Me ollaan popsittu kurpitsaa oikein urakalla viime viikot, sillä J osti aivan valtavan kurpitsan halloweeniksi. Jep, siitä on jo muutama viikko aikaa, mutta ei jättikurpitsa ihan vähällä lopu. Ollaan syöty muun muassa kurpitsarisottoa, kurpitsapataa ja pakastinkin on saanut osansa. Innostuin myös kokeilemaan pitkästä aikaa sämpylöiden leipomista, ja tungin niinhin ihan reilun kasan kurpitsaa. Lopputulos oli aika tosi hyvä, joten ajattelin jakaa ohjeen tänne teidänkin iloksi.
Mehevät kurpitsasämpylät
Tarvitset:
11 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl kokonaista kuminaa
1 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
5 dl vettä
50 g margariinia
4 dl soseutettua kurpitsaa
Tee näin:
1. Sekoita kuivat aineet (paitsi suola ja sokeri!) keskenään.
2. Liuota kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan, ja sekoita huolellisesti. Lisää myös huoneenlämpöinen margariini ja kurpitsasose.
3. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.
4. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
5. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
6. Muotoile taikinasta pötkö, ja leikkele siitä haluamasi kokoisia sämpylöitä. Jos jaksat panostaa, niin pyörittele sämpylät vielä kauniin pyöreiksi, ennen kuin laitat ne pellille kohoamaan. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.
7. Paista kohonneet sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia. Nauti.
Oi wau, tuoreet sämpylät ovat ihan parhaita! Näissä ois vielä tommonen kiva syksyinen lisäys♥
ReplyDeleteNo älä ♥ Tuore leipä ylipäätäänkin on rakkautta, etenkin jos on itse jaksanut leipoa.
DeleteNää kuulostaa tosi hyviltä! Tällaisellekin vähemmän kurpitsan ystävälle tuoreet sämpylät kurpitsasoseella voisi olla herkkua :)
ReplyDeleteKannattaa testata! Ja voihan kurpitsan tilalle laittaa vaikka porkkanaa tai jotain muuta kasvista.
Delete