keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Sitruunaiset yrttikeksit

Mä en oikeasti tiedä montaa parempaa puuhaa syksyisin kuin leipominen. Häämatkaltakin raahasin kotiin kaikenlaisia leipomisvälineitä, muun muassa valikoiman ihania syksyisiä piparimuotteja. Halusin päästä käyttämään niitä mahdollisimman pian, mutten halunnut leipoa mitään makeaa, sillä meidän pakastin on edelleen täpötäynnä häistä jääneitä herkkuja. Päädyin siis suolaisiin kekseihin. Oon joskus aiemmin tehnyt pippurilla maustettuja suolakeksejä, mutta nämä yrttiset ovat kyllä vielä parempia! Pitää leipoa niitä lisää joku päivä, vaikka juustotarjottimen kaveriksi...

Sitruunaiset yrttikeksit

Tarvitset: 
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ tl sokeria
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 tl raastettua sitruunankuorta
100 g voita
n. 2 rkl vettä

Tee näin:
1. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään.
2. Nypi joukkoon voi, kunnes taikinasta tulee murua. Älä vaivaa, mutta huolehdi että voi on murustunut tasaisesti joka puolelle.
3. Lisää taikinaan hieman vettä, jotta voit helposti muotoilla sen tiiviiksi palloksi. Anna jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa siitä haluamasi muotoisia keksejä (piparimuotit on tähän hommaan hyviä!) ja paista ne 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 

Vinkki! Anna keksien levätä seuraavaan päivään, niin maut ehtivät tasaantua kunnolla. Mä napostelen parhaillaan toissapäivänä leivottuja keksejä, ja voin kertoa että maku on nyt ainakin tuplasti parempi kuin uunituoreissa kekseissä (tosin hyviä ne oli silloinkin).

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi nää keksit ja juustolautanen todellakin kelpais nyt �� sun blogia ei kyl koskaan pitäis avata nälkäsenä...:D

    Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah kiitos :D Leivo ihmeessä noita joku päivä!

      Poista