Synttäreitä, turisteilua ja muita kuulumisiaKesäkuu on aina tekemistä täynnä, niin tänäkin vuonna. Oon juhlinut mun kahtakymmentä kahta ikävuotta teemaan sopivasti kaksi kertaa, lomaillut vähän ja paiskinut sitten taas superisti töitä. Oon piipahtanut kotikotona, leiponut kolme kakkua ja ostanut vihdoin yhden hiushuivin jota oon katsellut kaupassa ainakin kuukauden päivät. Kun mainitsin asiasta myyjälle, hän totesi että osuinkin hyvään aikaan paikalle, sillä mun ostama huivi oli toiseksi viimeinen mitä heillä oli jäljellä. 

Vietin varsinaista synttärijuhlaa jo muutama päivä ennen oikeita synttäreitä, sillä kokoonnuttiin silloin kavereiden kanssa laiturin nokkaan kakkua syömään ja iltaa istumaan. Aurinko hemmotteli meitä, ja ympärillä oli ihanan rauhallista vaikka kaupungissa oltiinkin. Tasan kaksi ohikulkijaa osui paikalle koko päivänä. Tää on oikeasti yksi parhaita juttuja Suomessa; pääkaupunkiseudullakin on mahdollista olla ihan rauhassa, jos niin tahtoo.Varsinaisena synttäripäivänä toteutettiin J:n kanssa jotain, mitä oon halunnut tehdä jo pidemmän aikaa: lähdettiin turisteilemaan Helsinkiin. Tottakai tiedetään pääkaupunkiseutu jo aika hyvin, kun ollaan täällä lähes aina asuttu, mutta harvemmin sitä tulee lähdettyä keskustaan ihan muuten vain. Aina on vain ohikulkumatkalla, menossa johonkin. Jos siis sitäkään, sillä suurin osa mun menoista on jossain ihan muualla kuin Helsingin keskustassa. Nyt siis päätettiin leikkiä turisteja päivän ajan, ja käytiinkin tutustumassa moneen matkailijoiden suosimaan paikkaan. Syötiin hyvin ja räpsittiin ainakin sata kuvaa kaikkien nähtävyyksien luona. Tuli ihan lomafiilis, kun kierreltiin vain ympäriinsä ja katseltiin tuttuja paikkoja turistin silmin.

Ihan nurkan takana on tulossa myös pieni reissu kesäiseen Suomeen. Tiedossa on ainakin leirielämää, kauniita maisemia ja parasta seuraa. Oon niin täpinöissäni jo nyt! Tosin reissun jälkeen oon varannut itselleni Linda-aikaa, sillä vauhdikkaan kesäkuun jälkeen on hyvä hieman hidastaa tahtia. Sillä vaikka hauska kesätekeminen on ihanaa, niin sitä on myös rentoilu.

Ihanaa loppuviikkoa teille tyypit!


2 comments:

 1. Mä olin viime kesälle suunnitellut itsellenikin Helsinki-turisteilua, joka sitten lopulta vähän jäi. Mutta toisaalta mulla se ei ehkä ihan samalla tavalla toimiskaan kuin sulla - mulle kauppatorit, senaatintorit ja uspenskit ovat jo niin arkipäivää, ettei ajatus sellaisenaan enää toimis mulla ollenkaan:D ehkä pitää sitten vaan löytää toisenlainen Helsinki, jota en vielä tunnekaan!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nojoo, hankala enää turisteilla jos kaikki nähtävyydet on arkea muutenkin :D Mut Helsingissä on vaikka mitä kivaa! Esim erilaisia ihania kaupunginosia löytyy vaikka millä mitalla (Arabia, Puu-Vallilla...) ♥

   Delete