rakastunut sitruunaan, se sopii niin hyvin kevääseen raikkaan makunsa ja värinsä ansiosta. Viimeksi kokkailin sitruunasta risottoa, joten tällä kertaa oli herkullisten sitruuna-valkosuklaamuffinssien vuoro. Me syötiin näitä kotikotona ihan muuten vain, mutta näistä saisi myös aika kivan herkun keväisiin juhliin tai vaikka pääsiäisen välipalaksi.
Nappaa alta resepti talteen, niin pääset herkuttelemaan!
Sitruunaiset valkosuklaamuffinssit
Tarvitset:
200 g margariinia
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
6 dl jauhoja (itse leivoin gluteenittomista jauhoista niin, että 3 dl oli vaaleaa jauhoseosta, 2 dl perunajauhoja ja 1 dl kaurajauhoja)
4 tl leivinjauhetta
1 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
n. 145 g valkosuklaata (eli Pandan valkosuklaalevy) rouhittuna
Kuorrute:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
200 g margariinia
n. 145 g valkosuklaata
tomusokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
koristeeksi pääsiäiskarkkeja
Tee näin:
1. Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet (paitsi valkosuklaa ja sitruunankuoriraaste), ja lisää ne taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.
3. Kääntele nopeasti joukkoon suklaarouhe ja sitruunankuoriraaste.
4. Annostele taikina muffinssivuokiin, ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
5. Nämä muffinssit maistuvat ihan törkeän hyviltä uunituoreina, mutta juhlia tai jälkiruokaa varten kannattaa antaa niiden jäähtyä ja koristella ne herkullisella valkosuklaakuorrutteella.
Kuorrute:
1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
2. Kippaa tuorejuustot ja huoneenlämpöinen margariini kulhoon. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin.
3. Lisää tomusokeria sen verran, että kuorrutteen koostumus muuttuu pursotuskelposeksi (suomeksi: että kuorrute on tarpeeksi jäykkää kuorrutukseen). Mulla meni ehkä 2-3 dl.
4. Halutessasi voit värjätä osan kuorrutteesta keltaiseksi elintarvikevärillä, niin saat kaksivärisen pursotuksen.
5. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle, ja koristele pääsiäiskarkeilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin tai pari, niin muffinssit on helpompi syödä.
Nauti ♥
Noi näyttää kyllä niin söpöiltä, sopivat varmasti kevääseen ja pääsiäiseen♥
ReplyDeleteKiitos Sini ^_^ On kyllä kieltämättä kivan keväisä makumaailma (ja värimaailma)!
DeleteHerkullisen näköisiä, pitää joskus testata tuota reseptiä! :)
ReplyDeleteSulla on kiva blogi, aloin seuraamaan :)
Hyvää kevättä!
Terveisin Noora
http://korpikuusessa.blogspot.fi/
Oi kiitos, ihana että tykkäät ♥ Ja testaa ihmeessä! Kivaa kevättä sullekin :)
DeleteNää näyttää niin hyviltä! Ihana kuorrute! <3
ReplyDeleteKiitos Taru ^_^
Delete