15 | Aineettomia lahjaideoita1. Uuden oppimista
Erilaiset kurssit ovat hyvä lahjaidea henkilölle, joka haluaa kehittää itseään ja oppia uutta. Kurssin ei tarvitse olla mitään supervakavaa tai pitkää, tai se voi olla noita molempia. Ihan mikä sopii sun budjettiin ja saajan mielenkiinnonkohteisiin parhaiten. Kaikki kokkauskurssista maalaamiseen, jonkin liikuntalajin alkeiskurssille tai mihin vaan on sallittua.

Aika ihana voisi olla myös, jos sulla on jokin taito jota ystävälläsi ei ole. Opeta se ystävällesi. Esimerkiksi jonkin herkun leipominen yhdessä tai vaikka jonglöörauksen opettelu voisivat olla hauskoja. 

2. Hemmottelua
Lahjakortti kylpylään, hierojalle, kampaajalle... Mitä ikinä keksitkään! Ja taas pienemmällä budjetilla voi antaa lahjakortteja joissa itse lupautuu hieromaan toista tai vaikkapa laittamaan tämän hiukset. Kukapa sanoisi ei hemmottelulle?

3. Kivaa yhteistä tekemistä
Lupaa viedä lahjan saaja johonkin kivaan paikkaan. Tässä - kuten aiemmissakin - vain taivas on rajana. Budjetista ja lahjan saajan mieltymyksistä riippuen voitte esimerkiksi käydä uimassa tai ravintolassa, viettää kokkausillan yhdessä tai vaikka lähteä pienelle viikonloppureissulle. 

4. Elämyksiä
Onko ystäväsi tai perheenjäsenesi haaveillut jostakin tietystä asiasta? Kuumailmapallolento, benji-hyppy tai vaikka snorklauskurssi voisivat olla toteuttamisen arvoisia. Ja muista, että elämyslahja voi olla myös pienempi. Esimerkiksi huvipuistokäynti lapselle (oli sitten oma tai vaikka kummilapsi) voi hyvin olla vuoden suurin elämys.

5. Lahja sitä tarvitsevalle
Lahjoitus ystäväsi sydäntä lähellä olevalle järjestölle (esim. WWF, Pelastusarmeija tai Amnesty) on aika ihana "lahja" sellaiselle, jolla on jo kaikkea tai joka muuten kokee jonkin järjestön toiminnan erityisen tärkeäksi. 

Liity lukijaksi tästä.

2 comments:

  1. Kiitos kun linkkasit tämän postin! Unohdin kokonaan että sain myös kerran lahjoituksena hyvityksen koirien hyväksi, mikä oli ihana ja lämmitti sydäntä. Mutta toi yhteinen tekeminen omalla kohdalla olisi paras juuri miesystävän kanssa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Katri! Oi, kuulostaa ihanalta <3 Jep yhteinen tekeminen on älykiva joululahja etenki niille kaikkein läheisimmille :)

      Delete