En ehkä saisi puhua tästä......mutta tunnetko, miten viileitä illat jo ovat? Huomasitko ne pari keltaista lehteä pihapuussasi ja maan tuoksun ulkona liikkuessasi? Niin mäkin (tiedän, että puolet teistä haluaisi kuristaa mut just nyt). Syksy on tulossa.

Vaikka rakastan myös kesää, niin syksy on aina mun lemppari. Lämpimiä mausteita, ihania värejä vaatteissa ja luonnossa, raikkaita aamuja ja tuoreita sadonkorjuutuotteita. Syksy on mulle rauhoittumisen aikaa, luovuuden aikaa ja inspiraation lähde. Se on vähän kuin vuodenaikojen ilta, jolloin koko luonto valmistautuu talviunille. Ja mä oon aina ollut iltaihminen. 

Tiedän, että vielä on kesää jäljellä. Vielä ehtii sitoa kukkaseppeleitä, viettää kesälomaa ja nauttia kesän viimeisistä illoista. Mutta nyt ollaan silti taitekohdassa, ja mukana on jo aavistus syksyä. Nämä hiljalleen pimenevät illat saavat mut superiloiseksi, sillä tiedän että syksy on pian täällä koko loistossaan.

Mulla on jo älyttömästi ihania suunnitelmia syksylle. Muutama mausteinen resepti odottaa kokeiluaan, ja moni kiva tapahtumakin ajoittuu tällä pimenevälle vuodenajalle. Isommista jutuista ainakin Taiteiden Yö ja Linnanmäen Valokarnevaalit on pakko katsastaa joka vuosi, mutta pienempiäkin tapahtumia riittää. Kotona puolestaan voi vetää villasukat jalkaan, lukea hyvää kirjaa ja juoda litroittain teetä.

Odotatteko te syksyä yhtä innoissanne kuin mä?


6 comments:

 1. Mäkin olen niin innoissani syksyn tulosta! On ihana huomata, kun illat alkaa pimentyä ja sateenvarjolle tulee taas käyttöä. Ja taas kerran (kuinkahan monta kertaa oon jo sanonut tämän) mun on pakko sanoa, että tykkään tosi paljon sun tavasta kirjoittaa! Oot aina niin ihanan aito. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nonii ihana kuulla etten ole ainoa :D Ja ihana kommentti kiitos ♥

   Delete
 2. Ihan kun olisin omia fiiliksiäni lukenut! :) Mä rakastan kesää ja oon nyt yrittänyt olla ajattelematta vielä syksyä, koska elokuu on kuitenkin kesäkuukausi. Silti mä oon keskustellut innoissani jo miehen kanssa näistä pimenevistä ja jo hieman viileistäkin illoista, sytyttänyt jo ekat kynttilät alkuviikosta ja huomannut pari keltaista lehteä siellä täällä aina ulkona kävellessä. En oo kutienkaan vielä kellekään muulle puhunut syksystä kun tolle omalle paremmalle puoliskolle, koska rakastan kesää :D

  Syksy on kyllä ihana, varmasti mun yks suosikki vuodenaika ja se tulee vahvasti kesän rinnalla. Vaikkakin nykyään joka vuodenajasta löydän jotain mitä odottaa, mikä on parasta ja ihanaa :) Kivaa loppu kesää <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahah niin tuttuja fiiliksiä! Kun kesä on kyllä kovin kiva, mut sit toisaalta kun syksykin on vielä ihanampi jajaja :D Ihanaa loppukesää sullekin <3

   Delete
 3. Tuntui että kesä meni kyllä ohi ihan hujauksessa, olisi voinut mun puolesta jatkua vielä vähän pidempään vaikka kyllä syksystäkin tykkään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tohon kyllä samaistun, että kesä meni ohi yhdessä hujauksessa. Mut siitä huolimatta oon niiin iloinen lähenevästä syksystä ♥

   Delete